Fortnite – Μια απομίμηση του PUBG ή ένα κεφάλαιο μόνο του;

Καζανάς Kώστας Από Καζανάς Kώστας 5 Λεπτά Ανάγνωσης

Το PUBG είναι  ένα μεγάλο κεφάλαιο για τον χώρο του gaming που αν μη τι άλλο έχει απασχολήσει πολύ κόσμο, μεταξύ αυτών και εμάς. Σε προηγούμενο κείμενο είχαμε αναφέρει και τις αρκετές ομοιότητες που έχει το Fortnite με το PUBG. Ήρθε η ώρα λοιπόν να δούμε κάποια πράγματα και για το Fortnite πιο αναλυτικά.

Εκδότρια εταίρια είναι η Epic Games (Unreal, Gears of war, Paragon) που δημιουργήθηκε το 1991 με έδρα την Καλιφόρνια. Δημιουργία της Εpic Games είναι και το Unreal Engine που μπήκε στο βίβλιο Γκίνες ως το πιο πετυχημένο game engine. Οποιαδήποτε λοιπόν δημιουργία της Epic Games, αναμένεται με μεγάλο βαθμό αισιοδοξίας.

Το concept του παιχνιδιού είναι αντίστοιχο του PUBG. Εκατό άτομα πέφτουν στην γή με μοναδικό σκοπό να επιβιώσουν. Καθώς πατάνε στο έδαφος ξεκινάει η γνωστή διαδικασία “μαζεύω loot” ( μαζεύω αντίκειμενα απο το έδαφος) σε μία περιοχή που σταδιακά μικραίνει και συνεχώς πρέπει να βρίσκεσαι εντός της. Ο σκοπός τους παιχνιδιού, αλλά και η καινοτομία που έκανε το PUBG στα battle Royal games, το να βρίσκεσαι διαρκώς μέσα σε έναν κύκλο που μικραίνει, είναι ίδιο και στο Fortnite.

Αυτό που διαφέρει αρκετά, είναι το gameplay του. Πέρα από σφαίρες, όπλα, και άλλα είδη πολέμου, στο Fortnite μαζεύεις και ξύλα-τούβλα ώστε να χτίζεις και να κάνεις protect τις περιοχές που εσύ θες. Αυτό το στοιχείο ανεβάζει το επίπεδο δυσκολίας αρκετά καθώς είναι κάτι που το συναντάμε για πρώτη φορά. Το χτίσιμο -ένα από τα αδιαμφισβήτητα καλύτερα κομμάτια του παιχνιδιού και συστατικό στοιχείο τη διαφοράς του με το PUBG– κάνει την εμφάνιση του αλλάζοντας σημαντικά τον τρόπο που θα το παίξετε.

Με τόσους διαφορετικούς πολεμιστές με διαφορετικά όπλα και με τους πιο περίπλοκους συνδυασμούς κτιρίων να κάνουν την εμφάνιση τους, ο μοναδικός εχθρός που μπορεί να σε ανακόψει, είναι η φαντασία σου. Ο χειρισμός είναι σχετικά απλός και δεν διαφέρει πολύ από ένα οποιδήποτε άλλο 3rd person παιχνίδι, κάτι που θα βοηθήσει αρκετά τους εξοικειωμένους του είδους. Σε αντίθεση με άλλα παιχνίδια τύπου Minecraft (χωρίς να το υποτιμάμε), στο Fortnite δεν χτίζεις για να χτίσεις, αλλά χτίζεις για την επιβιώση σου, δηλαδή για την παραμονή σου στο παιχνίδι. Τα Sounds Effects είναι φοβερά, πλήρως ευθυγραμισμένα με το ύφος του παιχνιδιού χωρίς να του προσδίδουν έναν χαρακτήρα που δεν έχει, αυτό δηλαδή του Super epic game, αλλά σαφώς χωρίς και να το υποτιμά.

Εκατοντάδες παίχτες μπορούν ένα παιχνίδι να το ερμηνεύσουν με διαφορετικό τρόπο (αν και αυτό δεν συμβαίνει μόνο στα παιχνίδια), καθώς οι διαφορετικές επιρρόες που έχουν στον χώρο του gaming συμβάλουν στην διαφορετική του ανάγνωση. Το Fortnite είναι ένα κράμα παιχνιδιών σαφώς επηρεασμένο από το PUBG, με δυνατές μάχες, μεγάλα όπλα και τεράστιο χάρτη για εξερεύνηση, αλλά απο την άλλη διαφοροποιείται απο το PUBG στην απεικόνιση της μάχης φεύγοντας από την σφαίρα του ρεαλιστικού και εισάγοντας μας σε έναν κόσμο γνώριμο μεν, διαφορετικό δε. Τα γραφίκα και ο animated χαρακτηράς του, με τα έντονα χρώματα και τις πλαστικές κινήσεις, δημιουργούν μια ξεχωριστή εμπειρία παιχνιδιού. Οι τόσες ώρες LoL , Dota και WoW, μας έχουν μυήσει χρόνια τώρα σε αυτό τον χώρο, με το Fortnite να στέκεται στο ύψος των περιστάσεων.

Τον Ιανουάριο του 2018 το Fortnite ξέπερασε το PUBG σε online παίχτες (προφανώς για εκείνη την στιγμή), φτάνοντας το μυθικό 3.4 εκ . Με τις 2 εταιρίες να βρίσκονται στα δικαστηρία για την γνησιότητα του παιχνιδιού. Το Fortnite με όλη αυτή την ιστορία δέχεται μια τρομερή διαφήμιση και συνεχώς οι χρήστες τους αυξάνονται (χωρίς να ξεχνάμε ότι είναι free game). Η αλήθεια είναι ότι το Fortnite, έχει κάποια πιο ποιοτικά χαρακτηρηστικά, μαζεύοντας πιο επιλεκτικά παίχτες, σε σχέση με το PUBG, με το δεύτερο να επικεντρώνεται στην ώμη απεικόνιση του πολέμου και της επιβίωσης, ενώ το Fortnite να έχει δώσει κύριως έμφαση κυρίως στο “γκρεμίζω- χτίζω”.

Eν κατακλείδι, το Fortnite αποτελεί έναν διασκεδαστικό τίτλο από τα χέρια της Epic Games, που διαφέρει κατά πολύ από τα ήδη γνωστά παιχνίδια της εταιρείας. Το σύνολο του είναι αρκετά υποσχόμενο και η μέχρι τώρα εμπειρία μας έχει δώσει μια θετική εντύπωση. Αν και εμείς δηλώνουμε υποστηρικτές του PUBG, γνωρίζοντας πλήρως τις ομοιότητες τους, έιμαστε στην ευχάριστη θέση να μην μας ενόχλει καθόλου, αντιλαμβανόμενοι την προσπάθεια του Fortnite για την δημιουργία μιας διαφορετικής σελίδας στον χώρο του gaming.  Αν αναζητάτε ένα παιχνίδι με μπόλικο crafting και δράση, το Fortnite είναι για εσάς.

Μοιραστείτε το Άρθρο
Ο Κώστας όταν ήταν μικρός είχε ένα όνειρο, να παιζει σκάκι σε παγκόσμιο επίπεδο. Η πίστη του στο FORCE δεν στάθηκε ικανή για να τον κάνει να το πραγματοποιήσει. Κάπου στα 15 του αυτό το όνειρο ναυάγησε. Έκτοτε αρκείται σε χριστουγενιατικούς μαραθώνιους STAR WARS.