Last of Us 2: H αντιστροφή της παράνοιας! Τι μπορούμε να συμπεράνουμε από το trailer;

Από 4 Λεπτά Ανάγνωσης

Το πρώτο μέρος της σειράς αφηγήθηκε μια ιστορία ελπίδας μέσα από τα μάτια ενός παιδιού. Της ελπίδας που χάθηκε από τις ζωές όλων, όταν η ανάγκη για επιβίωση σε έναν κόσμο που νοσεί, εξάλειψε κάθε ίχνος εμπιστοσύνης και αλληλεγγύης… Εν μεσώ μαρασμού και κρίσης άξιων, ένα μικρό κορίτσι εμφυσά σε έναν μεσήλικο “αλήτη” την ανιδιοτέλεια και την αγάπη, ενώ βλέπουμε ως το τέλος πως αναδεικνυονται πράξεις αυτοθυσίας και αλτρουισμού…

Στο δεύτερο μέρος λοιπόν, έχοντας δεδομένη τη μεταστροφή της μικρής Ellie, κρίνοντας από το trailer και των δηλώσεων των παράγωγων σχετικά με τον “θύμο” που χαρακτηρίζει το νέο της εαυτό, θα παρατηρησουμε μια γενικότερη αλλαγή ρόλων. Αυτήν την φορά, την πίστη στην ανθρωπότητα έχει χάσει η πρωταγωνιστρια, με τον Joel να έχει έναν κάπως… πυροσβεστικό ρόλο και να προσπαθεί να την ηρεμήσει όταν την βρίσκει φρικαρισμένη να κάνει καντάδα σε ανοιχτά κεφάλια, μουλιασμένη στο αίμα, σε κατάσταση αμόκ. Είναι σχεδόν σίγουρο πως σε αυτό το κεφάλαιο ο Joel θα έχει τον ρόλο του ρομαντικού, προσθέτοντας ο ίδιος τον παράγοντα της ηθικής ή του συναισθηματος στο ισοζύγιο αγάπης/μίσους.

Αποτέλεσμα εικόνας για last of us 2

Η Ellie από την άλλη χρειάζεται έναν κάλο λόγο για να φλιπάρει και να φτάσει στην κατάσταση που είδαμε στο trailer, μια φάση που εικάζω θα βρεθούμε κάποια στιγμή μέσα στο πρώτο μισό του παιχνιδιού. Τα λεφτά μου πάνε στον θάνατο κάποιου οικείου προσώπου, με τον Tommy (τον αδερφό του Joel που τους προσφέρει καταφύγιο) να είναι πρώτος στόχος…

Ωστόσο, για να φτάσουμε στην κορύφωση δεν θα αρκέσει άπλα ένας θάνατος. Η Ellie δυστυχώς θα πονέσει περισσότερο. Μην ξεχνάμε πως ο Joel τα έκανε πουτάνα όλα back in the day, όταν τα έβαλε με τους Fireflies και ξεκλήρισε έναν στρατό και μισή κλινική… Σίγουρα οι τύποι δεν θα το αφήσουν έτσι αυτό… Κι αν δεν πέσει ο ίδιος ο Joel θύμα εκδίκησης των Fireflies, τότε ίσως τον προδώσει το ίδιο του το σόμα. Η Ellie δεν έδωσε πότε την λύση στο μεγαλύτερο πρόβλημα, που δεν είναι άλλο από τον “ιό” που κάνει τον κόσμο, μανιτάρια… Ο Joel είναι φθαρτός και τίποτα δεν θα έδινε μεγαλύτερο κίνητρο στην Ellie από έναν άρρωστο Joel. Πόσο μάλλον έναν νεκρό Joel, για τον οποιοδήποτε λόγο.

Αποτέλεσμα εικόνας για last of us 2

Σε ένα ακόμα πιο σκοτεινό παρακλάδι της θεωρίας, θα μπορούσε ο Joel ναι είναι ήδη νεκρός στο trailer! Δεν θα ήταν η πρώτη φορά σε ταινία ή videogame που ο δεύτερος, βοηθητικός ρόλος , δεν είναι πάρα ένα ολόγραμμα, μια παραίσθηση ή η συνείδηση του πρωταγωνιστή. Το μυαλό της Ellie, βασανισμένο από τύψεις που δε μπόρεσε να σώσει τον Joel (είτε από την αρρώστια ειτε απο τους Fireflies), έπλασε την εικόνα του διπλά της, ώστε να παίρνει δύναμη για να συνεχίσει. Ίσως αυτό να εξηγεί τον εντελώς παθητικό του ρόλο στο trailer, τον τόνο και το ύφος του.

Αποτέλεσμα εικόνας για last of us 2

Μην σας ξεγελά πάντως η ατάκα της Ellie στο τέλος, πως θα τους σκοτώσει όλους. Σίγουρα θα σκοτώσει πολλούς, γιατί σε διαφορετική περίπτωση δεν θα μιλάμε για 3rd person shooter… Άλλα είναι σίγουρο πως έστω την τελευταία στιγμή θα έχει την επιφοίτηση, (για την πολιτική ορθότητα της φάσης και μόνο) πως η βια δεν είναι λύση. Θα θυμηθεί όσα η σχέση της με τον Joel της δίδαξε και πως “ακόμα και στις πιο σκοτεινές εποχές, η ευτυχία θα βρεθεί, αν θυμηθείς να ανάψεις το φως…” (από άλλη ιστορία)

Το φινάλε το αφήνω φλου… Θα εξαρτηθεί από το αν θα θέλουν συνεχεία στη σειρά ή αν θα το κλείσουν εκεί.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=W2Wnvvj33Wo]

Μοιραστείτε το Άρθρο