Τα 12 anime που χρειάζεστε για να αντέξετε μια δύσκολη μέρα!

smassingculture Από smassingculture 6 Λεπτά Ανάγνωσης

O όρος iyashikei αναφέρεται σε συγκεκριμένα είδη anime και manga που δρουν «θεραπευτικά» για τους θεατές. Είναι μία αποκλειστικά ιαπωνική υποκατηγορία που σχετίζεται με ιδιαίτερα αγαπησιάρικους χαρακτήρες που ζουν τις ζωές τους με λίγο δράμα και χωρίς να έχουν κάποιους ιδιαίτερα σημαντικούς στόχους. Αυτό το είδος χαρακτηρίζεται από προσεγμένη ανάπτυξη των χαρακτήρων, τοπία της υπαίθρου, όμορφα σχεδιασμένα background, χιούμορ χαμηλών τόνων και χαλαρωτικά soundtrack.

Παρουσιάζουμε σύντομα ορισμένα anime που εκφράζουν με τον καλύτερο τρόπο την υποκατηγορία του iyashikei.

1)Aria the Animation

Studio: Hal Film Maker / TYO Animations (Aria the Avvenire)
Επεισόδια: 53 + 4 OVA

Τον 24ο αιώνα, οι άνθρωποι έχουν αλλάξει τον πλανήτη Άρη και τον έχουν αποικίσει. Πλέον ονομάζεται Aqua και περιλαμβάνει τη Neo-Venezia, μια παραθαλάσσια πόλη γεμάτη στενά κανάλια και άγρια ομορφιά. Η Akari Mizunashi είναι μια ανέμελη έφηβη από τη Γη που έρχεται στην Aria Company προκειμένου να γίνει ξεναγός στη Neo-Venezia.

2) Tamayura: Hitotse

Studio: TYO Animations
Επεισόδια: 24+ 2 OVA + 4 ταινίες
Η Fuu Sawatare μεγάλωσε αγαπώντας τη φωτογραφία χάρη στον πατέρα της καθώς μαζί έβγαζαν φωτογραφίες όπου πήγαιναν. Αφού πέθανε, η Fuu έκρυψε το παλιό άλμπουμ τους με φωτογραφίες επειδή τις θύμιζαν το θάνατο του. Χρόνια αργότερα, ο αδερφός της Fuu βρίσκει το άλμπουμ και βλέπει τις εικόνες μαζί με τη Fuu. Καθώς οι ευτυχισμένες αναμνήσεις την πλημμυρίζουν, αποφασίζει να βγάλει νέες φωτογραφίες με την παλιά κάμερα του πατέρα της.

3) Flying Witch


Studio: J.C. Staff
Επεισόδια: 12
H Makoto Kowata μετακομίζει στην ήσυχη πόλη Hirosaki για να ζήσει με τα δεύτερα ξαδέρφια της για ένα μέρος της εκπαίδευσης της ως μάγισσα. Η αφθονία της φύσης είναι ιδανική για να ακονίσει τις ικανότητες της που φαίνονται περίεργες στην οικογένεια και τους νέους φίλους της

4)Non Non Biyori

Studio: Silver Link
Επεισόδια: 24 + 2 OVA
Το μικρό χωρίο Asahigaoka δεν έχει τις ανέσεις της πόλης: το σχολείο τους έχει μόνο μία αίθουσα. Όμως τα πέντε κορίτσια από διαφορετικές τάξεις πάντα καταφέρνουν να βρίσκουν περιπέτειες στην κοινωνία της υπαίθρου.

5)Barakamon

Studio: Kinema Citrus
Επεισόδια: 12
Ο Seishuu Handa είναι ένας νεαρός, όμορφος, ταλαντούχος και νάρκισσος καλλιγράφος που ζει στο Τόκιο. Όταν ένας ηλικιωμένος καλλιτεχνικός επιμελητής επικρίνει την τεχνική του ότι είναι πολύ κοινότυπη, χάνει την ψυχραιμία του και τον χτυπά. Ο πατέρας του Seishuu τον εξορίζει να ζήσει στο νησί Goto που έχει μια μικρή αγροτική πόλη. Πρέπει να διαχειριστεί τους ιδιόρρυθμους χωρικούς ενώ αναπτύσσει ένα δικό του στυλ καλλιγραφίας.

6)Natsume’s Book of Friends

Studio: Brain’s Base (σεζόν 1-4) / Shuka (σεζόν 5-6)
Επεισόδια: 67 (74 με το τέλος της 6ης σεζόν) + 2 OVA
Ο Takashi Natsume πάντα μπορούσε να βλέπει πνεύματα, κάτι που κληρονόμησε από τη γιαγιά του. Όταν αυτή πεθαίνει, του αφήνει το Yuujinchou, ένα βιβλίο που περιέχει πνεύματα με τα οποία ήρθε σε συμφωνίες. Ο Takashi θέλει να λύσει τις συμφωνίες προκειμένου τα πνεύματα να σταματήσουν να τον απειλούν.

7)Mushishi

Studio: Artland
Επεισόδια: 46 + 2 special + 1 ταινία
Τα Mushi είναι απλές μορφές ζωής που δεν έχουν στόχους πέρα από το να ζουν. Ο Ginko είναι ένας Mushishi: ένα άτομο που μπορεί να δει τα mushi και βοηθάει τους ανθρώπους που ταλαιπωρούνται από την ύπαρξη τους.

8)Hidamari Sketch

Studio: Shaft
Επεισόδια: 58 + 3 OVA
Η Yuno πάντα ονειρευόταν να μπει στο σχολείο τεχνών Yamabuki αλλά φοβάται να μείνει μακριά από τους γονείς της. Ευτυχώς, οι γείτονες της στα διαμερίσματα Hidamari είναι και αυτοί σπουδαστές στο ίδιο σχολείο και είναι πρόθυμοι να κάνουν ότι μπορούν για να τη βοηθήσουν να μπει στον περίεργο κόσμο της τέχνης.

9)Is the Order a Rabbit?

Studio: White Fox
Επεισόδια: 24
Η Cocoa Hoto μετακομίζει σε μια καινούρια πόλη για να πάει στο σχολείο και χάνεται ψάχνοντας την καφετέρια στην οποία υποτίθεται ότι θα δουλέψει. Ενώ περιπλανιέται, βρίσκει ένα μέρος που λέγεται Rabbit House. Μπαίνει νομίζοντας ότι είναι ένα μέρος όπου οι πελάτες μπορούν να χαϊδέψουν κουνέλια αλλά κάνει λάθος. H Cocoa μαθαίνει ότι αυτό είναι το μέρος που πρέπει να δουλέψει, γνωρίζει άλλους σερβιτόρους από διαφορετικές καφετέριες και άθελα της γεμίζει χαρά τις ζωές τους.

10)Encouragement of Climb

Studio: 8-Bit
Επεισόδια: 36 + 1 OVA
Η Aoi προτιμά να μένει μέσα στο σπίτι και φοβάται τα ύψη εξαιτίας ενός τραυματισμού. Η φίλη της, Ηinata, λατρεύει την ορειβασία και είναι αποφασισμένη να βοηθήσει την Aoi να ξεπεράσει τους φόβους της. Όταν ήταν παιδιά, συνήθιζαν να παρακολουθούν την ανατολή του ήλιου από την κορυφή ενός βουνού αλλά εγκατέλειψαν το χόμπι τους όταν η Aoi κλείστηκε στο σπίτι. Τώρα σχεδιάζουν και οι δύο να ξαναζήσουν τις παιδικές αναμνήσεις τους βήμα βήμα.

11)Tanaka-kun is Always Listless

Studio: Silver Link
Επεισόδια: 12 + 2 OVA
O Tanaka έχει τελειοποιήσει ένα χαλαρό τρόπο ζωής. Γνωστός για την ικανότητα του να κοιμάται οπουδήποτε και να είναι διαρκώς άνετος, έχει ως μόνο στόχο του Tanaka να διατηρήσει το τεμπέλικο στυλ ζωής του. Ο αξιόπιστος φίλος του, Ohta, στηρίζει πάντα τον Tanaka και είναι πρόθυμος να τον βοηθήσει να τελειώσει ότι δουλειές τον εμποδίζουν να χαλαρώσει.

12)Kemono Friends

Studio: Yaoyorozu
Επεισόδια: 12
Υπερχαλάρωση!

Ποιο είναι το δικό σας αγαπημένο χαλαρωτικό anime?

To βρήκαμε εδώ

Μοιραστείτε το Άρθρο