Τα 10 καλύτερα mystery anime για όταν θέλετε να το παίξετε Sherlock

Jamal Animas Από Jamal Animas 3 Λεπτά Ανάγνωσης

Tα anime σαν κατηγορία απεικόνισης και τέχνης έχουν αντίστοιχο σε όλα τα είδη. Οι “αστυνομικές” ιστορίες ή, καλύτερα, οι ιστορίες μυστηρίου, τις οποίες στην δύση συνήθως αφορούν ντετέκτιβ και αστυνομικούς, είναι ιδιαίτερα δημοφιλής και στην άλλη πλευρά του κόσμου, αλλά συνήθως οι ρόλοι του ερευνητή ,αλλά και η φύση του ίδιου του μυστηρίου είναι πιο ρευστά. Από απλά “who dunn it” μέχρι υπαρξιακά δράματα, οι Ιάπωνες έχουν (και) σε αυτό το είδος τις δικές του προτάσεις!

Πάμε να δούμε 10 από τα anime που προκάλεσαν τις μεγαλύτερες αντιδράσεις και κέρδισαν το κοινό! (Προφανώς και υπάρχουν και άλλα, η λίστα ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΛΙΣΤΑ είναι ενδεικτική. Το ίδιο και η σειρά. Η και όχι.)

10) ERASED (Boku dake ga Inai Machi)

Το χρονοταξιδιάρικο μυστήριο του ERASED στήνει πολύ ενδιαφέρουσες σχέσεις και εμπλέκει μυστήριο, φυσική και παιδική ηλικία!

9)Detective Conan

Ένα πιο παραδοσιακό anime μυστηρίου, το δημοφιλές (στην Ιαπωνία) Detective Conan έχει άπειρες ιστορίες, υποθέσεις και χαρακτήρες που εξασκούν το μυαλό και την δομή ιστοριών!

8)Gosick

Η αλήθεια είναι πως όταν κάποιος σκέφτεται το Gosick, ο νους του πάει περισσότερο στη γκόθικ ατμόσφαιρα του. Ωστόσο το μυστήριο είναι κομβικό κομμάτι της ιστορίας του.

7)Boogiepop Phantom

Το βαθιά ατμοσφαιρικό Boogiepop Phantom είναι ένα υποδειγματικό noir με πρωταγωνιστές, σχέδιο και ιστορία που αξίζει την προσοχή σας.

6)Paranoia Agent

Το ψυχολογικό Paranoia Agent του αδικοχαμένου Satoshi Kon είναι μυστηριώδες όσον αφορά την ταυτότητα και την κατάσταση των ηρώων του. Δύσκολο και πολύ εγκεφαλικό, προτείνεται σε πεπειραμένους!

5)Serial Experiments Lain

Μόνιμη θέση σε παρόμοιες λίστες, οι συνωμοσίες του Serial Experiments Lain είναι σίγουρα ικανές να δομήσουν μια βαριά ατμόσφαιρα μυστηρίου.

4)Higurashi- When They Cry

Πριν την απόλυτη βία, η μυστηριώδης συνωμοσία δίνει στο θρυλικό αυτό anime μια θέση στην παρούσα λίστα.

3)Rokka: Braves of the Six Flowers (Rokka no Yuusha)

Το Rokka no Yuusha το αγαπήσαμε για τον πολύ έξυπνο  και δύσκολο συνδυασμό shonen και μυστήριο δωματίου.

2)Subete ga F ni Naru: The Perfect Insider

Ένα τεχνολογικό θρίλερ μυστηρίου, το Subete ga F ni Naru: The Perfect Insider είναι ένα πολύ καλοδουλεμένο, οριακά φιλοσοφικό anime με λεπτές αναφορές στον προγραμματισμό, την λογική σαν επιστήμη και πράξη αλλά και το ανθρώπινο στοιχείο.

1)Monster

Το απόλυτο anime μυστηρίου, στο οποίο βέβαια ξέρεις ήδη τον ένοχο αλλά όχι το πως ή το γιατί, συνεχίζει να διδάσκει πως στήνεται το μυστήριο και οι συνωμοσίες από καταβολής του.

 

 

Μοιραστείτε το Άρθρο