God of War- O μύθος ξανά στα χέρια μας

Καζανάς Kώστας Από Καζανάς Kώστας 6 Λεπτά Ανάγνωσης

Μετά από ένα πολύ μεγάλο διάστημα απουσίας και μέτριων εκτελέσεων τo God of War είναι και πάλι στα χέρια μας, διαθέσιμο μονό σε κονσόλες ps4 και η λαχτάρα όλων μας για το παιχνίδι, βαράει κόκκινο . Η αναμονή για το God οf War και τις ιστορίες του Kratos ήταν πολύ μεγάλη, με το αποτέλεσμα να δικαιώνει τον κάθε παίχτη. Οι ενστάσεις οι δικές μας πριν παίξουμε God of War, ήταν στο κατά πόσο θα μπορούσε να μας κρατήσει άλλο ένα Story-Game που δεν θα ήταν Online, με την ελευθερία κινήσεων να είναι περιορισμένες και επί της ουσίας να κινείσαι πίσω από ένα main line. H απάντηση σε όλους μας αυτούς του προβληματισμούς είναι το συγκεκριμένο άρθρο.

To God of War από την αρχή πλημμύρισε τις καρδιές μας με συναισθήματα που αναβίωσαν την παιδική μας ηλικία, με τόσες καλές μουσικές που είχαμε καιρό να ακούσουμε , και την εισαγωγή του παιχνιδιού να είναι συγκλονιστική. Η ιστορία πλέον τραβάει εντελώς διαφορετική πορεία από τα προηγούμενα και πλέον το  God of War μας παρουσιάζει την Νορβηγική μυθολογία και τον Kratos να είναι αρκετά κοντά με βάση αυτό που έχουμε στο μυαλό μας ότι μπορεί να είναι ο Odin. Eισαγωγή στην ιστορία γίνεται και ο Atreus, γιός του Kratos , που μέσα από αυτόν το παιχνίδι προσπαθεί να κρατήσει τις ισσοροπίες, δίνοντας έναν άλλον τόνο στην όλη ιστορία, λίγο πιο ανθρώπινο, λίγο πιο ξέγνοιαστο. Mε τον Kratos να κουβαλάει ένα βουνό θλίψης και αυτοσυγκρασίας, μόνο η αθωότητα του γιου του μπορεί να τον βοηθήσει να ξεπεράσει όλο αυτό το βάρος. Ο θάνατος της μητέρας του πριν από την έναρξη του παιχνιδιού ωθεί τον Atreus και τον Kratos προς τα έξω. Η θανατική της επιθυμία ήταν να διαδοθεί η τέφρα της στην κορυφή της γης. Οι άγριοι αρπακτικοί και φρικιασμένοι φίλοι που αναδύονται  από το πάνθεον της νορβηγικής μυθολογίας προσπαθούν  να διαταράξουν την αποστολή τους, δημιουργώντας τα ενισχυμένα πλέγματα και τη σύγκρουση εντυπωσιακών δυνάμεων που περιμένετε από τον Θεό του Πολέμου.

Όλο το παιχνίδι είναι τραβηγμένο από μία μόνο κάμερα και από αυτή μόνο βλέπουμε, με αποτέλεσμα οι λήψεις να είναι πολύ ρεαλιστικές ανεβάζοντας την εμπερία του gaming σε άλλα επίπεδα. Φανερά επηρεασμένο σε κάποια σημεία από τo Dark Souls και με πολλά στοιχεία RPG το νέο God of War ήρθε για να δώσει στο χώρο του gaming. Μετά από κάθε μάχη το xp ανεβαίνει και με αυτό τον τρόπο ανοίγουν νέα skills. H ποιότητα των κινήσεων στο πεδίο της μάχης είναι μοναδικό, από την μία εύκολο gameplay για να μπορούν να ανταπεξέλθουν όλοι οι παίχτες από την άλλη πολύ μεγάλος βάθος κινήσεων για πιο extreme πράγματα για τους πιο έμπειρους παίχτες. Το τσεκούρι που χρησιμοποιεί πλέον o Κratos είναι για πολλαπλές χρήσεις  πέρα από το να σκοτώνει και το παιχνίδι αποκτάει άλλες διαστάσεις με την λύση των γρίφων που προκύπτουν συνεχώς.

Στο οπτικό κομμάτι το God of War είναι πραγματικά υπερθέαμα και ίσως  ό,τι καλύτερο έχουμε παίξει σε κονσόλα Playstation με τις λεπτομέρειες να είναι σχεδιασμένες μία μία και να φαίνονται σε κάθε πτυχή του παιχνιδιού. Οι κινήσεις είναι όλες άρτια εκτελεσμένες με μια σωστή πλαστικότητα και όλα τα anime στοιχεία ευθυγραμισμένα στο ύφος του παιζνιδιού. Το μόνο ελλάτωμα ίσως είναι αυτό στις 4κ, έχει παρατηρηθεί ότι στα σημεία που γίνεται πανικός από οπτικά εφέ να πέφτουν λίγο τα frames, θέμα που έχει συζητηθεί αρκετά χωρίς ιδιαίτερο λόγο.

Κάνοντας μια σύνοψη, το God of War καταφέρνει και συμπυκνώνει ένα ωραίο Story με αρκετά σκαμπανευάσματα στην διάθεση μας, με ένα άψογο gameplay και φαντασμαγορικά γραφικά που δεν σε αφήνουν να το παρατήσεις. Η μία κάμερα που τραβάει το όλο παιχνίδι έχει δώσει ένα διαφορετικό στυλ στο παιχνίδι και η σκηνοθεσία είναι και αυτή σε πολύ καλά επίπεδα. Το πεδίο μαχών είναι αυτό που σε κρατάει στο παιχνίδι, καθώς η αδρεναλίνη είναι στα ύψη, αφού τα boss που καλείσαι να αντιμετωπίσεις, δεν είναι και τόσο εύκολα. Τελευταίο στοιχείο είναι αυτό της μεταγλώτισης που έχει γίνει στα ελληνικά. Αν και εδώ οι γνώμες διίστανται, η προσωπική μας εκτίμηση είναι, ότι η δουλειά ήταν αρκετά προσεγμένη, καθώς διευκόλυνε σε πολύ μεγάλο μέρος το παιχνίδι, και από την άλλη και οι φώνες φάνηκαν αρκετά καλά διαλεγμένες και συνηφασμένες στο ύφος του κάθε ρόλου( εκτός από του μικρού!?!?).

Εν τέλει το έρωτημα για το κάτα πόσο έχουν μέλλον games, που δεν είναι online, απαντήθηκε απο το God of War με τον καλύτερο τρόπο. Από την μία η ελευθερία των κινήσεων που σου προσφερούν τα online games είναι ανεπανάληπτη, αλλά από την άλλη μακάρι να είχαμε την ευκαιρία να παίζουμε συνέχεια Story σαν αυτό του God of War.

 

 

Μοιραστείτε το Άρθρο
Ο Κώστας όταν ήταν μικρός είχε ένα όνειρο, να παιζει σκάκι σε παγκόσμιο επίπεδο. Η πίστη του στο FORCE δεν στάθηκε ικανή για να τον κάνει να το πραγματοποιήσει. Κάπου στα 15 του αυτό το όνειρο ναυάγησε. Έκτοτε αρκείται σε χριστουγενιατικούς μαραθώνιους STAR WARS.