Το πνεύμα της εκδίκησης έφτασε στο Agents Of S.H.I.E.L.D

admin Από admin 4 Λεπτά Ανάγνωσης

Είναι ο Robbie Reyes ο Ghost Rider που αξίζει να είναι στο MCU;

Τώρα που η Marvel έχει φτιάξει ένα τεράστιο shared universe το οποίο εκτείνεται στον κινηματογράφο, στην τηλεόραση αλλά και στο Netflix (συνδρομητικό streaming), είναι λογικό όλο και περισσότεροι χαρακτήρες να κάνουν το ντεμπούτο τους στην live action σκηνή και πολλοί να επιστρέφουν, αφού ξεχάστηκαν. Ο Ghost Rider του MCU ανήκει λίγο πολύ και στις δύο κατηγορίες. Είναι μεν ένας τίτλος ο οποίος έχει μεταφερθεί στην μεγάλη οθόνη στο παρελθόν, αλλα εκείνη η εκδοχή είχε ως πρωταγωνιστή τον κλασσικό Ghost Rider, τον Johnny Blaze τον οποίο έπαιζε ο θρυλικός Nicholas Cage ενώ η εκδοχή του AoS έχει τον Robbie Reyes πίσω από το φλεγόμενο κρανίο. Είναι έξυπνη επιλογή;

Αποτέλεσμα εικόνας για agents of s.h.i.e.l.d ghost rider

Η απάντηση είναι ναι, για τρεις λόγος. Πρώτον, οι ταινίες του Cage είχαν κυρίως κωμική αξία. Με αυτό εννοώ πως ήταν τόσο άσχημες που κατέληγε αστείο, το οποίο σημαίνει πως η ίδεα του original Ghost Rider έχει αποκτήσει άσχημη φήμη στο ευρύ κοινό οπότε το να ανακύκλωναν την ίδια ιδέα θα ήταν ριψοκίνδυνο. Δεύτερον, το Agents Of S.H.I.E.L.D. Είχε αρχίσει να χάνει το fanbase του. Παρόλο που σε κάθε σεζόν γινόταν όλο και καλύτερο, η προσοχή του κοινού στρέφεται κυρίως στις ταινίες και στις σειρές του Netflix, στις πρώτες για προφανείς λόγους και στις δεύτερες επειδή, όπως και να το κάνουμε, είναι κατά πολύ καλύτερες. Οπότε, προκειμένου το Agents Of S.H.I.E.L.D. να κρατήσει το ενδιαφέρον του κοινού, φέρνει έναν ενδιαφέρον χαρακτήρα στο προσκήνιο. Τρίτον, ο Robbie Reyes, κατά την γνώμη μου, είναι ο καλύτερος Ghost Rider που έχει υπάρξει. Έχει το πιό ενδιαφέρον origin, είναι καλά δομημένος χαρακτήρας, το αμάξι του είναι απλά badass και το μεταλλικό κρανίο του με τις φλόγες να ξεχειλίζουν γύρω του είναι ένα από τα πιό γαμάτα πράγματα που έχουν αποτυπωθεί σε χαρτί.

Αποτέλεσμα εικόνας για agents of s.h.i.e.l.d ghost rider Επίσης *SPOILER ALERT* σύμφωνα με τις πρόσφατες εξελίξεις στην σειρά, μπορεί τελικά να δούμε και μία εκδοχή της μάχης μεταξύ Johnny Blaze με Robbie Reyes η οποία είναι μία από τις καλύτερες μάχες που έχω δει σε πρόσφατα comics. Γενικά, αν θέλετε να διαβάσετε κάτι για να γνωρίσετε τον Robbie καλύτερα πριν αρχίσετε να βλέπετε την τέταρτη σεζόν του AoS, πρέπει να διαβάσετε έστω το πρώτο story arc του All New Ghost Rider.

Αποτέλεσμα εικόνας για agents of s.h.i.e.l.d ghost rider

Tελικά, όμως, η εκτέλεση της ιδέας είναι καλοχειρισμένη; Ο Robbie ταιριάζει με το υπόλοιπο MCU; Και στις δύο ερωτήσεις η απάντηση είναι ένα μεγάλο, ενθουσιώδες ναι! O Gabriel Luna (Transpecos , Freeheld)κάνει εκπληκτική δουλειά ως Ghost Rider και δίνει ζωή στον χαρακτήρα. Το CGI είναι περιέργως καλό, ειδικά για το budget που διαθέτει η σειρά. To origin του είναι ένα κράμα εκείνου του Johnny Blaze και του Robbie Reyes καθώς εδώ, αντιθέτως με τα comics, έχει το πνεύμα της εκδίκησης μέσα του αντί το πνεύμα του δολοφόνου θείου του, ο οποίος εμφανίζεται στην σειρά, αλλά με τελείως διαφορετικό τρόπο.

Αποτέλεσμα εικόνας για agents of s.h.i.e.l.d ghost rider

Το φλεγόμενο κρανίο είναι μία πολύ καλή προσθήκη στο MCU από την ώρα που το φετινό theme του είναι η μαγεία και το υπερφυσικό. Μετά το Doctor Strange, έχουμε Ghost Rider και θα έχουμε το 2017 Iron Fist. Το μόνο που μένει τώρα είναι να δούμε αυτόν τον Rider να ενώνει τις δυνάμεις του με τους υπόλοιπους ήρωες του MCU στην μεγάλη οθόνη, ή εστω σε μια σύμπραξη με τους Defenders…

Μοιραστείτε το Άρθρο