Οι καλύτεροι τίτλοι του διαβάσαμε στο Rebirth της DC (μέχρι τώρα- μέρος 2)

Nίκος Γιακουμέλος Από Nίκος Γιακουμέλος 5 Λεπτά Ανάγνωσης

Συνεχίζοντας να διαβάζουμε, βλέπουμε πως το Rebirth της DC έχει ακόμα πράγματα να δώσει, αφενός στην εταιρεία (τοπάρει κάθε μήνα τις πωλήσεις σε τέτοιο βαθμό που η Marvel δεν μπορεί καν να ακολουθήσει), αφετέρου και στους αναγνώστες, καθώς καταφέρνει, χωρίς να ξεπερνά τις προσδοκίες, να θέτει πολλούς τίτλους σε μια πολύ καλύτερη θέση από ότι το New 52 και να μας παρουσιάζει γνωστούς ήρωες με ένα νέο φως, το οποίο όμως δεν μοιάζει παράδοξο ή παράταιρο με την ιστορία της. Σε σύγκριση ειδικά με κάποιες ακρότητες του παρελθόντος και πολλά πειράματα σε κλασσικές φόρμες, αυτές οι πιο διακριτικές αλλαγές είναι  καλοδεχούμενες!

Συνεχίζουμε λοιπόν να εξερευνούμε τους τίτλους του Rebirth και βλέπουμε όλο και περισσότερα πράγματα που μας αρέσουν…

6) Hal Jordan and the Green Lantern Corps 

Αποτέλεσμα εικόνας για Hal Jordan and the Green Lantern Corps

Aπό τον διάσημο σχεδιαστή Ethan Van Sciver, το Hal Gordan and the Green Lantern Corps  μας γυρίζει στο αχανές διάστημα, στις διαπλανητικές μάχες και σε στιγμές μεγαλεπήβολες.  Οι διάλογοι και τα σκηνικά που περιγράφει ο Robert Venditti (story) μπορεί να αποτελούν κλασσικά μοτίβα κάποιας space operas, όμως περικλείουν όλο το φανταστικό ταξίδι που είναι το Green Lantern Corps , όλους τους αγαπημένους μας ήρωες όπως τους γνωρίσαμε. Και στην τελικά, όπως τους αγαπάμε. Φιλόδοξο και μεγάλο στο σχεδιασμό, μας κέρδισε!

7) Detective Comics

Αποτέλεσμα εικόνας για batman clayface armor

Για πολύ καιρό ο απόλυτος πρωταγωνιστής της Bat family ήταν, προφανώς, ο Batman. Χωρίς η θέση του να απειλείται, το νέο Detective Comics  δίνει την απαραίτητη προσοχή και σε άλλους χαρακτήρες, οι οποίοι σιγά-σιγά καταφέρνουν και διεκδικούν την προσοχή που -φαίνετα να- τους αξίζει. Πρώτη και καλύτερη η Batwoman, της οποία ο solo τίτλος είναι καθοδόν, αποδεικνύεται μια πολύ άξια διάδοχος του Σκοτεινού Ιππότη και ένας περίπλοκος χαρακτήρας. Ταυτόχρονα, οι δύο νέες προσθήκες, η (Orphan και Spoiler) είναι ενδεικτικές τόσο μιας νέας γενιάς αναγνωστών, όσο και του βάρους της κληρονομίας του Batman. Ωστόσο, τα δύο πιο κεντρικά χαρακτηριστικά της σειράς είναι η όλη ιστορία με τον Tim Drake, τον Red Robin (με ένα πολύ καλύτερο κουστούμι) αλλά και η αλλαγή του Clayface από κακό σε πρόθυμο ήρωα. Ειδικά στο story arc  Monstermen, η αλλαγή αυτή μας χάρισε μια απίστευτα nerd στιγμή που αξίζει την προσοχή μας. Αποτέλεσμα εικόνας για batman clayface armor
Tα σχέδια των Eber Ferreira και  Eddy Barrows ακολουθούν μια πιο καθαρή γραμμή, με περισσότεροη έμφαση στις λεπτομέριες και λιγότερο στην ατμόσφαιρα, πράγμα που ταιριάζει σε χαρακτήρες που ο αναγνώστης δεν είναι τόσο εξοικειωμένος και χρειάζονται μια πρώτη ανάλυση, ενώ το ίδιο μοτίβο ακολοθούν και οι ιστορίες του James T Tynion IV

8)Wonder Woman

Αποτέλεσμα εικόνας για wonder woman rebirth

Προσπαθώντας να ανατρέψει τις βίαιες και αταίριαστες αλλαγές που έγιναν στο origin story της μεγάλης κυρίας της DC, ο παλαίμαχος συγγραφέας Greg Rucka , o oποίος μας χάρισε τα   The Hiketeia και Eye of the Gorgon, επαναφέρει και επανακαθορίζει την ίδια στιγμή την ιστορίας της Wonder Woman.

Πιο προσιτή, πιο ανθρώπινη και πιο κοντά στις παραδοσιακές της ρίζες, η Wonder Woman του Rucka ξανέρχεται στο προσκήνιο. Το εξαιρετικό σχέδιο του  Nicola Scott, κάνει εμφανεία αυτές τις αλλαγές, εστιάζοντας στις λεπτομέριες και τα χαρακτηρικά της ηρωίδας

9) Superman

Αποτέλεσμα εικόνας για Superman rebirth 2016

O Superman επέστρεψε! Κυριολεκτικά. Ο Superman του New 52 βρέθηκε αντιμέτωπος με πολλά επικριτικά σχόλια για αρκετά  στοιχεία στις ιστορίες του, και η DC έλαβε δραστικά μέτρα σκοτώνοντας τον. Έτσι, επανέφερε τον παλιό Superman,  δημιουργώντας βέβαια ένα χάος στην Super family (που πλέον κάθε παλιός γνωστός, φίλος και εχθρός του Superman διεκδικεί την κληρονομιά του). Ωστόσο είναι μια καλοδεχούμενη επιστροφή στις ρίζες, η οποία δείχνει και τον γενικότερο χαρακτήρα του Rebirth. Την σειρά υλοποιούν οι  Jaime Mendoza και ο Doug Mahnke, ενώ τις ιστορίες υπογράφει ο έμπειρος  Peter J. Tomasi.

10)Justice League

Αποτέλεσμα εικόνας για Justice League rebirth

Mπορεί να μην έχει το εύρος  και την ακρότητα του New 52, ωστόσο και το Justice League του Rebirth διατηρεί ένα ενδιαφέρον. Οι χαρακτήρες δεν καλύπτουν ο ένας τον άλλον, δεν μασάνε το σκηνικό, ενώ, πέρα από τα αδύνατα σενάρια που αντιμετωπίζουν οι ήρωες, υπάρχει και χώρος για ανάπτυξη των σχέσεων  και των δυναμικών που μπορεί να αναπτυχθούν μεταξύ τους. Tαυτόχρονα, αυτός ο τίτλος μαζί με το Teen Titans γίνονται και τα κεντρικά εργαλεία της DC για να προχωρήσει το κεντρικό στόρι του Rebirth. Αξίζει λοιπόν μια μάτιά, έστω και για αυτό.

Τα πρώτα 5 τα βλέπετε και εδώ

 

 

 

 

Μοιραστείτε το Άρθρο
Γεννήθηκε με μεγάλη επιτυχία αλλά μετά άρχισε καπου να δυσκολεύει το πράγμα. Σπούδασε Επικοινωνία και μετά αποφάσισε πως δεν του αρέσει να επικοινωνεί. Όνειρο του να μετακομίσει στην Σαχάρα όπου θα έχει ησυχία, αλλά μέχρι να το καταφέρει δουλεύει κωπηλάτης.