Γιορτή της μητέρας- Οι 10 anime μητέρες που μεγάλωσαν τους ήρωες μας!

smassingculture Από smassingculture 3 Λεπτά Ανάγνωσης

Το να είσαι μητέρα σε anime σημαίνει πως σε κάποια φάση θα βρεις τραγικό θάνατο. Αυτό είναι μια διαδεδομένη μοίρα, σε σημείο που κανένας χαρατήρας σε anime δεν θα ήθελε να κάνει παιδιά. Ωστόσο, οι παρακάτω χαρακτήρες όχι μόνο έκαναν, αλλά τους έδωσαν και όση αγάπη μπορούσαν πριν το αναπόφευκτο τέλος.

Με αφορμή τη γιορτή της μητέρας, τις θυμόμαστε και ευχαριστούμε αυτές, αλλά και τις δικές μας μητέρες! Χωρίς αρίθμηση εννοείται, γιατί κάθε μητέρα είναι μοναδική.

Chi-Chi- Dragon Ball Z

Η γυναίκα που κατάφερε να παντρευτεί τον πιο δυνατό άνθρωπο του σύμπαντος είναι και η μητέρα του δεύτερου πιο δυνατού ανθρώπου (τρίτου αν βάλεις και τον Vegeta). Mπορεί βέβαια σαν γονιός να μην ήταν και το καλύτερο παράδειγμα, ωστόσο, έκανε, στα μέτρα του δυνατού, ό,τι μπορούσε.

 

Sanae Furukawa -Clannad

Η νεαρή Sanae μπορεί να φαίνεται αφελής, είναι όμως μια πολύ δυναμική γυναίκα και ακόμα καλύτερη μητέρα. Χρειάζονται και τα δύο για όσα τραβάει.

Trisha Elric- Fullmetal Alchemist

Μια τραγική φιγούρα, η Trisha Elric αγαπούσε τα παιδιά της με όλο της το είναι. Η αγάπη αυτή βέβαια τα σημάδεψε όχι με τον καλύτερο τρόπο, αλλά για αυτό δεν φταίει η ίδια. Στην συνείδηση μας πάντα θα μένει σαν ένα στήριγμα και φάρος αγάπης, όπως κάθε παιδί βλέπει τη μητέρα του.

Carla Yeagar- Shingeki no Kyojin

Παρόμοια με την παραπάνω, αλλά χωρίς το τραγικό ατύχημα, η Carla Yeagar  στάθηκε, για το μισό επεισόδιο στο οποίο έπαιξε, μια φωνή λογικής σε ένα σκληρό κόσμο. Ο θάνατος της έδειξε πως τελικά η τρέλα νικάει, αλλά η αγάπη δε σβήνει ποτέ.

Hanako “Delia Ketchum”- Pokemon

Μια εμβληματική γονέας, όχι και τόσο καλή στο να μεγαλώνει παιδιά, αλλά σίγουρα συμπονετική, είναι και η Hanako “Delia Ketchum”,  η μητέρα του χειρότερου εκπαιδευτή στην ιστορία. Μπορεί ο 10χρονος χίπης γιος της να μην την υπολογίζει, η ίδια όμως τον αγαπάει και τον στηρίζει με όποιο τρόπο μπορεί.

Queen Serenity -Sailor Moon

Aλλη μια μητέρα που θυσιάστηκε για το παιδί της, η Queen Serenity  είναι μια σεβάσμια φιγούρα που προσπάθησε, μέσα σε έναν χαοτικό πόλεμο, να δώσει ελπίδα στον κόσμο και το παιδί της.

Kushina Uzumaki – Naruto

Με το ίδιο σκεπτικό, η Kushina Uzumaki  στάθηκε μια δυναμική γυναίκα, που αγαπούσε την οικογένεια της πάνω από όλα. Ο τραγικός της θάνατος, αλλά και το μήνυμα που άφησε από το υπερπέραν συγκινούν και σήμερα.

Hana -Wolf Children

H δύναμη της Hana είναι κάτι που όλοι καταλαβαίνουμε και σεβόμαστε: η αντοχή να μεγαλώνει δυο πολύ δύσκολα αλλά καλά παιδιά. Πολλές φορές δεν χρειάζεται κάτι άλλο…

Masaki Kurosaki- Βleach

H μυστηριώδης Masaki Kurosaki είναι παρούσα μέσα από την αγάπη των παιδιών της. Ακόμα και έτσι όμως, φαίνεται πόσο τα αγαπούσε.

Junko Kaname -Madoka Magica

Μια μοντέρνα μητέρα που στέκεται δίπλα στην κόρη στα ιδιαίτερα προβλήματα που έχει…

 

Ποιες μητέρες ξεχάσαμε;;

 

Μοιραστείτε το Άρθρο