Oι καλύτερες παρωδίες του Star Wars που είδαμε ποτέ!

Nίκος Γιακουμέλος Από Nίκος Γιακουμέλος 6 Λεπτά Ανάγνωσης

Έχουμε ήδη αναφερθεί στην τεράστια συνεισφορά του Star Wars στην μαζική κουλτούρα, στην αγάπη που γέννησε σε πολλούς ανθρώπους για το διαφορετικό και την φαντασία. Φυσικά κατέδειξε και άλλα πράγματα που τα έχουμε αναφέρει, ωστόσο αυτό δεν αναιρεί την συνεισφορά του. Ίσα-ίσα, όταν αγαπάς κάτι πολύ, το μελετάς και αυτό φέρνει στο φως και μικρολάθη ή αρνητικά, τα οποία με την σειρά τους γεννούν κριτική. Και αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την παρωδία!

Η παρωδία είναι ένα πολύ δύσκολο και υποτιμημένο είδος. Χρειάζεται όχι μόνο ταλέντο και εξάσκηση στα τεχνικά σημεία της κωμωδίας, αλλά και βαθύτερη γνώση του είδους που παρωδείς. Πολύ συχνά τα τελευταία χρόνια αυτό δεν υπάρχει, καθώς γίνεται  προσπάθεια απλά να φορτωθούν οι ταινίες με όσο τον δυνατόν περισσότερες αναφορές γίνεται, για να κάνουν τους θεατές να νιώσουν ότι αναγνωρίζουν το σύμβολο, έστω και όταν αυτό δεν κουβαλά κάτι άλλο πέρα από το όνομα του. Κανένα αστείο, κανένα νόημα, μόνο η αναγνωρισιμότητα υπάρχει πλέον. Είναι κάτι που είδαμε σε όλα τα πρόσφατα απογοητευτικά «Τhe (κάτι) Movie», ταινίες που σχεδόν σκότωσαν το είδος, τουλάχιστον στον κινηματογράφο.

Ωστόσο παλιότερα το διατηρούσαν ζωντανό ταινίες και video όπως αυτά. Και η αγάπη για το Star Wars ήταν πολύ εποικοδομητική πηγή παρωδίας, ήδη από την δεκαετία του 1970! Πάμε λοιπόν να δούμε τις καλύτερες  Star Wars parodies που βγήκαν!

(Αναφερόμαστε σε ταινίες και σειρές που αφορούν εξολοκλήρου το Star Wars, και όχι σε αναφορές που έχουν γίνει κατά καιρούς, όπως πχ στο Toy Story.Aυτά θα τα δούμε άλλη φορά)

 

1)Hardware Wars : 1978

hqdefault

Η πρώτη παρωδία του Star Wars βγήκε έναν μόλις χρόνο αφού βγήκε το “Episode IV, A New Hope” . Πρόκειται για το Hardware Wars του Ernie Fosselius, ένα film μόλις 13 λεπτών το οποίο συνοψίζει την ταινία, με πολλές δικές του προσθήκες και παραποιήσεις… Φακοί αντί για ligthsabers, σίδερα (για σιδέρωμα) αντί για διαστημόπλοια και… το cookie monster (σε καφετί) αντί για τον Chewie.(Tσεκάρετε όλη την ταινία εδώ!)

Αγαπημένη ατάκα:

Fluke: Τι έγινε Augie Ben Doggie?  Αισθάνθηκες μια μεγάλη διατάραξη στην Force, σαν εκατομμύρια φωνές να ούρλιαξαν τρομαγμένες και μετά ξαφνικά σιώπησαν;

Augie Ben Doggie :Όχι, λίγο πονοκέφαλο έχω μόνο.

 

2)Spaceballs- 1987

screenshot-med-27

H επόμενη είσοδος είναι από τον πατέρα του είδους της παρωδίας, τον τεράστιο και αγαπημένο Mel Brooks. Το Spaceball βγήκε σε μια δύσκολη στιγμή για το franchise. Είχε βγει και το «Episode VI-The Return of the Jedi» αλλά και το επίπονο Ewoks, που είχε κλονίσει αρκετά την πίστη των fans… Το Spaceballs ανέλαβε λοιπόν να θυμίσει σε όλους πως το Star Wars έχει ανεξάντλητες δυναμικές και θέματα, αλλά και να προσφέρει γέλιο με τα… αμφιλεγόμενα κομμάτια της ιστορίας και το συνδυασμό με ταινίες όπως το Star Trek και το Planet of the Apes! Έτσι λοιπόν, υποδεχόμαστε το Schwartz, τον Master Yogurt και τον άρχοντα του κακού… τον Dark Helmet.

Fun Fact: Ο George Lucas βοήθησε να γίνει αυτή η ταινία, αναλαμβάνοντας μέσω της εταιρείας του, της  Industrial Light and Magic, κάποια από τα special effects. Eπίσης το Millenium Falcon κάνει ένα μικρό cameo

Αγαπημένη σκηνή:[youtube https://www.youtube.com/watch?v=CZd_YyFzPD0]

 

3)Thumb Wars: The Phantom Cuticle- 1999

u2BCdYTQQvCoAVk8a0a8B53OTrS

Τα 90s, πριν τελειώσουν, μας έδωσαν την αρχή των prequels, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Μας έδωσαν όμως και αυτή την τρελή παρωδία, όπου οι αγαπημένοι μας ήρωες έγιναν… δάχτυλα και αντίχειρες! Ο Steve Oedekerk (Kung Pow: Enter the Fist, Θεός για μια Βδομάδα), σε μόλις μισή ώρα, χώρεσε θέματα όπως η εμπορευματοποίηση της σειράς, τα συνέδρια και όλα τα πιθανά λάθη των ταινιών και κατάφερε να κάνει πολλά μάτια να δακρύσουν από τα γέλια!Την ταινία την βλέπετε εδώ

 

4)Laugh It Up, Fuzzball: The Family Guy Trilogy- 2010

3663_1

Τα special επεισόδια όπου το  Family Guy  του Seth Macfarlane περνά από κόσκινο όλα τα λάθη, τις παραλείψεις και τα θέματα του Star Wars είναι πραγματικά απίστευτα, από το πρώτο, το Blue Harvest, μέχρι το τελευταίο και τραβηγμένο από τα μαλλιά It’s a trap (που όπως λένε και οι ίδιοι οι δημιουργοί στον πρόλογο δεν ήθελαν να το κάνουν αλλά τους πίεζαν το κανάλι και οι fans), με αποκορύφωμα το δεύτερο, το Something, Something, Something Dark Side. Όσοι έχετε δει Family Guy ξέρετε τι να περιμένετε, όσοι όχι… προετοιμαστείτε για άπειρο γέλιο!

Fun Fact: Ο τίτλος της τριλογίας, προέρχεται από μια προσβολή που λέει ο Ηan Solo στον  Chewbacca στο “The Empire Strikes Back”

Aγαπημένη σκηνή:[youtube https://www.youtube.com/watch?v=0E96CfPLkPU]

 

5)Robot Chicken: Star Wars -2008,2010

robotchicken

Ένα show ψιλοάγνωστο στην Ελλάδα, αλλά πραγματικά καλό, το Robot Chicken του Seth Green διατηρεί την τρέλα και τον οτινανισμό του Family Guy, ίσως πιο refined βέβαια, και μας δίνει ίσως την πιο πολύπλευρη παρωδία της αγαπημένης μας τριλογία.  Εξειδικευμένα επεισόδια για κάθε ταινία την αναδομούν, βρίσκουν τον fun πυρήνα τους και μας τον δίνουν στο πιάτο, με μπόλικη τρέλα! Απαραίτητο θέαμα για κάθε true Star Wars fan, αλλά και για άνθρωπο που απλά θέλει να γελάσει!

Αγαπημένη σκηνή:
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=_V3M89xf9uw]

Μοιραστείτε το Άρθρο
Γεννήθηκε με μεγάλη επιτυχία αλλά μετά άρχισε καπου να δυσκολεύει το πράγμα. Σπούδασε Επικοινωνία και μετά αποφάσισε πως δεν του αρέσει να επικοινωνεί. Όνειρο του να μετακομίσει στην Σαχάρα όπου θα έχει ησυχία, αλλά μέχρι να το καταφέρει δουλεύει κωπηλάτης.