Based on a true story- Τα 8 anime και manga που μπορούν να το πουν (περίπου)

admin Από admin 3 Λεπτά Ανάγνωσης

Η πραγματική ζωή ήταν πάντα πηγή έμπνευσης. Μπορεί τις περισσότερες φορές αυτό να παραλλάσεται στα anime με κάποιο μύθο, φανταστικό κόσμο ή εξωφρενικές καταστάσες, ωστόσο υπάρχουν και φορές που η ίδια η ζωή, χωρίς (υπερβολικά πολλές) παραλλαγές μπορεί να αποτελέσει μια πολύ καλή πρώτη βάση. Παρακάτω είναι μερικές τέτοιες περιπτώσεις anime και manga που βασίστηκαν σε πραγματικά γεγονότα.

1) Vinland Saga

Ένα απολαυστικά βίαιο manga για Vikings, το Vinland Saga ακολουθεί τις περιπέτιες των Βόρειων πολεμιστών στην κατάκτηση της Βρετανίας. Από τον Makoto Yukimura,  το Vinland Saga βασίζεται τόσο σε ιστορικές πληροφορίες όσο και στα δύο μεγάλα επικά έργα των Vikings, τα Saga of the Greenlanders και The Saga of Eric the Red.

2) Barefoot Gen

Η φρίκη του πυρηνικού πολέμου, ειδικά τα πρώτα χρόνια μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ήταν πολύ έντονη στην ιαπωνική τέχνη. Το Barefoot Gen είναι ένα πολύ καλό δείγμα αυτής της τάσης.  Βασίζεται σε πραγματικές ιστορίες των νεανικών χρόνων του δημιουργού του, Keiji Nakazawa,  που ήταν ένας από τους επιζώντες της Ηiroshima. Οι ιστορίες του, γεμάτες ρεαλιστικό πόνο, αγωνία αλλά και ανθρωπινά, έκαναν αίσθηση στην διεθνή σκηνή και μεταφέρθηκαν σε 2 ταινίες anime αλλά και 3 live action ταινίες.

3) 17-sai

Το 17-sai βασίστηκε (πολύ χαλαρά) στην αληθινή ιστορία της Junko Furuta, η οποία απήχθη από μια συμμορία, βιάστηκε κατ’εξακολούθηση και στο τέλος δολοφονήθηκε. Mπορεί, ειδικά προς το τέλος, να ξεφεύγει εντελώς, ωστόσο παραμένει ένα πολύ δυνατό ανάγνωσμα.

4) Welcome to the NHK

Το δυσλειτουργικό περιβάλλον του Welcome to the NHK βασίστηκε, σε μεγάλο βαθμό, στην προσωπική ζωή του συγγραφέα Tatsuhiko Takimoto, ο οποίος πάλευε τότε με έντονη κατάθλιψη, ως αποτέλεσμα της ζωής του σαν hikikomori. 

5) Bakuman

Οι Tsugumi Ohba και Takeshi πήραν τις εμπειρίες τους από την δημιουργία του manga Death Note και τις μετέτρεψαν σε μια κωμωδία η οποία επιτυχώς περνάει και το πόσο σκληρή είναι η εργασιακή ζωή ενός δημιουργού.

6) The Rose of Versailles

Αν πάρεις την Γαλλική Επανάσταση και της ρίξεις μια δυνατή ακτίνα γιαπωνεζίλας, το αποτέλεσμα θα είναι το The Rose of Versailles.

7) Vagabond

To αριστουργηματικό manga του Takehiko Inoue είναι βασισμένο στην ζωή του Miyamoto Musashi, του λεγόμενου και Άγιου των Σπαθιών.  Ο θρυλικός σαμούράι που έφτασε μέχρι το κατώφλι της αγιοσύνης κέρδισε και τις 60 μονομαχίες του και δημιούργησε την δική του τεχνική ξιφασκίας. Θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες μορφές της ιαπωνικής κουλτούρας.

8) Grave of the Fireflies

Μία από τις καλύτερες ταινίες anime όλων των εποχών, το Grave of the Fireflies βασίστηκε στην αληθινή ιστορία του βομβαρδιμού της πόλης Kobe, ξανά κατά την διάρκεια του Β παγκόσμιου πολέμου.  Η αρχική ιστορία γράφτηκε σαν συγγνώμη από τον συγγραφέα Akiyuki Nosaka στην αδερφή του, μέχρι το Studio Ghibli να το μετατρέψει στην ταινία που όλοι ξέρουμε και αγαπάμε.

Μοιραστείτε το Άρθρο