5 “μυστικά” για τον κόσμο του Harry Potter

Αρχοντούλα Βαρβάκη Από Αρχοντούλα Βαρβάκη 3 Λεπτά Ανάγνωσης

Βρήκαμε 5 ενδιαφέροντα… μυστικά και τα μοιραζόμαστε μαζί σας. Είναι από το βιβλίο JK Rowling: A Bibliography 1997-2013 του Philip Errington, που υπόσχεται πολύ περισσότερα.

goblet

1 Ο τίτλους του 4ου βιβλίου «Harry Potter and the Goblet of Fire» ήταν ένας από τους 4 πιθανούς.

Οι άλλοι τρεις:

  • Harry Potter and the Death Eaters
  • Harry Potter and the Fire Goblet
  • Harry Potter and the Three Champions

maxresdefault

2 Η Rowling κάποτε έγραψε στον εκδότης της για το «Ο Χάρι Πότερ και ο Αιχμάλωτος του Αζκαμπάν»: «Έχω κουραστεί τόσο πολύ διαβάζοντας και ξαναδιαβάζοντάς το που θα μου είναι δύσκολο να χαμογελάσω στις δημόσιες αναγνώσεις.»

Nearly_headless_nick

3 Ο σχεδόν ακέφαλος Νίκ έχει το τραγούδι του, «The Ballad of Nearly Headless Nick» και μπορείτε εδώ να το διαβάσετε στα αγγλικά.

harry-potter-order-phoenix-1024x576

4 Όταν έφτασε η ώρα για το 5ο βιβλίο «Ο Χάρι Πότερ και το Τάγμα του Φοίνικα» ο αντιπρόσωπος της Rowling και ο εκδότης της συναντήθηκαν σαν μυστικοί πράκτορες:

«Έφτασα στο Pelican, μια πάμπ στο Fullham Road κοντά στη Stamford Bridge, σε κατάσταση υψηλού συναγερμού. Και μπήκα μέσα και υπήρχε μια μεγάλη πλαστική τσάντα στα πόδια του… δεν είπε τίποτα γι αυτό και ούτε κι εγώ και είπε απλά «Θα πιεις;» και είπα “μια πίντα, παρακαλώ”», περιγράφει ο εκδότης Nigel Newton για την ανταλλαγή του πέμπτου βιβλίου στη Βιβλιογραφία της Rowling. «Καθόμασταν λοιπόν στο μπαρ και πίναμε τις πίντες μας και δεν είπαμε τίποτα για τον Χάρι Πότερ. Αλλά όταν φύγαμε βγήκα έξω με την τσάντα.»

Potter_vault

5 Kαι στη συνέχεια το έβαλε σε χρηματοκιβώτιο.

«Έβαλα λοιπόν αυτή τη τσάντα πίσω στο αμάξι και πήγα σπίτι. Ήταν τόσο μεγάλη η επιτυχία της σειράς τότε που σχεδόν φοβόμουν να το έχω στην κατοχή μου… Το έσπρωξα κάτω από το κρεβάτι. Είχα άλλο ένα χειρόγραφο εκεί… Οπότε έβαλα από πάνω τις 4 πρώτες σελίδες του East of the Mountains  του David Guterson και έμεινα όλη νύχτα ξύπνιος διαβάζοντάς του, κάτι που φάνηκε λίγο παράξενο στη γυναίκα μου… Δε μου ζήτησε να της δείξω κάτι. Έβαλα όμως κάποια κομμάτια στο χρηματοκιβώτιο.

 

Πηγή: 5 Harry Potter Secrets You Definitely Didn’t Know . . . Until Now, του 

Μοιραστείτε το Άρθρο
Η Αρχοντούλα Βαρβάκη πέρασε από το γνωστό εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας, γιατί το γράμμα της από τη σχολή μαγείας χάθηκε και γιατί είναι πολύ νωρίς για την Ακαδημία του Αστροστόλου. Παρ' όλα αυτά νοιώθει μέλος της γαλαξιακής μαγικής κοινότητας.