Οι 8+1 anime villains που ίσως τελικά είχαν δίκιο…

admin Από admin 4 Λεπτά Ανάγνωσης

Αν ένα anime είναι καλό, θα δώσει έμφαση και βάρος στον κακό του. Πολλές πετυχημένες παραγωγές κατάφεραν να κάνουν τους villains τους εξίσου, αν όχι και περισσότερο, συμπαθείς με τους ήρωες και αυτό κυρίως το πετυχαίνει κανείς με δύο τρόπους: είτε κάνει τον κακό διαολεμένα cool, είτε του δίνει ένα κίνητρο δράσης ουσιαστικό, που, αν κάποιος το δει από την οπτική του, θα δει πως έχει δίκιο ή τουλάχιστον έναν πολύ καλό λόγο που κάνει αυτά που κάνει. Όταν τα κάνεις και τα δύο μαζί, δημιουργείς φιγούρες που δεν σβήνουν ποτέ. Eπίσης αναφερόμαστε σε κακούς που παρέμειναν κακοί και όχι σε περιπτώσεις πχ Itachi. Πάμε να δούμε τα καλύτερα δείγματα!

8: Shogo Makishima – Psycho-Pass

Το αγγελικό χαμόγελο ενός ψυχρού φονιά. Ο Shogo Makishima  σίγουρα ήταν σαδιστής και δεν ήταν ιδιαίτερα αγαπητός σε κανέναν. Ωστόσο, το κίνητρο πίσω από τις δολοφονίες του ήταν η αντίσταση σε έναν δυστοπικό κόσμο και ένα τυραννικό καθεστώς Μεγάλου Αδερφού, το οποίο απαγόρευε μέχρι και τα συναισθήματα! Οκ, σίγουρα χαιρόταν όταν σκότωνε κάποιον, αλλά σίγουρα του άξιζε μια καλύτερη μοίρα.

7: Char Aznable – Mobile Suit Gundam

Ακολουθώντας ακριβώς το mondus opernadi του Ozymandias από το Watchmen, ο Char  σκότωσε εκατομμύρια για να σώσει δισεκατομμύρια.

6: Satou – Ajin: Demi-Human

Βλέποντας το Ajin: Demi-Human και την αντιμετώπιση των Ajin από την ανθρωπότητα, είναι δύσκολο να αντιπαθήσεις τον Satou, τον εξτρεμιστή αρχηγό μιας ομάδας Ajin που έχουν σκοπό να απελευθερώσουν την φυλή τους από τα βασανιστήρια και την τυραννία των ανθρώπων, ακόμα και αν χρειαστεί να σκοτώσουν όλους όσους βρίσκονται απέναντί τους. Θυμίζει αρκετά τον Magneto.

5:Caster – Fate/stay night: Unlimited Blade Works

Ειλικρινά, η Caster είναι τυπικό δείγμα μιας (κάπως ακραίας) yandere. Το μόνο που θέλει είναι λίγη αγάπη.

4:Kyubey – Puella Magi Madoka Magica

Είναι ο Kyubey  ένα ακόμα πιο μοχθηρό πρόσωπο του Σατανά; Ναι. Αλλά για καλό σκοπό. Όταν έχεις να διαλέξεις μεταξύ καταστροφής της πραγματικότητα και τον θάνατο μερικών κοριτσιών, όσο δύσκολο και να είναι, διαλέγεις το δεύτερο. Βέβαια ο Kyubey παρααισθανόταν άνετα με την επιλογή του.

3: Gendo Ikari – Neon Genesis Evangelion

Ναι. Ο άνθρωπος που ξεπερνά και τον Goku και παίζει πολύ δυνατά για τον τίτλο του χειρότερου πατέρα (αν και δεν φτάνει ποτέ το νούμερο ένα) είχε λόγους που τα έκανε όλα αυτά: την σωτηρία της ανθρωπότητας ΚΑΙ το να ξαναβρεθεί με την γυναίκα του.

2:Vaccine Man – One Punch Man 

Οικολόγος. Ενοχλητικός, αλλά όχι με κακό σκοπό (μακροπρόθεσμα).

1: Danzo- Naruto Shippuden

Ο αφανής ήρωας πίσω από την βολεμένη ζωή της Konoha, ο Danzo είχε το θάρρος να κάνει αυτό που οι άλλοι δεν ήθελαν. Ήταν “η ρίζα που στήριζε το δέντρο από τις σκιές, ενώ οι φίλοι τα φύλλα που χόρευαν στο φως”, όπως λέει και ο ίδιος. Χωρίς αυτόν η Konoha θα είχε διαλυθεί πριν την ώρα της…

και το +…

ΌΛΟΙ οι κακοί στο Tengen Toppa Gurren Lagann

Ποιον θέλετε; Τον Viral; Το μόνο που ήθελε ήταν να κάνει οικογένεια. Τον Lordgenome;  Προστάτευε την ανθρωπότητα. Τους Anti-Spirals; Προστάτευαν το σύμπαν από την δίχως όρια εξέλιξη. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΘΟΣ ΠΟΥΘΕΝΑ! 

 

Βασισμένο εδώ

 

 

Μοιραστείτε το Άρθρο