Εν αιθρία 8- Ένα βήμα για νέους και παλιούς σκιτσογράφους

Nίκος Γιακουμέλος Από Nίκος Γιακουμέλος 2 Λεπτά Ανάγνωσης

Η έκθεση comics και εικονογράφησης “Εν αιθρία” διοργανώθηκε πρώτη φορά το 2003 και φέτος έκανε την 8η παρουσίαση της από τις 14 έως τις 28 Σεπτεμβρίου. Η “Εν αιθρία” αποτελεί υλοποίηση της ιδέας του δημιουργού comics και ζωγράφου Γαβριήλ Τομπαλίδη και προσπαθεί κάθε φορά να συνδυάσει σε μια έκθεση γνωστά ονόματα του χώρου των comics και της εικονογράφησης με νέα πρωτοεμφανιζόμενα ταλέντα.

Η φετινή 8η Εν αιθρία μας παρουσίασε 69 έργα κάποιων νέων και κάποιων ήδη καταξιωμένων καλλιτεχνών, τα οποία δεν είχαν κάποια κοινή θεματολογία, ούτε κάποια ομοιότητα στο σχέδιο και τη μορφή. Όμως είχαν το κοινό ότι το κάθε σκίτσο είχε κάτι ξεχωριστό να προσφέρει και όλα μαζί δημιουργούσαν ένα ιδιαίτερο σύνολο που αποδεικνύει ότι η ελληνική σκηνή κόμικ έχει πολλά ακόμα να προσφέρει!

Σιαδώρα Παπαθεοδώρου – We are gonna need a Dragon-sized Flamingo

Βέβαια το βλέμμα τράβαγαν ιδιαίτερα γνωστοί μας καλλιτέχνες, οι οποίοι με τη συμμετοχή τους έδειξαν την διάθεσή τους να στηρίξουν τα πρώτα βήματα των νέων σκιτσογράφων και γι αυτό τους αξίζουν συγχαρητήρια. Κάποιοι από αυτούς είναι ο Σπύρος Δερβενιώτης (Yesternow, Comic Soap), ο Σταύρος Κιουτσιουκης (Η τσαλακωμένη ουρά, Τριανταέξι), ο Θανάσης Πετρόπουλος (Προτελευταίοι, Καμμένα Βούρλα), ο Κώστας Φραγκιαδάκης (Ο Τετρακοσάρης), ο Τάσος Μαραγκός (Hard Rock, Αδέσποτα σκίτσα, The very closed circle) και ο Γιάννης Ρουμπούλιας (Χρονικά του Δρακοφοίνικα: Αδάμαστος, Χρονικά του Δρακοφοίνικα: Νηφάλιος νάνος).

Εμείς επισκεφτήκαμε την Εν Αιθρία 8 και σας παρουσιάζουμε εδώ κάποια από τα έργα που μας έκαναν περισσότερη εντύπωση. Μπορούμε σίγουρα να πούμε ότι είμαστε χαρούμενοι που γνωρίσαμε νέους καλλιτέχνες, τους οποίους θα ακολουθήσουμε στα επόμενα βήματα και περιμένουμε σίγουρα με ανυπομονησία την Εν Αιθρία 9.

Δανάη Κηλαηδόνη (DaNi) – Personal Jesus

Βασίλης Ζήκος – Monster Ad

Τάσος Μαραγκός (Tasmar) – The curse of the Gold
Μοιραστείτε το Άρθρο
Γεννήθηκε με μεγάλη επιτυχία αλλά μετά άρχισε καπου να δυσκολεύει το πράγμα. Σπούδασε Επικοινωνία και μετά αποφάσισε πως δεν του αρέσει να επικοινωνεί. Όνειρο του να μετακομίσει στην Σαχάρα όπου θα έχει ησυχία, αλλά μέχρι να το καταφέρει δουλεύει κωπηλάτης.