Ρατσιστές εναντίον Star Wars- ξανά!

admin Από admin 2 Λεπτά Ανάγνωσης

Υπάρχει μια ήπια ενόχληση στη Force, καθώς, όπως το site Τhe Forward αναφέρει,  ακροδεξιοί  σκοπεύουν να μποϊκοτάρουν το Rogue One: A Star Wars Story για την κρυφή του ατζέντα ενάντια στη λευκή φυλή!

Σύμφωνα με τη δημοσίευση, αυτές οι προσπάθειες ξεκίνησαν από εκεί που συνήθως ξεκινούν- posts στο Reddit– από νευριασμένους ρατσιστές που θέλουν να επευφημήσουν τους νευριασμένους λευκούς ρατσιστές  της Αυτοκρατορίας χωρίς να συναντούν αυτό που θεωρούν στημένο πολυπολιτισμικό μήνυμα. Ένας χρήστης του Reddit,  fan του Palpatine, με υπογραφή GenFrancoPepe παρουσιάζει τη γελοία υπόθεση ότι το (((Star Wars))) είναι “ένας μηχανισμός κατά της λευκής φυλής” σε ένα  σχετικό πεδίο ακρο-δεξιών απόψεων στο Reddit. Περιγράφει το casting γυναικών αλλά και των μη λευκών,  ως μια περιθωριοποιημένη ομάδα , που επαναστατεί ενάντια στη Αυτοκρατορία των λευκών, θεωρώντας το  κομμάτι μιας προπαγάνδας ενάντια στην άρια φυλή.

download

Ο GenFrancoPepe και οι υποστηρικτές του δεν θα δουν πιθανότατα μια από τις δεκάδες ταινίες που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή, και είναι γεμάτες λευκούς ήρωες. Θεωρούν ως τον καλύτερο τρόπο για να κρατήσουν μακριά τις γυναίκες και τις υπόλοιπες μειονότητες από τo franchise είναι να μποϊκοτάρουν το Rogue One. Αυτή η ρατσιστική, αντισιμιτική θεώρηση- η τριπλή παρένθεση στο Star Wars στις καταχωρήσεις στο Reddit αποτελεί συνθηματικό για το “εβραϊκός” – ενάντια στην ταινία μας πάει πίσω στον Αύγουστο σε ένα άρθρο του InfoStormer που κατηγορούσε κυρίως τους εβραίους για το μίσος κατά των λευκών. Το Star Wars: The Force Awakens αντιμετωπίστηκε επίσης με προκατάληψη λόγω των πρωταγωνιστικών ρόλων της Daisy Ridley και του John Boyega.download-1

Μοιραστείτε το Άρθρο