Οι 12 Classes του Dungeons and Dragons για νέους παίκτες (Part 2)

Νικόλας Καβακλής Από Νικόλας Καβακλής 8 Λεπτά Ανάγνωσης

Επιστρέφουμε μετά από ένα μικρό διάλλειμμα στη λίστα μας με τα Classes του αγαπημένου μας παιχνιδιού ρόλων. Αυτή τη φορά, με Fighter, Monk, Paladin και Ranger.

Αλλά πρώτα, μία μικρή ιστορία με τους ήρωες μας. Στο πρώτο μέρος, μια ομάδα ηρώων είχαν ξεφύγει από τα νύχια των ζωντανών νεκρών. Σήμερα θα ακολούθησουμε τις classes του δεύτερου μέρους στην περιπέτεια τους.

«Πέρασαν πρόσφατα από εδώ, κινούμενοι προς το βορρά», λέει σιγανά ο Ranger Neorius, καθώς εξετάζει τις κηλίδες αίματος πάνω σε έναν από τους κορμούς δέντρου του δάσους. «Ίχνη πέντε πλασμάτων, ίσως και έξι, όχι παραπάνω». «Καταραμένοι λυκάνθρωποι, το σπαθί του Toorin διψάει για το αίμα τους», λέει με δυνατή φωνή ο δρακογέννητος fighter. «Προτεραιότητα είναι η κοπέλα», αναφέρει ο Galniet, o Paladin, ακουμπώντας τον ώμο του Toorin. «Και η αμοιβή», προσθέτει. «Θα ησυχάσετε εσείς οι δύο; Διαισθάνομαι μια μεταβολή στις ενέργειες αυτού του δάσους. Neorius άκου!», λέει ο monk Hakon. «Ναι, κάτι σαν, σαν αναπνοές! Στα δέντρα!!!», φωνάζει ο ranger καθώς εξαπολύει δύο βέλη προς τα φυλλώματα. Την ίδια στιγμή, τέσσερις λυκάνθρωποι πετάγονται από τα φυλλώματα προς τους χαρακτήρες μας. «Τώρα παίζουμε», φωνάζει ο Toorin, καθώς αποκρούει με το σπαθί του τα σαγόνια του ενός, ρίχνοντας τον στο έδαφος και καρφώνοντας τον με την λεπίδα του στον ώμο. Ο Monk, μετά από ένα δευτερόλεπτο συγκέντρωσης, εκτοξεύεται στον αέρα και, ακουμπώντας πάνω σε ένα δέντρο, βρίσκεται πιασμένος με τα πόδια γύρω από το λαιμό ενός άλλου λύκου καθώς πιέζει τα δάχτυλα του στα μάτια του τέρατα. «Καταραμένα τέρατα, τώρα θα νιώσετε την οργή του θεού μου», ουρλιάζει ο Galniet, καθώς ακουμπά το σπαθί του, γεμίζοντας το με μία φωτεινή ενέργεια. Με μία γρήγορη κίνηση, το μπήγει στο στέρνο του τελευταίου λυκανθρώπου, ο οποίος καίγεται από την ενέργεια του Paladin και πέφτει νεκρός στο χώμα. Λίγα λεπτά μετά, οι τέσσερις λυκάνθρωποι κείτονται νεκροί στο έδαφος. «Και τώρα, ώρα να βρούμε την αμοιβή μας», λέει ο Neorius καθώς βάζει το τόξο του πίσω στη θήκη.

Fighter :


Εκπαιδευμένοι πολεμιστές του στρατού, στρατηγοί ειδικοί στον πόλεμο, μαχητές στις αρένες και στη φρουρά των πόλεων. Οι fighters γνωρίζουν κάθε λεπτομέρεια της τέχνης του πολέμου, γνωρίζουν τεχνικές μάχης άπιαστες για άλλες classes και ήρωες και βασίζονται σε αυτές για να εκπληρώσουν τις αποστολές τους. Αυτοί οι επαγγελματίες στρατιώτες μπορούν να πάρουν άνετα σχεδόν όλες τις θέσεις στη μάχη, από το tank μέχρι τον τοξότη και, με την προσθήκη του Eldritch knight, μπορούν να επιλέξουν να προσθέσουν τη μαγεία στο ρεπερτόριο τους. Με την ικανότητας τους, μπορεί να γίνει κάποιος ο αρχηγός της ομάδας σε θέματα μάχης και με την αυστηρή του πειθαρχία μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματικός σε αυτό. Εάν ο χαρακτήρας είναι σκληρά εκπαιδευμένος στην τέχνη του πολέμου και είναι ικανός με κάθε όπλο που πέφτει στα χέρια του, τότε ίσως να είναι ένας πολύ ικανός Fighter.

Monk:


O μοναχός που έχει περάσει τη ζωή του διαλογιζόμενος, ψάχνοντας την εσωτερική του γαλήνη αλλά και εκπαιδεύοντας το σώμα του ώστε να μπορεί να γίνει το ίδιο ένα όπλο, αυτός είναι ο monk. Είναι μια class που μας έρχεται από τις ασιατικές παραδόσεις και θρησκείες και είναι η μόνη βασική psionic class στην 5η έκδοση. Αν και πολλές φορές ο monk μοιάζει λίγο εκτός του θέματος του DnD, χρησιμοποιεί επιθέσεις χωρίς όπλα για να επιτεθεί στους εχθρούς του και την εσωτερική σοφία του για να προστατεύσει τον εαυτό του. Η εξέλιξη του χαρακτήρα του περιστρέφεται γύρω από την ανάπτυξη των προσωπικών του χαρακτηριστικών, φτάνοντας ένα ανώτερο επίπεδο της ανθρώπινης ύπαρξης. Ο Monk ξεκλειδώνει την εσωτερική μαγεία (διαφορετική από αυτή των μάγων και των ιερέων) και έτσι φτάνει σε επίπεδα ανώτερα των υπολοίπων, πετυχαίνοντας την μακροζωία και την χρήση αυτής της δύναμης (Ki) για να κάνει πράξεις που είναι εκτός των ορίων των απλών ανθρώπινων δυνατοτήτων. Αν ο χαρακτήρας σας βασίζεται στην προσωπική τελείωση και ανάπτυξη, ενώ η δύναμη του προέρχεται από την εσωτερική του γαλήνη και σοφία, τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να είναι ένας Monk.

Paladin:


Οι σταυροφόροι, οι ιεροί πολεμιστές, οι εκδικητές των θεών, οι αρχιστράτηγοι του καλού και του νόμου, όλοι αυτοί είναι Paladins. Οι Paladins, τα πρωτοπαλίκαρα των θεοτήτων στη γη, στενά δεμένοι με τις ιδέες τους και έτοιμοι να τις τραβήξουν μέχρι το τέρμα, έχουν εξαιρετικές ικανότητες και ξόρκια. Την ικανότητα να δίνουν στο όπλο τους τη μαγική δύναμη του Smite και να μπορούν με αυτή τη δύναμη να εξολοθρεύουν τους εχθρούς, την ανταγωνίζεται μόνο η στενομυαλιά τους και το πόσο προσηλωμένοι είναι στις θεότητες του (χωρίς, όμως, να τις κατανοούν βαθιά όπως οι Clerics).Σε κάθε ομάδα που συμμετέχουν οι Paladins, είναι οι προστάτες των πιο αδύναμων συντρόφων τους, οι θεραπευτές τους αλλά και οι πρώτοι που θα τρέξουν να βάλουν το σώμα τους μπροστά. Όταν υποδύεσαι έναν Paladin, βάζεις τον εαυτό σου στο μυαλό ενός απόλυτου χαρακτήρα που κατά βάθος θεωρεί ότι κάνει το καλύτερο για τον κόσμο. Βασισμένοι στους όρκους που έχουν δώσει, οι Paladins θα δώσουν και τη ζωή τους για να τους τηρήσουν μέχρι το τέλος. Αν ο χαρακτήρας σου είναι αφοσιωμένος στις ιδέες του και έτοιμος να πατάξει κάτω το κακό και την αλητεία, τότε ίσως να είναι ένας Paladin.

Ranger:


Οι κυνηγοί των δασών, οι προστάτες των ζώων και της φύσης, οι τοξότες του δάσους, αυτοί είναι οι Rangers. Καταρχάς, να πούμε ότι μιλάμε για τον revised ranger και όχι τον κλασικό. Ο Ranger είναι ένας χαρακτήρας εξειδικευμένος στην ζωή στην άγρια φύση, έχοντας μάθει πώς να κυνηγά, να ακολουθεί ίχνη αλλά και κάθε λεπτομέρεια της ζωής του αγαπημένου του εχθρού. Αυτή η κοντινή επαφή με την δύναμη της φύσης, του δίνει ιδιαίτερες μαγικές ικανότητες, κάνοντας τον και θεραπευτή αλλά και ακόμα πιο επικίνδυνο κυνηγό. Η ικανότητα του με το τόξο και το σπαθί, τον κάνει κάτι παραπάνω από έναν άξιο αντίπαλο. Αλλά και η ικανότητα του να ακολουθήσει τον εχθρό μέχρι το τέλος της γης χωρίς ποτέ να χάνει τα ίχνη του, τον κάνει ένα άτομο που δεν θες να μπεις στην λίστα του. Ο Ranger δεν έχει ένα σταθερό σπίτι, σπίτι του είναι τα δάση και τα λιβάδια αλλά βάζει πάντα την προστασία της φύσης πάνω από όλα, καμιά φορά και από την προστασία των ανθρώπων. Ένας ranger σε μία ομάδα γεμίζει τον ρόλο του scout και, καθώς συχνά θα βρεθούν στην αγριότητα τη ς φύσης, οι ικανότητες του είναι πάντα χρήσιμες. Αν ο χαρακτήρας σου είναι ένα κυνηγός και ένας προστάτης της φύσης, έτοιμος να δώσει και την ζωή του για αυτή, ίσως να είσαι ένας Ranger.

Το πρώτο κομμάτι του αφιερώματος στις classes του D&D εδώ
Στο επόμενο και τελευταίο κομμάτι της λίστας μας, θα μιλήσουμε για τους Rogue, Sorcerer, Wizard και Warlock. Σας περιμένουμε και εκεί.

Μοιραστείτε το Άρθρο
Ταξιδεύει συνήθως με το ψευδώνυμο Elerrion (έχοντας παντα μαζί του μια πετσέτα). Αν δεν τον βρεις πίσω απο ενα DmScreen τοτε μάλλον θα κουβεντιάζει καπου για την ψυχολογία και το Doctor who. Εξασκεί της ικανότητές του ως Classic Western Geek και Gamer στο https://www.youtube.com/user/Elerrion