Οι 10 θάνατοι σε anime που ευχαριστηθήκαμε (part 2)

Έφη Kαραχάλιου Από Έφη Kαραχάλιου 7 Λεπτά Ανάγνωσης

Επιστρέψαμε με κάποιες δικές σας προσθήκες, που μας εξομολογηθήκατε στα σχόλια και για να το ξεκαθαρίσουμε ξανά: δεν είμαστε χαιρέκακοι. Είναι όμως μερικές φορές που περιμένεις τόσα επεισόδια να αποδοθεί δικαιοσύνη σε αυτούς τους σπαστικούς χαρακτήρες και τελικά έρχεται η μοίρα-ουσιαστικά η πένα του δημιουργού- και σε δικαιώνει. Τέτοιους χαρακτήρες θα μνημονεύσουμε σήμερα, για να τους πούμε μια και καλή ΚΑΛΟ ΨΟΦΟ! Λογικό είναι αυτή η λίστα να περιέχει στην πλειοψηφία της villains και προφανώς και θα κάνουμε spoiler!

Alois Trancy -Black Butler

13a61a5262a0705b

O τύπος βρίζει, κακοποιεί την καμαριέρα, εξαρτάται αποκλειστικά από τον μπάτλερ του και θέλει να είναι συνέχεια το αντικείμενο της προσοχής. Πηγή του σαδισμού του θεωρείται η καταπιεσμένη παιδική του ηλικία αλλά κανείς δεν τον πιστεύει. Είναι ανυπόφορος όσο δεν πάει αλλά μέσα σε όλα αυτά βρέθηκε η Hannah η καμαριέρα και τον αγάπησε(;). Αυτό αποδεικνύει ή ότι το anime αυτό δεν είναι slice of life ή ότι η κοπέλα είναι μαζόχα. Όπως και να έχει, με τον θάνατο της Claudia που περιείχε και την ψυχή του ακατανόμαστου, ο κόσμος έγινε κάπως καλύτερος.

Gilgamesh -Fate series

tumblr_nh3wblprcx1s1wiudo1_1280

Αν και απέκτησε ανυπολόγιστη δύναμη, πέρα από τους θεούς, κατέληξε να μην εκτιμά την ανθρώπινη ζωή και να σκοτώνει όποιον βρεθεί μπροστά του. Ακόμα και χρόνια μετά το θάνατό του συνεχίζει να μην θεωρεί κανέναν αντάξιό του, εκτός μόνο από τον φίλο του Enkidu. Έχει μαζέψει όλους τους θησαυρούς της ανθρωπότητας αλλά δεν ικανοποιείται με τίποτα.

Medea -Fate/Stay night, Unlimited blade works

fate-stay-night-ubw-1718

H τυπική μάγισσα της μυθολογίας κάνει το πέρασμα της και στο anime. Η γκιόσα που μετέτρεψε τους συντρόφους του Οδυσσέα σε γουρούνια, σκοτώνεται σε κάθε σενάριο του Fate/stay night και εμείς χαιρόμαστε δεόντως. Δεν θέλει να την αποκαλούν μάγισσα, ενώ το μόνο που κάνει είναι να κατασκευάζει σχέδια εξόντωσης των αντιπάλων της…

Dante- Fullmetal Alchemist

fullmetal-alchemist-dante-pic-3

Ζει για περισσότερα από 400 χρόνια, μεταφέροντας την ψυχή της σε νεαρότερα όποτε χρειάζεται με την βοήθεια της φιλοσοφικής λίθου. Ηγείται μιας ομάδας Ανθρωπάριων, που τους έχει υποσχεθεί να τους μετατρέψει σε ανθρώπους αν την βοηθήσουν να φτιάξει την λίθο. Όταν δεν τα καταφέρνει, δημιουργεί ολόκληρο πόλεμο για να εξαναγκάσει κάποιον άλλο αλχημιστή να φτιάξει μια. Τελικά, καταβροχθίζεται από ένα Ανθρωπάριο που είχε δημιουργήσει αυτή. Ειρωνεία.

Dio Brando –Jojo’s Bizarre Adventure

786375995bb2856e551d27e14ec5da37

O Dio  είναι ο υιοθετημένος αδερφός του Jonathan Joestar που ενώ έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη της θετής του οικογένειας, καταφέρνει μετά από μια σειρά απόκοσμων γεγονότων να αποκτήσει μία αρχαία πέτρινη μάσκα αζτεκικής προέλευσης, η οποία μετατρέπει τον κάτοχό της σε βρικόλακα. Προφανώς το παλικάρι λοιπόν την χρησιμοποιεί, στρέφεται με την νεοαποκτηθείσα θεϊκή δύναμή του εναντίον των Joestars, σκοτώνει τον πατριό του και διαφεύγει προκαλώντας ανοιχτά τον Jonathan να σταματήσει τα σχέδιά του για την υποδούλωση του κόσμου. Η μεγαλομανία του και οι κωμικοί cheesy διάλογοι που μας πώρωσαν φτάνουν σε ένα τέλος όταν σκοτώνεται από τον Jojo, αν και σε άλλα arc επηρεάζει με άμεσο ή έμμεσο τρόπο τα γεγονότα.

Kotomine Kirei- Fate/Stay night, Unlimited blade works

yp3vgog

Από τη λίστα δεν μπορούσε να λείπει ο κύριος ανταγωνιστής από όλη την σειρά. Ο Kirei δεν μπορούσε να νιώσει θετικά συναισθήματα, γι’ αυτό και στράφηκε στην θρησκεία ως μέσο να θεραπευτεί. Όλη του η ζωή ήταν γεμάτη θλίψη και πόνο, ακόμα και όταν παντρεύτηκε, αφού η γυναίκα του αυτοκτόνησε ενώ ταυτόχρονα σχεδίαζε να κάνει και αυτός το ίδιο. Παρά την μόνιμη μιζέρια και πηγαία κακιοσύνη επέζησε τέσσερις ιερούς πολέμους και στον πέμπτο, λογικό ήταν, τα έφτυσε πριν προλάβει να δώσει την τελική μπουνιά και επέζησε  μόνο ο Shirou από την τελική μάχη. Κρίμας.

Youpi -Hunter x Hunter

xzv4hq7dwjfpruorjtl5xr74djapfq7e_hq

Είναι το λιγότερο ανθρώπινο τέρας της Βασιλικής Φρουράς. Ως εκ τούτου, από την μια δεν αντιλαμβάνεται τα ανθρώπινα συναισθήματα και έχει προβλήματα κοινωνικής συμπεριφοράς, από την άλλη αντιλαμβάνεται την σημασία του να υπηρετεί τον βασιλιά και δίνει μέχρι και κομμάτι από την σάρκα του για να τον σώσει. Αν και κατέχει μεγάλη δύναμη, πεθαίνει προσπαθώντας να σώσει τον βασιλιά του. Δε στεναχωρηθήκαμε και πολύ γιατί μας θυμίζει τον Gotou από το Parasyte.

Danzo-Naruto Shippuden

371073-screenshot024__2_

Πέρασε όλη του την ζωή ζηλεύοντας τον Hiruzen, αντί να προσπαθήσει να βελτιώσει τον εαυτό του. Ακόμα και όταν το έκανε αυτό, καταπιέστηκε και κατέφευγε συχνά σε εξτρεμιστικές λογικές, απορρίπτοντας τις παραδεδομένες αξίες των Hokage. Τελικά αυτοκτονεί στην προσπάθειά του να πάρει μαζί του τον Sasuke με ένα είδος sealing jutsu, οπότε δεν χάρηκε την θέση του ως Hokage. O αμοραλισμός και η κακώς εννοούμενη φιλοδοξία του του στοίχισαν.

Heath Oslo -The Eden of Grisaia

heath

O Yuuji είχε ήδη περάσει μια σκληρή ζωή: παραμελημένος από τους γονείς του, χάνει την αδελφή του, που κακοποιήθηκε από τον πατέρα του, βλέπει τον πατέρα του να βιάζει τη μητέρα του, και η μητέρα του αυτοκτονεί αφού σκοτώσει τον πατέρα του. Μετά ο Heath Oslo, γίνεται κηδεμόνας του και τον εκπαιδεύει να γίνει τρομοκράτης και του κάνει ενέσεις ναρκωτικών που τον κάνουν να αυξήσει το ένστικτο του δολοφόνου. Η παρενέργεια του φαρμάκου είναι κάθε φανερή φορά που σκοτώνει κάτι ή κάποιον, αρχίζει να αισθάνεται ζαλισμένος και φοβισμένος σε σημείο που ο ίδιος σχεδόν χάνει την όρασή του. Τελικά αυτός είναι που πρέπει να αντιμετωπίσει τον άνθρωπο που τον έκανε ό,τι ήταν. Έτσι πεθαίνει ο Heath Oslo, κάπως άδοξα γιατί απλά του κάρφωσε ένα στυλό στο λαιμό, αλλά δεν παραπονιόμαστε.

Meruem Hunter x Hunter

5062099-2223262071-43921

Ο βασιλιάς που έπρεπε να υπηρετεί ο Youpi. Πολύ έξυπνος αλλά κακομαθημένος, θεωρεί τους πάντες κατώτερούς του. Είναι περήφανος και έχει υπερβολική αυτοπεποίθηση, τόσο που γεννήθηκε πρόωρα γιατί ανυπομονούσε και τραυμάτισε την βασίλισσα. Μόνο την Komugi δείχνει να σέβεται, αφού τελικά πεθαίνει ήσυχος στα χέρια της, ενώ είναι απομονωμένοι παίζοντας Gungi. Αυτό το τελευταίο δεν δικαιολογεί ούτε στο ελάχιστο την κομπλεξική συμπεριφορά του.

Εσείς ποιο θάνατο ευχαριστηθήκατε περισσότερο (με την καλή έννοια);

Μοιραστείτε το Άρθρο