Κθουλούρι (Κουλούρι #7): Δεν είναι νεκρό εκείνο που αιώνια μπορεί να περιμένει

Μάνος Βασιλείου - Αρώνης Από Μάνος Βασιλείου - Αρώνης 4 Λεπτά Ανάγνωσης

Με μια εμβληματική φράση απ’ το μυθικό κόσμο του Lovecraft και ένα εντυπωσιακό artwork του Κθούλου σε εξώφυλλο – οπισθόφυλλο μας υποδέχεται το Κουλούρι στο 7ο τεύχος του. Ένα comic από την Jemma Comics που μας υπόσχεται να μας εισάγει στο τρομακτικό κόσμο του Lovecraft μέσα από τα σκίτσα του Tomek και το σενάριο του Βασίλη Μπαμπούρη και σίγουρα το πετυχαίνει με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο. Όσοι από εσάς θέλετε πρώτα μια γρήγορη εισαγωγή στη φανταστική λογοτεχνία του Lovecraft μπορείτε να ανατρέξετε εύκολα στο αντίστοιχο παλιό μας αφιέρωμα.

Στο Κθουλούρι (Κουλούρι #7) θα διαβάσουμε ιστορίες εμπνευσμένες τον μυθικό κόσμο του Κθούλου, οι οποίες παρουσιάζονται με μια νέα comic ματιά. Πρώτα – πρώτα μαθαίνουμε για το Νεκρονομικόν, το βλάσφημο έργο του τρελού άραβα Αμπντούλ Αλ Χατζέμα, το οποίο αναφέρει αποτρόπαια μυστικά για τον   Κθούλου και τον κόσμο των υπόγειων ρευμάτων.  Ο  ίδιος ο Μεγάλος Παλαιός, τον οποίο προσπαθούν να καλέσουν στην ιστορία του Κθουλουριού, στον κόσμο του Lovecraft δεν μπορεί να νοηθεί η ύπαρξη του απ’ τους ανθρώπους, αλλά κυριεύει τα όνειρά τους και εμφανίζεται σε λατρευτικά αγαλματίδια ως μια χταποδόμορφη φρικιαστική οντότητα. Το Νεκρονομικόν, λοιπόν, το οποίο θεωρούνταν θρύλος, γύρω στο 1927 είχε πλέον βρεθεί στο Αρκαμ και ο δρ. Κρόσιαν είχε σχεδιάσει να καλέσει τον Κθούλου. Όμως υπήρχε ένα πρόβλημα… στο τέλος του Νεκρονομικόν κάποια σκίτσα ήταν ημιτελή και το κείμενο δυσανάγνωστο. Χρειαζόταν λοιπόν κάποιον ειδικό για να τα συμπληρώσει. Και ποιος είναι περισσότερο ειδικός από τον Χάουαρντ Φίλιπς Λάβκραφτ;
Η προσπάθεια αποκατάσταση του Νεκρονομικόν βέβαια δεν μπορεί να γίνει χωρίς αναποδιές. Τα σκίτσα δεν είναι εύκολο να ξανασχεδιαστούν, ενώ το κείμενο που θα καλέσει τον Κθούλου πρέπει να είναι το σωστό, γιατί αλλιώς μπορεί να φέρει στη γη κανένα άλλο μυθικό τέρας, το οποίο ίσως να μπορεί σε σκοτώνει με ένα φτύσιμο…  Έτσι λοιπόν το Κθουλούρι μας αφηγείται τρεις διαφορετικές ιστορίες, του δρ Κροσιάν στο Άρκαμ του 1927, του Αλ Χατζέμα στη Δαμασκό του 738 και του ιδιοκτήτη της Jammba Press στην Comic con της Αθήνας κάπου το 2016. Αυτό που συνδέει τους τρεις χαρακτήρες είναι η προσπάθειά τους να ξυπνήσουν τον Κθούλου που κοιμάται στα βάθη της Ρ’Λύε και να βρεθούν στο πλευρό των Μεγάλων Παλαιών, όταν θα κυριαρχήσουν ξανά στον κόσμο.

Όμως τελικά δεν θα είναι εύκολη η αποστολή τους. Θα έρθουν αντιμέτωποι με άσχετους λογοτέχνες, τεμπέληδες σκιτσογράφους, εξωπραγματικά υπναράδες θεούς και άλλα τόσα νέα και Μεγάλα Παλαιά πλάσματα, τα οποία μπορείτε να ανακαλύψετε στις σελίδες του Κθουλουριού. Μπορείτε μάλιστα προς το τέλος να μάθετε και για το επιστημονικό φαινόμενο της κοσμικής μοναδικότητας με το κωδικό όνομα Σ.Κ.Α.Τ.Ο.ΥΛ.Α, αλλά και σημαντικές πληροφορίες για τις τσιχλόφουσκες. Δεν έχετε να κάνετε τίποτα άλλο πέρα απ’ το να μπείτε σε ένα βιβλιοπωλείο και «να ζητήσετε ένα κουλούρι». Προλαβαίνετε και δεν προλαβαίνετε μέχρι να ξυπνήσει ο Κθούλου…

Μοιραστείτε το Άρθρο
Γεννήθηκε το 1993, δηλαδή ήταν 6 χρονών όταν είδε πρώτη φορά το Star Wars. Κάπου στο Λύκειο κατέληξε ότι η αλήθεια βρίσκεται στον Sheldon και από τότε προσπαθεί να ανακαλύψει τον κόσμο των nerds και των superheroes, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Αγαπημένο του χρώμα το κόκκινο: στις σημαίες, στον Flash, στον Deadpool, ενώ στις μπλούζες το προτιμά με λευκές λωρίδες. Τελευταία το παίζει και δικηγόρος, χωρίς καμία επιτυχία.