Θα είναι το 2017 η καλύτερη τηλεοπτική χρονιά που έχουμε δει;

Nίκος Γιακουμέλος Από Nίκος Γιακουμέλος 12 Λεπτά Ανάγνωσης

Είναι γεγονός, πως, τηλεοπτικά τουλάχιστον, τα πράγματα πάνε από το καλό στο καλύτερο. Η τηλεόραση, ένα μέσο με ιστορία μόλις 60 χρόνων, καταφέρνει σταδιακά να απομακρυνθεί από τον κινηματογράφο καλλιτεχνικά (όχι στην Ελλάδα, εδώ ζούμε το μαγικό 1989 ακόμα, χωρίς τις καλές του στιγμές) και να βρει τον δικό της δρόμο, βοηθούμενη κυρίως από  το Διαδίκτυο, αλλά και από την απαγκίστρωση από τις παραδοσιακές, τοξικές φόρμες των μεγάλων δικτύων. Αυτό φάνηκε έντονα μέσα στο 2016 όταν δορυφορικά κανάλια (ΗΒΟ) ή ιντερνετικές streaming υπηρεσίες είχαν την πρωτοκαθεδρία σε μεγάλες και ποιοτικές παραγωγές, την ίδια στιγμή που τα παραδοσιακά κανάλια κατέρρεαν.

Έχουμε ήδη δει τις σειρές που συζητήθηκαν περισσότερο την χρονιά που πέρασε, πολλές από τις οποίες θα μας ξαναεπισκεφθούν είτε φέτος είτε του χρόνου, με νέους κύκλους και ανήκουν πλέον στο πάνθεο των τηλεοπτικών παραγωγών. Όμως μπροστά μας ανοίγεται μια νέα χρονιά, από την οποία έχουμε πολλά να περιμένουμε, είτε αυτό αφορά δραματικές σειρές με μεγάλους ηθοποιούς του κινηματογράφου, είτε κλασσικά sitcom βασισμένα στους superheroes!

Πιο αναλυτικά

1)Taboo

Ξεκινάμε με μια αναφορά σε μια σειρά που προβάλλεται ήδη. Ο Τom Hardy (Peaky Blinders ,Μad Max- Fury Road, The Revenant)  επιστρέφει στη γνώριμη για αυτόν Βικτωριανή Αγγλία για να εκδικηθεί τον θάνατο του πατέρα του. Στην πορεία αυτή μπλέκεται στα γρανάζια της πανίσχυρης εταιρείας Ανατολικών Ινδιών. Δημιουργός της σειράς είναι ο Steven Knight,(Peaky Blinders, Eastern Promises, Locke) και η κεντρική ιδέα βασίζεται σε μια ιστορία που έλεγε στον μικρό Tom Hardy ο πατέρας του, Chips Hardy.

2)Emerald City

Μια νέα διασκευή του πολυαγαπημένου Μάγου του Οζ έρχεται στην μικρή οθόνη, από τον δημιουργό των  Immortals και του The Fall, Tarsem Singh.  Στους ρόλους κλειδιά θα είναι οι δικοί μας Vincent D’Onofrio (Daredevil, Jurrasic World), αλλά και η Adria Arjona (Τrue Detective,Eos)  ως Μάγος του Οζ και Ντόροθι αντίστοιχα. Ακούγεται σίγουρα ενδιαφέρον…

3) A Series of Unfortunate Events (Παρασκευή 13 Ιανουαρίου)

Tαιριαστή ημερομηνία για την πιο… ατυχή σειρά. Βασισμένη στα βιβλία Daniel Handler, η σειρά αφηγείται την ιστορία 3  ιδιαίτερων ορφανών που ο νέος τους κηδεμόνας, Κόμης Όλαφ, προσπαθεί να δολοφονήσει. Αν σας φαίνεται γνωστό είναι επειδή στα ίδια βιβλία βασίστηκε και η αρκετά καλή ομώνυμη ταινία του 2004 με τον αγαπημένο Jim Carey στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Τώρα, το επίκεντρο τίθεται ο πολυτάλαντος  Neil Patrick Harris (How I met Your Mother) υπό την καθοδήγηση του Mark Hudis (True Blood, That ’70s Show). Aν και ξέρουμε πάνω κάτω τι θα δούμε, περιμένουμε να μας εντυπωσιάσει για άλλη μια φορά η παραγωγή του Netflix, όπως επίσης και το ταλέντο των συντελεστών.

4) Frontier (20 Ιανουαρίου)
Πριν βάλει τα πράσινα κολάν, ο Jason Momoa (Game of Thrones, Conan The Barbarian) αγκαλιάζει ξανά τις βίαιες τάσεις του και μας παρουσιάζει το Frontier, ένα δράμα εποχής για τις δυσκολίες των κυνηγών γούνας των αρχών του 1700. Φανταστείτε ότι κάποιος ελευθέρωσε τον Khal Drogo στο Revenant και έχετε μια εικόνα.

5)Riverdale (26 Ιανουαρίου)
Το  δημοφιλές comic Archie έγινε διάσημο για την light-hearted αντιμετώπιση της ζωής και τα έντονα χρώματα. Το  Riverdale, η τηλεοπτική μεταφορά του, από την άλλη, δεν έχει τίποτα τέτοιο. Sinister ατμόσφαιρα, μυστήριο, σεξ και βία συνιστούν μια σύγχρονη οπτική ενός έργου μιας άλλης εποχής. Αν πρέπει να δώσουμε μια πιο σαφή περιγραφή, θα λέγαμε πως είναι μια μείξη Gossip Girl και Twin Peaks. H πορεία θα δείξει ποιο στοιχείο θα επικρατήσει. Μια γεύση του Riverdale πήραμε και από την short movie του 2011. Στο τιμόνι βρίσκεται ο Roberto Aguirre-Sacasa (Supergirl, Carrie)

6)Powerless (2 Φεβρουαρίου)
Η σειρά ακολουθεί την υπηρεσία που είναι υπεύθυνη για τον καθαρισμό των ζημιών που αφήνουν πίσω τους οι μάχες των υπερηρώων. Στην Marvel για ένα διάστημα υπήρχε και το αντίστοιχο comic, αν και η σειρά αυτή δεν είναι μεταφορά του. Πρόκειται για μια κωμωδία που σκοπό έχει να αναδείξει τον ρόλο του μέσου ανθρώπου σε έναν κόσμο που υπάρχουν άνθρωποι που πετάνε ουρανοξύστες ο ένας στον άλλον, από μια πιο ανάλαφρη πλευρά. Κύρια δύναμη της το δοκιμασμένο cast, που περιλαμβάνει ονόματα όπως του Danny Pudi (Community),  της Vanessa Hudgens (13, Sping Breakers) αλλά και του αγαπημένου Alan Tudyk (Firefly, Trumbo, Rogue One). Στο τιμόνι βρίσκεται Ben Queen (Cars 1, 2).

7) X-Men: Legion ( 9 Φεβρουαρίου)
Μένουμε στο super hero μοτίβο, που άλλωστε κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια στην μαζική κουλτούρα, αλλά το γυρνάμε στο πιο σοβαρό. Απηυδισμένη από την αδυναμία της να εκμεταλλευθεί σωστά το franchise των X-Men τα τελευταία χρόνια, η Fox είπε να τείνει κλάδο ελιάς προς την Marvel. Το αποτέλεσμα της συνεργασίας αυτής είναι το Legion, μια σειρά δια χειρός του Noah Hawley (Fargo, Bones) για το κοινωνικό στίγμα του διαφορετικού σε έναν κόσμο που τείνει προς μια τεχνητή ομοιομορφία.  Ελπίζουμε πραγματικά τα καλύτερα.

8)Big Little Lies (19 Φεβρουαρίου)
Το Big Little Lies βασίζεται στο best-seller της Liane Moriarty και ακολουθεί τρεις μητέρες στα προάστια κάποιας καλοβαλμένης πόλης, οι οποίες έρχονται αντιμέτωπες με την θηλιά της μικροαστικής ζωής, τις νευρώσεις και τα ψέμματα που συνθέτουν μια πλαστική ζωή, αλλά και έναν φόνο που έρχεται να αναστατώσει την γυάλα της ζωής του. Θέμα που πολύ εύκολα γίνεται βαρετό, στα χέρια του ΗΒΟ και του David E. Kelley (Ally McBeal ) μπορεί να κάνει την έκπληξη. Μεγάλη δύναμη και το cast με  τεράστια ονόματα όπως της Reese Witherspoon (Walk the Line, Inherite Vice) και της Nicole Kidman (Batman, The Others, Hours). Σε επίσης κεντρικό ρόλο έχουμε και τους τους Alexander Skarsgård (Τhe Legend of Tarzan, True Blood), Laura Dern (Jurasic Park) και  Sarah Baker (Louie).

9)Crashing (19 Φεβρουαρίου)
Απτόητο συνεχίζει το ΗΒΟ. Την ίδια μέρα με το παραπάνω κάνει πρεμιέρα και αυτή η σκοτεινή (όχι μαύρη) κωμωδία με θέμα… την κατάθλιψη, την κρίση μέσης ηλικίας και την απόγνωση που φέρνουν τα ακυρωμένα όνειρα. Ακολουθώντας τα χνάρια του γλυκόπικρου Louie, το Crashing του Pete Holmes έχει μεγάλα σχέδια για εμάς. Για την ζωή πάλι, όχι και τόσο.

10)Iron Fist (17 Μαρτίου)
ΝΑΙ! Η συνεργασία που μας έδωσε τα Daredevil, Jessica Jones και Luke Cage και που τοποθέτησε, επιτέλους, την superhero τηλεόραση στο βάθρο που της αξίζει, επιστρέφει. Το Netflix φέρνει τον τέταρτο (και τελευταίο) Defender, τον Danny- Iron Fist- Rand σε μια σειρά που θα εξερευνήσει την ασιατική παράδοση, σε μια πολύ πιο δύσκολη συνθήκη από ότι οι προκάτοχοι του. Όπλα του το ταλέντο του Finn Jones (Game of Thrones) και της Jessica Henwick (Game of Thrones, Star Wars: The Force Awakens), αλλά και η καθοδήγηση του Scott Buck (6 Feet Under, Dexter).

11)The Handmaid’s Tale (26 Απριλίου)
Βασισμένο στο μυθιστόρημα της Margaret Atwood, το The Handmaid’s Tale  του  Bruce Miller (100), αφηγείται κλασσικά θέματα γυναικείας καταπίεσης και εκμετάλλευσης, που δυστυχώς είναι ακόμα τόσο επίκαιρο όσο ήταν και πριν 30 χρόνια. Χρησιμοποιώντας το ταλέντο του cast, που περιλαμβάνει ονόματα όπως της βετεράνου Elisabeth Moss (Mad Men) το The Handmaid’s Tale έχει ως σκοπό να τα μελετήσει και να συνδυάσει το σήμερα με το χθες, αλλά κυρίως το αύριο.

12)American Gods  (κάποια στιγμή τον Απρίλη)
Μεταφορά του ομώνυμου έργου του μεγάλου συγγραφέα Neil Geiman (Sandman, Marvel 1602, Good Omens,  O Ωκεανός στο τέλος του Δρόμου) το American Gods των Bryan Fuller (Ηannibal, Pushing Daisies) και Michael Green (Green Lantern, Smallvile) διαθέτει το υπερόπλο που ακούει στο όνομα Ian McShane (Deadwood, Pillars of the Earth, Kung Fu Panda, Game of Thrones). Κανονικά αυτά θα ήταν αρκετά για να ανυπομονεί ο καθένας. Το context της σειράς συνδυάζει φαντασία, καθημερινότητα και τους θεούς των Vikings…

13)The Deuce  (κάποια στιγμή μέσα στην χρονιά)

hbos-the-deuce-starring-james-franco-actors

Από τους δημιουργούς του The Wire, η νέα σειρά του ΗΒΟ  μας αφηγείται μια ιστορία στο πλαίσιο της άνθισης της πορνοβιομηχανίας, στην Αμερική του 1970. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο κρατά ο ιδιαίτερος James Franco (127 Hours, Spiderman, Sausage Party, 11.22.63)  σε διπλό ρόλο και δίπλα του η βετεράνος Maggie Gyllenhaal (Batman-The Dark Knight, Donnie Darko). Περιμένουμε πολλά από αυτά τα ονόματα και όχι μια επανάληψη της απογοήτευσης του Vinyl.

14)The Defenders (κάποια στιγμή μέσα στην χρονιά)
H συγκέντρωση όλων των ηρώων του Netflix σε μια σειρά ανακοινώθηκε μαζί με την πρώτη σεζόν του Daredevil και σκόρπισε ενθουσιασμό. Όταν είδαμε όντως πόσο καλές είναι οι superhero σειρές του  δικτύου, ο ενθουσιασμός έφτασε στο αποκορύφωμα του και τώρα, ναι ,ήρθε η ώρα! Μέσα στο 2017 θα δούμε την τηλεοπτική συμμαχία των 4 υπερασπιστών!

15)Dimension 404 (κάποια στιγμή μέσα στην χρονιά)

dimension-404-hulu

Λίγα είναι γνωστά για την νέα σειρά του HULU, ωστόσο αυτά που ξέρουμε ήδη μας κίνησαν την περιέργεια. Ποτά που φέρνουν την Αποκάλυψη; Ένα γιγάντιο κρέας που λέγεται Μπομπ είναι ο επικεφαλής της NASA; Τι ακριβώς συμβαίνει; Είμαστε πάλι στην σκοτεινή πλευρά του Ιντερνετ; Η απάντηση είναι: Ακριβώς!  Η σειρά δημιουργήθηκε από τον  Will Campos (video game High School) και την σκηνοθεσία των επεισοδίων έχουν αναλάβει ο Freddie Wong, Matthew Arnold και Dez Dolly, οι οποίοι θα εκτελέσουν και χρέη παραγωγών. Μπορεί να πρόκειται είτε για το νέο Black Mirror, σε μια χιουμοριστική έκδοση, είτε για απογοήτευση. Σε κάθε περίπτωση θα προκαλέσει συζητήσεις.

16)Britannia (Φθινόπωρο 2017)

First Look - David Morrisey

Mε το επικείμενο τέλος του Vikings, ανοίγει ο δρόμος για ιστορικά δράματα. Το κενό φαίνεται πως φιλοδοξεί να γεμίσει το Britannia του  Jez Butterworth (Black Mass,Spectre), ένα δράμα εποχής που λαμβάνει χώρα στην  κατεχόμενη  από Ρωμαίους Βρετανία. Μεγάλο ατού της σειράς ο δυναμικός Governor του Walking Dead  David Morrissey.  Oψόμεθα 

17)Punisher (Δεκέμβρης 2017)

daredevil-punisher-seven-minutes-in-heaven

Ο τρομερός Jon Bernthal  (Walking Dead, The Wolf of Wallstreet) ήταν ίσως το καλύτερο στοιχείο στην δεύτερη σεζόν του Daredevil. H σύντομη παρουσία του άφησε πίσω της μια στρατιά fans τόσο του ίδιου, όσο και του χαρακτήρα, του αδυσώπητου Punisher, που ζητούσαν μια σειρά επικεντρωμένη στον διάσημο αντιήρωα. Τελικά το χατίρι τους προφανώς και θα γίνει. Το Punisher θα έρθει κοντά μας στα τέλη της χρονιάς, από τον έμπειρο Steve Lightfoot (Hannibal, Casualty), ενώ τον Bernthal θα πλαισιώσουν ηθοποιοί όπως η Jaime Ray Newman (Tarzan, Catch me if you can) και ο  Jason R. Moore (Kings). Eπίσης η Deborah Ann Woll θα επιστρέψει στον ρόλο της Karen Page.

Μοιραστείτε το Άρθρο
Γεννήθηκε με μεγάλη επιτυχία αλλά μετά άρχισε καπου να δυσκολεύει το πράγμα. Σπούδασε Επικοινωνία και μετά αποφάσισε πως δεν του αρέσει να επικοινωνεί. Όνειρο του να μετακομίσει στην Σαχάρα όπου θα έχει ησυχία, αλλά μέχρι να το καταφέρει δουλεύει κωπηλάτης.