GRamers και OMG, Zombie!- το κάφρικο σύμπαν του Stef μας τινάζει τα μυαλά στον αέρα

Έφη Kαραχάλιου Από Έφη Kαραχάλιου 4 Λεπτά Ανάγνωσης

Oι εκδόσεις Webcomics εκδίδουν κόμικς για δυο youtubers, ένα zombie και ένα μήλο- ένας Πόντιος μας μένει για να κάνουμε ένα κακό αστείο με όλα αυτά. Το πώς συνδυάζονται όμως σε μια ενιαία ιστορία, μόνο ο Νικόλας Στεφαδούρος το γνωρίζει.

Zombie apocalypse, δυστοπικά παρόντα με ακόμα πιο δυστοπικά μέλλοντα, ένα μικρό gay ζόμπι, λίγο δράση Walking Dead, αιχμάλωτοι νέρντουλες με δικιά τους εκπομπή στο youtube και σειρά κόμικ, κάπου ένας διαβολικός κάγκουρας και μια ξανθιά μπιτσάρα. Όλα είναι κάφρικα και άκρως ρεαλιστικά στον κόσμο του  Stef, εκτός από τον μαύρο μπασκετμπολίστα που δεν πεθαίνει πρώτος.

Παντού επικρατούν καταστροφές και εκρήξεις.H ζωή του Μισέλ καταστρέφεται όταν δαγκώνει το μήλο του καθηγητή που περιείχε το σκουλήκι με τον ιό. Αντί όμως να πέσει σε λήθαργο σαν την Χιονάτη, γίνεται ένα ζόμπι με σαπισμένη σάρκα αλλά αγαθή καρδιά. Προσπαθώντας να βρει το αντίδοτο για να γίνει ξανά άνθρωπος μαζί με τη φίλη του Μισέλ, καταφτάνει στην παλιά του δουλειά, όπου στα υπόγεια κρύβεται η απάντηση στο πρόβλημα της ανθρωπότητας. Εκεί όμως τον προφταίνει η ξανθιά Υπερζόμπι της ιστορίας, που μετά την τελική μάχη με τα ζόμπι, μπαίνει και αυτή κρυφά στα υπόγεια. Ενώ λοιπόν ο Μισέλ, οι GRamers, o τρελός επιστήμονας και θείος του Μισέλ και οι υπόλοιποι βρίσκονται ένα βήμα πριν την ανακάλυψη της φόρμουλας και την διάσωση του κόσμου, όλα πάνε στραβά…

coverΌμως μην νομίσατε ότι οι GRamers θα περάσουν καλύτερα. Ο σατανικός εγκέφαλος Teesney, που είναι το καχέκτυπο του Mickey Mouse, θα προσπαθήσει να καταστρέψει τους απεχθείς του GRamers, επειδή είναι πιο δημοφιλείς από αυτόν! Έτσι λοιπόν το δίδυμο Θόδωρος- Δημήτρης θα πρέπει να σώσει το Νίκο από τα χέρια του παρανοϊκού κάγκουρα Παρασκευά-ναι, από το γνωστό χιτ, ο Βας Βας. Το τι θα συμβεί στο μπουζουξίδικο «Τα Ζουγκλομάναρα» και έπειτα, είναι στιγμές άπειρου facepalm.Οι GRamers σε συνεργασία με την Teesney, τον Νικόλα Στεφαδούρο και τις εκδόσεις Webcomics, επιθυμούν να φέρουν σε πέρας ένα υπερεπικό κόμικ που στηρίζεται σε άκρως πραγματικά γεγονότα, που μάλλον απευθύνεται σε όσους είναι πεισμένοι φανς των GRamers ή της καφρίλας γενικότερα. Α, έχει και guest star Κοντοπίδη ως σούπερ ήρωα που εκδικείται τις κορασίδες πάνω στο άλογό του. Μη σου τύχει.

Νομίζω όμως ότι ήρθε η ώρα επιτέλους να μάθουμε ποιοι είναι οι GRamers. «Οι GRamers είναι μια παρέα φραπεδομάχων φίλων, πλέον γνωστοί στο διαδίκτυο ως YouTubers και Twitch streamers. Από τον Δεκέμβριο του 2012 που ξεκίνησαν την παραγωγή βίντεο στο YouTube προσφέρουν καθημερινά βίντεο με περιεχόμενο Gaming, τεχνολογίας, κωμωδίας καθώς και εβδομαδιαία Vlogs. Επίσης, κάθε Παρασκευή παίζουν ζωντανά παιχνίδια στο Twitch, συζητώντας ταυτόχρονα με τους θεατές. Το YouTube κανάλι των GRamers έχει περισσότερους από 80.000 συνδρομητές στο YouTube και 30.000 followers στο Twitch και η παρέα των “GRamers” συνεχώς μεγαλώνει.» Τι να πω παραπάνω, ότι καταλάβατε,καταλάβατε.

omg-zombie-770x400

Ο Νικόλας Στεφαδούρος δημιουργεί εκφραστικές καρικατούρες και καταφέρνει να αποδώσει την κάφρικη δράση όπου απαιτείται. Υπερτονισμένα χαρακτηριστικά, έντονα χρώματα και σε όλες τις σελίδες, δίνουν ζωή σε διαχρονικούς ήρωες που έχει δημιουργήσει κατά καιρούς ο Stef. Το GRamers κινείται σε πιο έντονα χρώματα και έχει περισσότερη nerd action, απ’ ότι το OMG, Zombie! Που κινείται σε πιο σκούρες αποχρώσεις.Αν δεν αντέχεις αυτό το είδος κόμικ, καλύτερα να επιλέξεις να διαβάσεις κάτι άλλο. Εμείς σε προειδοποιήσαμε.

Μοιραστείτε το Άρθρο