Αnime cliché no2- Η Θεωρία της σχετικότητας

Jamal Animas Από Jamal Animas 2 Λεπτά Ανάγνωσης

Τι; Τι είπες φίλε μου; Ο Einstein μίλησε για θεωρία της σχετικότητας;  Γελάει ο κόσμος μαζί σου. Οι σοφοί άνθρωποι μαθαίνουν την έννοια της σχετικότητας βλέποντας anime. Οπότε πάρε τον φίλο σου τον Εinstein και ελάτε πιτσιρίκια να σας μάθω τι σημαίνει σχετικότητα.

Διάφορα παραδείγματα:

Στο Toriko, έπρεπε να μπουν μέσα στον Regal Mammoth για να πάρουνε το Jewel Meat και να βγούνε μέσα σε 15 λεπτά. Βγήκαν μετά από 3 επεισόδια (3 x 20 = 60 λεπτά).

Στο Nurarihyon No Mago: Sennen Makyou, ενώ υποτίθεται ότι ο Nura Rikuo κρατάει τη δαιμονική του μορφή μόνο το βράδυ, ξημεροβραδιαζόταν μ’ αυτήν. Ή αυτό ή μια νύχτα κράτησε καμιά 15αριά επεισόδια. Και στις 2 περιπτώσεις ικανοποιείται το cliche.

Κύριο ενδεικτικό παράδειγμα: Κρατάει η hollow μάσκα του Ichigo 11 δευτερόλεπτα? Μετά από 1 ώρα μάχης τον βλέπεις να τη φοράει ακόμα? Μην αγχώνεσαι. Ο χρόνος είναι σχετικός. Για τον Ichigo έχουν περάσει 11 δευτερόλεπτα, άσχετα αν εσύ τον βλέπεις να παλεύει 1 true (όχι άλλες σκηνές) ώρα.

Οπότε μερικές πιθανές εξηγήσεις είναι οι εξής:

α) Οι Ιάπωνες σε trollάρουν λέγοντας σου ψέματα για το χρόνο, δινοντάς σου ψεύτικα χρονικά όρια.

Συμπέρασμα: Οι Ιάπωνες είναι τα μεγαλύτερα trolls της γης.

(Διαβάστε από δεξιά προς τα αριστερά όπως τα manga)

1305279605

β) Οι Ιάπωνες έχουν μια διαστρεβλωμένη αίσθηση του χρόνου.

Συμπέρασμα:

α) Στην Ιαπωνία έχουν ελαττωματικά χρονόμετρα.

β) Στην Ιαπωνία έχουν άλλο σύστημα αρίθμησης του χρόνου φτιαγμένο από τον Σατανά.

tumblr_ltuz2bMM9E1qhwuee

γ) O χρόνος γουστάρει τον Ichigo και τον κάθε Ichigo.

Ο Ichigo και ο κάθε Ichigo έχει μια επιπλέον time control ability η οποία δεν αναφέρεται πουθενά γιατί μάλλον είναι προφανής και αυτονόητη.

δ) Η αποτυχημένη προσπάθεια να δημιουργήσουν μια έντονη, πιθανώς γεμάτη αγωνία φάση-σκηνή βάζοντας έναν χρονικό περιορισμό ο οποίος σε καμιά περίπτωση δεν ασκεί την βαρύτητα που υποτίθεται ότι πρέπει να ασκήσει λόγω της αναισθησίας που μας έχει δημιουργηθεί από την 1η-2η επανάληψη του ίδιου τεχνάσματος.

(το πρώτο κλισέ θα το βρεις εδώ)

Μοιραστείτε το Άρθρο