WUUUUT?? Τα 15 anime που μας σόκαραν με το φινάλε τους!

Jamal Animas Από Jamal Animas 4 Λεπτά Ανάγνωσης

Το αίσθημα του τέλους είναι από τα πιο σημαντικά σε μια αφήγηση.  Η τελευταία εντύπωση είναι αυτή που θα μείνει στον θεατή πιο έντονα, αυτή που θα του πάρει μαζί του σπίτι και υπό το πρίσμα της θα αναθεωρήσει όλα όσα είδε μέχρι εκείνη την στιγμή. Καλές σειρές έχουν χαντακωθεί από κακά τέλη (όπως έχουμε ήδη δει) ενώ κακές ή μέτριες έχουν διασωθεί στη μνήμη χάρη στο σοκ που υποστήκαμε όταν είδαμε το φινάλε. Δεν λέμε απαραίτητα πως οι παρακάτω σειρές είναι κακές, κάθε άλλο, αλλά χωρίς το σοκ ίσως δεν τις θυμόμαστασταν τόσο έντονα… Πάμε λοιπόν να δούμε, πάντα σύμφωνα με το ιαπωνικό κοινό, ποιες anime σειρές έκαναν το μπαμ με τα τελευταία τους καρέ!

Εννοείται πως αφού μιλάμε για φινάλε θα υπάρχουν spoiler. Επειδή όμως κάποιος μπορεί να θέλει να (ξανα)δεί κάποια anime που δεν θυμάται ή απλά μπήκε για να κράξει (σας αγαπάμε και έτσι), θα αφήσουμε στο φλου τις λεπτομέριες.

15) Valvrave the Liberator

Θάνατος, απόγνωση, ελπίδα για το άγνωστο. Όλα αυτά μας δίνονται στο φινάλε του Valvrave the Liberator, ένα παραδόξως σκοτεινό anime για μάχες στο διάστημα, επηρασμένο από την μεγάλη του Neon Genesis Evangelion σχολή.

14) King’s Game the Animation 

Ένα σύγχρονο survival anime με διεστραμμένη πλοκή και ακόμα πιο διεστραμμένο τέλος, το μυστήριο του King’s Game the Animation  πυκνώνει για να εκραγεί κυριολεκτικά στο τέλος!

13)Love Live! Sunshine!!

Ένα idol anime που τελικά σε γεμίζει απόγνωση και θλίψη, το Love Live! Sunshine!! ΔΕΝ είναι αυτό που φαίνεται.

12) Kuma Miko: Girl Meets Bear

Ένα τεράστιο ΠΟΙΟ ΤΟ ΝΟΗΜΑ πλανάται πάνω από anime αυτό μετά το φινάλε. Γιατί φεύγει; Τι κατάφερε; Όντως;;

11) Magical Princess Minky Momo

Η φάση του Magical Princess Minky Momo είναι απλή: Σας άρεσε η πλοκή μέχρι τώρα; Ε, ΚΡΙΜΑ, ΤΩΡΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΓΙΑΤΙ ΈΤΣΙ; ΠΡΟΒΛΗΜΑ;

10) Charlotte

Mην σας ξεγελάει το ανέπνευστο σχέδιο, το Charlotte αφήνει στο τέλος μια γλυκόπικρη (με έμφαση στο πικρή) και απρόσμενη επίγευση που αξίζει να δοκιμάσετε.

9)Mekakucity Actors 

Ένα ιδιαίτερο project που αξίζει να το εξερευνήσετε, το anime προσφέρει ένα ολοκληρωμένο τέλος που ουσιαστικά αποτελεί ένα συνδυασμό από δύο άλλα, που βρίσκονται σε άλλες πλατφόρμες. Αρκετός θάνατος, ψυχολογικά και σοκ σας περιμένουν σε κάθε περίπτωση.

8) Oreimo

Αιμομιξία! Και άργησες κιολας Ιαπωνία!

7) Space Runaway Ideon 

Ένα καθαρά Star Wars-ικο anime, το Space Runaway Ideon πουδε φοβάται να κάνει τις δύσκολες επιλογές και να σκοτώσει όσους από τους πρωταγωνιστές μπορεί (σχεδόν όλους).

6)Tokyo Ghoul Root A

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΙ; ΑΥΤΗ ΠΗΓΕ ΕΚΕΙ; LEAVE KANEKI ALONE

5) Mobile Suit Gundam: Iron-Blooded Orphans

Η σειρά ασχολείται με ορφανά και δε θα έπρεπε να μας σοκάρει τόσο ο θάνατος. Παρόλα αυτά το κάνει.

4) Devilman Crybaby

ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ, ΔΕΙΞΕ ΛΙΓΟ ΕΛΕΟΣ ΣΕ ΚΑΤΙ

3) Ganzt

Ω ΘΕΟΙ. Δύσκολο anime από την αρχή μέχρι το τέλος του, αλλά το φινάλε πραγματικά είναι το τελευταίο καρφί στο φέρετρο…

2)School Days 

Η θέαση του School Days περνάει τα παρακάτω στάδια:

Ω, λουζεράς.

Ω, ωραίος.

Ω, μαλάκας.

Ω ΝΑ ΣΟΥ ΓΑ…

1) Neon Genesis Evangelion

Ποιος άλλος; Αν απορείτε γιατί το Neon Genesis Evangelion είναι στο νούμερο ένα δεν ξέρω καν γιατί διαβάζετε αυτή τη λίστα.

Βασισμένο εν μέρει εδώ

Μοιραστείτε το Άρθρο