Στιγμές Smassing vol 2- Δε ριτέρν

admin Από admin 9 Λεπτά Ανάγνωσης

Πέρασε κιόλας ένας χρόνος από την τελευταία φορά που μας είπαμε/είπατε χρόνια πολλά και ξαναγυρνάμε. Ένας ακόμα χρόνος Smassing Culture, ίσως ο δυσκολότερος μας μέχρι τώρα. Ήταν μια χρονιά που το τρέξιμο αυξήθηκε, το άγχος ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και η πίεση  μας έκανε να θύμιζουμε χύτρα ταχύτητας που κοντεύει να σκάσει. Μέσα σε όλα αυτά, αναγκαστήκαμε να αφήσουμε πολλά πράγματα που μας έψηναν αλλά δεν σταματήσαμε να γράφουμε, να ψάχνουμε και να διαβάζουμε. Αυτό που μας έδωσε (ακόμα περισσότερο) κουράγιο να συνεχίσουμε ήταν όχι μόνο οι νέοι άνθρωποι που βρήκαμε φέτος και έγιναν μέλη της συντακτικής μας, αλλά και το γεγονός ότι πλέον βλέπουμε με χαρά ότι το Smassing σιγά σιγά μας ξεπερνά και παίρνει μια φόρμα  και μια ζωή δική του, που δεν θέλουμε να την αφήσουμε να χαθεί. Με τα (πολλά) πάνω του και (λίγα αλλά εκνευριστικά) κάτω του, συνεχίζουμε. Και του χρόνου, στο vol 3– (Δις τάιμ ιζ πέρσοναλ), μακάρι να έχουμε ακόμα περισσότερα πράγματα να σχολιάζουμε!

Σε κάθε περίπτωση, παρακάτω ακολουθεί ένα ποτ πουρί που βγήκε αρκετά δύσκολα, καθώς έπρεπε να διαλεξουμε μερικές μόνο από τις δεκάδες στιγμές καθαρού σουρεαλισμού που βιώνουμε στην μεταξύ μας αλληλεπίδραση αλλά και στην γενικότερη λειτουργία του σάιτ. Για περισσότερα παρασκηνιακά νέα σας περιμένουμε στο Smass Fest, στην πάντα φιλόξενη λέσχη Αναιρέσεων (Ιπποκράτους 175) για την πιο καλοκαιρινή nerd φάση!

1- Όταν ό Μάνος Βασιλείου Αρώνης υπερασπιζόταν το remake των Ghost Busters. Ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του.

Είναι αλήθεια πως κάποιοι από το Smassing Culture, λόγω και μιας τριβής με τα ΜΜΕ, παρακολουθούμε αν όχι τα ίδια τα προιόντα της μαζικής κουλτούρας, τουλάχιστον την κουβέντα γύρω από αυτά πολύ ενεργά. Κάποιοι πάλι όχι. Έτσι λοιπόν, γύρω στα τέλη του 2016, όταν είχε βγει το remake του Ghost Busters με γυναικείο cast, είχαμε δει πως είχει τεθεί σαν στόχος μιας κριτικής που δεν είχε τόσο σχέση με το (μέτριο η αλήθεια είναι) περιοχόμενο του, αλλά με το ότι είχε γυναίκες στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Ένας κλασσικός οχετός μισογύνικου λόγου ξεχύθηκε πάλι. Έ, ο Μάνος δεν τον ανέχθηκε, σήκωσε τα μανίκια και… περίπου ένα χρόνο αργότερα έγραψε ένα από τα ελάχιστα κείμενα υπεράσπισης αυτής της ταινίας. Ξανά οχετός, ξανά αντιπαραθέσεις για μια ταινία που η αλήθεια είναι ελάχιστα έχει να προσφέρει στον μύθο των Ghost Busters, ανεξαρτήτως cast.

2- H πρώτη (και ελπίζουμε όχι τελευταία) τυπωμένη κριτική μας σε οπισθόφυλλο κόμικ

Είναι ευχάριστος κάθε λόγος (θετικό σχόλιο ή εποικοδομητική κριτική) για τη δουλειά μας στο Smassing Culture. Ίσως όμως να είναι ακόμα πιο ευχάριστο αυτό όταν ο λόγος  αποτυπώνεται έμπρακτα. ‘Χαρήκαμε πολύ όταν είδαμε πως στο οπισθόφυλλο του Mezolith II (εκδόσεις Jemma Press) φιγουράριζε, μεταξύ άλλων και ένα μέρος της κριτικής που είχε γράψει για το πρώτο η Έφη Καραχάλιου.

3- Κεφάλαιο Ομαδικές Συνομιλίες

Για να λειτουργήσει το Smassing Culture χρειάζεται, εκτός από τα κείμενα, και μια σχετική οργάνωση των διαφόρων περιφερειακών εργασιών: τα gifάκια που ρίχνουμε, trailers, instagram, twitter, επικοινωνία με συνεργάτες, όλα χρειάζονται μια χ επίβλεψη. Για να γίνει αυτό, το ρομποτικό μυαλό του Νίκου Γιακουμέλου τα έχει κατανείμει σε διαφορετικές συνομιλίες. ΟΛΑ. Υπάρχει διαφορετική συνομιλία για το twitter, διαφορετική για τα βιβλία που κάνουμε κριτικές, διαφορετική για τα κόμικ, διαφορετική για κάθε εκδήλωση. Υπάρχει μέχρι και συνομιλία αποσυμφόρησης από τις συνομιλίες. Ο ίδιος τα επιτηρεί και βάζει τις φωνές όποτε ξεφεύγει κάποιο από το θέμα της εκάστοτε συνομιλίας, παραπέμποντας τους συντάκτες στην ειδική συνομιλία για το άλλο θέμα. Αισίως μετρούμε 11 τσατ, χώρια τα άλλα στα οποία είμαστε για μη εργασιακούς λόγους. Φήμες λένε πως υπάρχει ένα κρυφό, 12ο τσατ, στο οποίο είναι ο Γιακουμέλος μόνος του και απλά σχεδιάζει τρόπους να γεμίσει το messenger με συνομιλίες επί παντός του επιστητού.  Βέβαια, η γραφειοκρατία αυτή δεν μένει πάντα χωρίς αντίσταση:

4-Google, σοβαρά τώρα;

Όπως και το προηγούμενο διάστημα, στη σελίδα μας έφτασαν και κάποιοι αναγνώστες (ελπίζουμε) εντελώς τυχαία. Πολλοί βέβαια πλέον μας αναζητούν με το όνομά μας (oh stop it you) με searches τύπου σκανδιναβικη μυθολογια smassing.  Υπήρχαν όμως και κάποιες λέξεις κλειδιά που ήταν, ε… , κάπως random…

amazon (ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΟΣΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ, ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΜΠΕΖΟΥΣ)

crossdressers ΤΙ ΕΙΝΑΙ (η επίσημανση όπως μας την έδωσε το Google. Ελπίζουμε τουλάχιστον να βοηθήσαμε)

Μπουχτησα το διαβασμα (Τo Smassing Culture είναι εδώ για σένα φίλε μαθητή/ φοιτητή που μάλλον πάτησες το Νιώθω Τυχερός)

ποδολαγνια/ ποδολαγνεια (γραμμένο και με τους δύο τρόπους. Όλοι ξέρουμε ποιον να κατηγορήσουμε για αυτό…)

zinovia mitsi (Ξανά αγωνιστικούς χαιρετισμούς στην ΕΝΤΕΛΩΣ άγνωστη μας κυρία Ζηνοβία!)

ποκεμον σε ανιμε μορφη (Υπάρχουν και άλλα; Τι ξέρεις; Στείλε pm. Moίρασε τη γνώση)

lu mei ελλαδα (Τι είναι το lu mei; Γιατί στην Ελλάδα; Υπάρχει και σε άλλες χώρες; Τι μας κρύβουν;)

ταινια 3 γεροι ληστες (γέροι; γεροί; ληστές; Είναι η πιο γενική περιγραφή του Going in Style; Ίσως αγαπητοί αναγνώστες. Ίσως.)

5- Pubg και τηγάνια

Στις περιοχές της Κρήτης, το Smassing Culture είναι γνωστό και για μια άλλη λειτουργία: του διαβόητου τηγανιάσματος των νεαρών και άμαθων παικτών Pubg. Δεν είμαστε περήφανοι, αλλά αυτοί είμαστε.

6- Συνεχίζουμε την προσπάθεια να συνενοηθούμε…

για το Deadpool 2

για video games….

και το mundial πολύ πρόσφατα…

7- Η καλυτερότερη κριτική εβερ

Ας ξεκινήσουμε λέγοντας πως φταίει το Facebook που δίνει την ευκαιρία να βαθμολογείς κάθε σελίδα λες και είναι εστιατόριο στο Trip Advisor. Κάποιος λοιπόν, αισθάνθηκε τόσο μίσος εναντίον μας που δεν του έφτανε το απλό τοξικό σχόλιο (που πολλάκις έχουμε δει/ γελάσει) στη σελίδα ή στο Facebook, αλλά αισθάνθηκε και την ανάγκη να το καταγράψει σαν κριτική. Και ναι, είναι τόσο παράλογη, ακατανόητη και Ο,ΤΙ ΝΑΝΑΙ που δεν μπορούσαμε παρά να την αγαπήσουμε:

“Μια αξιολύπητη σαβούρα που δυστυχώς τα καθυστερημένα και μουντά άτομα μαζί με τον παλαβό και στριμμένο administrator τους που συνέχεια κρίνουν με τον πιο άσχημο και ηλίθιο και σκληρό τρόπο ταινία, παιχνίδια, video games, tv series, cartoons, βιβλία, κόμικς και οτιδήποτε άλλο της ner/geek and pop culture και ειδικά λατρεύουν μόνο τις ξενέρωτες και γελοίες ταινίες της marvel studios με το πιο γλυκό και ατάλαντο και γελοίο cast του βλαμμένοι και super εγωιστή και αλλάζοντας kevin feige και του crew του!!!! Δηλαδή οτιδήποτε δεν είναι γελοίο και άσχημο και γεμάτο σούπερ ηλίθια και ξενέρωτα χυδαία αστεία και marvel τότε το θάβουν και το σιχαίνονται εύκολα τόσο μα τόσο πολύ!!!! Το πιο ηλίθιο site!!!!”

Όπως καταλαβαίνουμε, είναι ο ίδιος ο αγαπημένος σχολιαστής που ήθελε να ξεπεράσει την περσινή του δόξα! Και, μέσα από έναν πολύ δύσκολο αγώνα τόσο με τον εαυτό αλλά και διάφορους άλλους που ζήλεψαν την φάση του,κατάφερε να επικρατήσει! Αν ΚΑΙ φέτος συνεχίσει τις βολές αγάπης, ε, τότε μένει μόνο να τον κάνουμε επίτιμο συντάκτη!

YΓ: Κάποιος βέβαια παραλίγο να τον υποσκελίσει, καθώς η κριτική  περί ΕΒΡΑΙΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΜΑΣΣΩΝΩΝ  που θέλουν ΝΑ ΑΛΛΟΙΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΙΛΥΝΙΚΟ ΜΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΑΣ ήταν ένα πολύ δυνατό blast from the past. 

Σας περιμένουμε στο Smass Fest για ιστορίες, συζητήσεις και χορούς!

Μοιραστείτε το Άρθρο