Τα 12 πιο αγαπημένα επεισόδια από τις 12 seasons Bones

Έφη Kαραχάλιου Από Έφη Kαραχάλιου 6 Λεπτά Ανάγνωσης

Όταν ανακοινώθηκε η λήξη της σειράς πολλοί στεναχωρήθηκαν που δεν θα ξαναδούμε το αγαπημένο cast από τον Οκτώβρη του ’17, το σωστότερο όμως θα ήταν να παραδεχτούμε ότι υπήρξε συνετή επιλογή. Τίποτε πια δεν έμοιαζε με την σειρά που από το 2005 υπήρξε σταθερός αντίπαλος των NCIS και CSI, δίνοντας μια πιο επιστημονική χροιά σε αυτό το είδος τηλεόρασης. Μέσα από αυτό το αφιέρωμα, θα θυμηθούμε 12 από τα 246 επεισόδια που μας έκαναν να περάσουν ολόκληρα βράδια καλοκαιριού σαν νερό…

The Woman in the Tunnel-01×16

Η πρώτη σαιζόν αφορά τις πρώτες υποθέσεις της ομάδας οπότε διατρέχεται από αμηχανία μεταξύ των χαρακτήρων.  ‘Ετσι, η ομάδα του Jeffersonian αναζητά τον δολοφόνο μιας σκηνοθέτη ντοκιμαντέρ και οδηγείται στο υπόγειο τμήμα της πόλης, όπου και έρχεται αντιμέτωπη με μια καλτ κοινότητα που ζει εκεί. Από αυτό το σημείο, η Bones αρχίζει να φεύγει από το κλασσικό χώρο του εργαστηρίου και να συμμετέχει στην έρευνα στο σημείο του συμβάντος.

The Woman in Limbo-01×22

Στο φινάλε του πρώτου κύκλου ανακαλύπτεται το πτώμα της χαμένης μητέρας της Bones. Η ομάδα τότε συμπεριφέρεται για πρώτη φορά σαν οικογένεια και προσπαθεί να εξιχνιάσει  το φόνο με το λιγότερο δυνατό ψυχολογικό βάρος στην Bones. Παράλληλα μαθαίνουμε κάποια πράγματα για το παρελθόν της και γνωρίζουμε την οικογένειά της.

Aliens in a Spaceship- 02×09

Εδώ γίνεται η πρώτη εμφάνιση του μανιακού δολοφόνου Gravedigger ,που θα απασχολήσει για πολλούς κύκλους την σειρά. Με τις ευφάνταστες ιδέες να σκοτώνει τα θύματά του δίνοντάς τους ένα χρονικό περιθώριο μήπως και  σωθούν, αποτελεί δύσκολο αντίπαλο για τις αρχές. Όταν όμως απαγάγει την Bones και τον Hodgins, τα πράγματα σοβαρεύουν και η ομάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με τον χρόνο και την πιθανή απώλεια των φίλων τους. Ίσως και το #1 επεισόδιο για πολλούς λόγους.

The Widow’s Son in the Windshield-03×01

Αφότου ο πιστός βοηθός της Zack, αποδεικνύεται μαθητευόμενος δολοφόνος και στέλνεται σε ψυχιατρείο, η ομάδα προσπαθεί να ανασυνταχθεί και να τον αντικαταστήσει. Ωστόσο παρουσιάζεται ένας άλλος μανιακός δολοφόνος, ο Gormogon, που είναι και κανίβαλος, οπότε η υπόθεση δυσκολεύει αρκετά. Με την παρουσία της Cam, την απουσία του Zack και την σύλληψη του πατέρα της Bones, η συμπεριφορά της απέναντι στον Booth γίνεται πιο απόμακρη.

The Santa in the Slush-03×09

Σπέσιαλ χριστουγεννιάτικο επεισόδιο που το είδαν όλοι γιατί η Bones με τον Booth φιλιούνται κάτω από ένα γκι για το καλό.

Double Trouble in the Panhandle-04×11

Σε μια μυστική αποστολή, η Bones με τον Booth προσποιούνται το ζευγάρι ακροβατών σε ένα τσίρκο για να βρουν τον ένοχο μιας ανθρωποκτονίας. Αν και υπερβολικό, είχε πολλές αστείες σκηνές και έδωσε περισσότερο χώρο στο να βελτιωθεί η σχέση του ζευγαριού.

The End in the Beginning-04×26

Άλλο ένα σπέσιαλ επεισόδιο, που δημιουργείται στο υποσυνείδητο του Booth όταν είναι στο νοσοκομείο. Το εργαστήριο μετατρέπεται σε μπαρ και η ομάδα δουλεύει εκεί σε ρόλους αντίστοιχους με τους κανονικούς τους. Εκεί όμως ο Booth και η Brennan είναι ζευγάρι και στο τέλος του επεισοδίου η Bones είναι έγκυος, λίγες σαιζόν μακριά από την εγκυμοσύνη της στον έκτο κύκλο.

The Parts in the Sum of the Whole-05×16

Τελικά η πρώτη υπόθεση των Brennan και Booth προηγείται του πρώτου επεισοδίου και τα πράγματα μεταξύ τους ήταν πολύ διαφορετικά από τότε. Ο Zack και ο Hodgins είχαν κακές σχέσεις, η Cam ήταν πολύ σκεπτική με τους Brennan και Booth που μαλώνουν και φλερτάρουν συνεχώς αλλά καταλήγουν στο παρόν πια να ομολογούν τα αισθήματά τους ο ένας στον άλλον.

The Witch in the Wardrobe-05×20

Δύο θύματα που βρίσκουν θάνατο σαν τις μάγισσες του Σάλεμ οδηγούν την έρευνα σε ένα πραγματικό κυνήγι μαγισσών, ενώ η Angela και ο Hodgins φυλακίζονται για άκυρο λόγο και παντρεύονται στην φυλακή.

The Hole in the Heart-06×22

Ένας σκοπευτής γίνεται μανιακός δολοφόνος και ο Booth σαν πρώην πεζοναύτης προσπαθεί να προλάβει τις επόμενες κινήσεις του. Όμως καταφέρνει να σκοτώσει τον βοηθό της Bones, Vincent και η ομάδα βυθίζεται στο πένθος. Τουλάχιστον βγήκε κάτι καλό αφού τα έφτιαξαν η Brennan με τον Booth.

The Crack in the Code-07×06

Αν και οι υπόλοιποι κύκλοι από δω και πέρα ήταν ένα απλό αράδιασμα κλισέ και έμοιαζαν περισσότερο με σαπουνόπερα, αυτό το επεισόδιο ήταν μια αναλαμπή για τη σειρά. Αυτή τη φορά, η υπόθεση θυμίζει πρώτους κύκλους, όπου η έρευνα γινόταν στα κόκκαλα χωρίς μεγάλη χρήση της τεχνολογίας οπότε ένα κρανίο και μια σπονδυλική στήλη πρέπει να οδηγήσουν στον ύποπτο.

The 200th in the 10th-10×10

Το 200οστό επεισόδιο ήταν ένα αφιέρωμα στον Χίτσκοκ, δηλαδή ένα αστυνομικό δράμα της εποχής του ’50 με τον Booth κλέφτη και την Brennan αστυνομικό στο κατόπι του. Άλλη μια ωραία στιγμή για την σειρά που ήδη είχε αρχίσει να χάνει το κοινό της.

Μοιραστείτε το Άρθρο