Τα 7 medieval-fantasy anime που μας μεταφέρουν σε μια άλλη εποχή

admin Από admin 6 Λεπτά Ανάγνωσης

Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχουν με ιστορική ακρίβεια anime που να τοποθετούνται στον Μεσαίωνα αλλά υπάρχουν περισσότερο με την έννοια του περιβάλλοντος: δράκοι, πριγκίπισσες, σταυροφορίες, εκκλησία, δεισιδαιμονίες, μάγοι, ξωτικά… Τέτοια anime θα μας απασχολήσουν σήμερα, αν και δεν υπάρχουν αρκετά σε αυτό το είδος, οπότε σας παρουσιάζουμε χωρίς να μας απασχολεί ιδιαίτερα η σειρά τη δεκάδα:

Legend of Arslan

v

Βρισκόμαστε σε ένα περιβάλλον σαν τους Αγίους Τόπους και χρονολογικά σε μια περίοδο που μοιάζει με αυτή των σταυροφοριών. Ένας νεαρός πρίγκιπας αναγκάζεται να αναλάβει πολύ νωρίς τα βασιλικά του καθήκοντα, έχοντας παράλληλα να αντιμετωπίσει την εξέγερση των δούλων, τις επιθέσεις άλλων φύλων και την άνοδο μιας αίρεσης που στο όνομα του φιλεύσπλαχνου θεού της, αρχίζει έναν ιερό πόλεμο.

Seven deadly sins

seven-deadly-sins-pic

Αν και το στοιχείο του fantasy υπερισχύει, είναι μια ευχάριστη περιπέτεια για όλα τα γούστα. Τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα είναι πολεμιστές που είναι πια κατατρεγμένοι και εξόριστοι από το βασίλειο γιατί θεωρούνται προδότες. Μετά από χρόνια, εμφανίζονται ξανά και όλοι μαζί προσπαθούν να καθαρίσουν το όνομα και την τιμή τους και να σώσουν το βασίλειο.

Claymore

7_ah5h7

Στην μεσαιωνική Ευρώπη τριγυρνά ένα τάγμα ψηλών, ξανθών γυναικών που κυνηγά δαίμονες, οι οποίοι απειλούν την ανθρωπότητα. Το καλό όμως είναι ότι δεν υπάρχει μόνο δράση, αλλά οι χαρακτήρες φαίνεται να δημιουργούν τα γεγονότα μέσα από τις πράξεις και τις αποφάσεις τους. Χωρίς να είναι τρομερά ώριμο ή κάποιος σημαντικός εκπρόσωπος του είδους, το συστήνουμε γιατί γίνεται σωστή διαχείριση της ιστορίας από το manga, αν και ομολογουμένως το τέλος αφήνει πολλά κενά.

Spice and wolf

spice-and-wolf-full-1015243

Η πλοκή περιστρέφεται γύρω τον Kraft Lawrence, ένα 25χρονο πλανόδιο έμπορο που πουλά διάφορα αγαθά από πόλη σε πόλη για να βγάλει τα προς το ζην σε ένα στυλιζαρισμένο ιστορικό σκηνικό με διάχυτες ευρωπαϊκές επιρροές. Ο κύριος στόχος του στη ζωή είναι να συγκεντρωθούν αρκετά χρήματα για να ξεκινήσει το δικό του κατάστημα, και ο ίδιος έχει ήδη ταξιδεψει για επτά χρόνια, για να αποκτήσει και εμπειρία στον τομέα του εμπορίου. Ένα βράδυ, όταν σταματάει στην πόλη της Pasloe, βρίσκει στο βαγόνι του μια ειδωλολατρική θεότητα που ονομάζεται Holo και είναι πάνω από 600 ετών με μορφή ενός 15χρονου κοριτσιού, εκτός από την ουρά και τα αυτιά του λύκου. Είναι η θεά της συγκομιδής για την πόλη , ευλογώντας την με καλές σοδειές για πολλά χρόνια. Ωστόσο θέλει να επιστρέψει στην πατρίδα της, στο βόρειο τμήμα που ονομάζεται Yoitsu, γιατί πιστεύει ότι οι άνθρωποι θεωρούν δεδομένη την υπόσχεσή της να διατηρήσει τις καλές συγκομιδές. Έτσι, καταφέρνει να διαπραγματευτεί το δρόμο της έξω από το χωριό κάνοντας μια συμφωνία με τον Lawrence να την πάρει μαζί του. Καθώς ταξιδεύουν μαζί, με τη σοφία της, βοηθά να αυξήσει τα κέρδη του, αλλά την ίδια στιγμή, η αληθινή φύση της τραβά ανεπιθύμητη προσοχή από την Εκκλησία.

Berserk

imgberserk-anime

Ένα anime από τα παλιά μας ξανασυστήνεται και ξαναπαρακολουθούμε τις περιπέτειες του Guts. Aρχικά βλέπουμε τον νεαρό  ήρωα, που πολεμάει σαν μισθοφόρος. Σε μια μάχη ο Griffith,  εξαιρετικός μαχητής και καλός ηγέτης, εντυπωσιάζεται από τον τρόπο μάχης του Guts και θέλει να τον πείσει να μπει στην band of the hawk η οποία είναι μια ομάδα μισθοφόρων. Ο Griffith καταφέρνει να εντάξει τον Guts στην ομάδα και από εκεί και έπειτα όλο το show βασίζεται στις μάχες τους, στα βασίλεια που προστατεύει η band of the hawk  και πώς ο Griffith βασιζόμενος στον στρατό του προσπαθεί να ανέβει στην εξουσία και να αποκτήσει δύναμη.

Attack on Titan

maxresdefault2

Το Attack on Titan είναι από τις μεγαλύτερες επιτυχίες των τελευταίων χρόνων που κατάφερε να αποκτήσει φίλους (και εχθρούς) και να διευρύνει σε τεράστιο βαθμό την δημοφιλία των anime ως μέσο διασκέδασης. Έντονη δράση, αίμα, δράμα αλλά και ένα animation τόσο καλό που είναι λες και βλέπεις 3D χωρίς γυαλιά είναι τα στοιχεία που συνεχίζουν να κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον και στην δεύτερη σαιζόν. Το πολύπλοκο σύμπαν των Τιτάνων και των ανθρώπων έχει πολλά στοιχεία μιας παλιότερης κοινωνίας από την δική μας, που προσδιορίζεται περισσότερο στην μεσαιωνική, γι’ αυτό μπαίνει και στη λίστα.

Kingdom

maxresdefault3

Ο  Xin και o Piao είναι δυο ορφανά πολέμου στο βασίλειο των Quin που ονειρεύονται να γίνουν «Μεγάλη Στρατηγοί των Ουρανών» για να ξεφύγουν από τη μίζερη ζωή τους. Μια μέρα, όμως, ο Piao πηγαίνει στο παλάτι μαζί με έναν υπουργό για άγνωστο σκοπό, αφήνοντας τον Xin μόνο του ως υπηρέτης σε ένα χωριό αγροτών. Λίγους μήνες αργότερα, ο Piao επιστρέφει στο χωριό στα πρόθυρα του θανάτου και προτρέπει τον Xin να μεταβεί σε άλλο χωριό. Εκεί συναντά ένα αγόρι που μοιάζει με τον Piao, ο Ying Zheng, που είναι ο βασιλιάς του Qin.Τότε ο Xin μαθαίνει ότι ο Piao ντούμπλαρε τον Ying Zheng και τραυματίστηκε θανάσιμα σε μια πάλη για το θρόνο. Αν και αρχικά έξαλλος με τον Ying Zheng για τον θάνατο του Piao, ο Xin αποφασίζει να αδράξει την ευκαιρία και να βοηθήσει τον Ying Zheng να νικήσει τον αδελφό του και να επιστρέψει στο θρόνο. Αφού το πετυχαίνει, ο Xin ξεκινά επίσημα τη ζωή του ως διοικητής στα εμπόλεμα κράτη της Κίνας με στόχο να καταστεί «Μεγάλος Στρατηγός του κόσμου» και να βοηθήσει τον αυτοκράτορα να σταματήσει τον πόλεμο και να συμφιλιώσει τη χώρα.

Μοιραστείτε το Άρθρο