Για την εισαγγελική παρέμβαση για το Death Note

admin Από admin 6 Λεπτά Ανάγνωσης

Αγαπητοί Otaku,

Το καλοκαιράκι μπήκε σιγά σιγά και ειδικά στην Κρήτη οι θερμοκρασίες πρέπει να ανέβηκαν απότομα.Και όπως φαίνεται η ζέστη πείραξε μερικούς στο κεφαλί και συγκεκριμένα τον Εισαγγελεά Πρωτοδικών Ηρακλείου Αθανάσιο Γαληνά.Ο εν λόγω κυριος λοιπόν αποφάσισε να βγάλει μια ανακοίνωση για να μας ενημερώσει για την επικινδυνότητα του anime Death Note και να εφιστήσει την προσόχη σε γονείς και δασκάλους.

Ας πάρουμε λοιπόν τα πράγματα από την αρχή.

Σημείο 1ο
Από την ανακοίνωση του Σκάι για το ζήτημα:
«Μια νέα «τρέλα» που απειλεί σοβαρά και τους μαθητές της Κρήτης….»
Ημερομηνία έκδοσης του manga Death Note : Δεκεμβρης 2003-Μάϊος 2006
Ημερομηνία προβολής του anime Death Note: Οκτώβρης 2007-Ιούνης 2007
Ημερομηνία εισαγγελικής ανακοίνωσης……Ιούνιος 2018
Χωρίς πολλά λόγια μόνο μια φράση αξίζει να ειπωθεί εδώ:

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΑΙΜΟΝΙΟ

Σημείο 2ο
Η ανακοίνωση μας πληροφορεί για τα περιστατικά που έχουν συμβεί βάσει του Death Note.Μεσα σ’αυτά είναι κυρίως περιπτώσεις μαθητών που βρέθηκε στην κατοχή τους τετράδιο Death Note και μέσα γραμμένα ονόματα καθηγητών και συμμαθητών.Σε αρκετές απ’αυτές τις περιπτώσεις οι μαθητές αποβλήθηκαν απ’το σχολείο ή έφαγαν αποβολή για κάποιες μέρες.Υπάρχει επίσης μια(!) περίπτωση δολοφονίας που σχετίζεται με το Death Note στο Βέλγιο.

Τι βγαίνει ως συμπέρασμα από τα παραπάνω λοιπόν?
-Είσαι έφηβος?
-Η κατάσταση στο σπίτι σου είναι χάλια?
-Το σχολέιο σου φαίνεται εξοντωτικό και χωρίς ενδιαφέρον?
-Σου κάνουν οι καθηγητές τον βίο αβίωτο?
-Δέχεσαι από τους συμμαθητές σου bullying?
-Νιώθεις αποξενωμένος και ότι δεν έχεις κανένα μέλλον σ’αυτή τη σάπια κοινωνία που μεγαλώνεις?

-Μήπως μετα απ’όλα αυτά θες να τους σκοτώσεις όλους?
«Ε βέβαια με αυτά τα μικυ μαου που βλέπεις με τους σκοτωμους λογικό μου φαίνεται.Αυτά φταίνε. Και κοίτα μην δείς και τίποτα κοριτσίστικο και βγείς πούστης.»

Με λίγα λόγια μας προσβάλλουν την νοημοσύνη μας κατάμουτρα. Αν ένα παιδί στην εφηβεία λοιπόν είτε αναπτύξει επιθετικότητα είτε αποξενωθεί σύμφωνα με τον κύριο Εισαγγελέα δεν φταίει τίποτα από τα παραπάνω αλλά ότι βλέπει anime που το στρέφουν στη βία. Εδώ το ζήτημα πέρα από υποκριτικό είναι και πολιτικό.Γιατί μην ξεχνάμε ότι η δικαστική εξουσία είναι μια απ’τις τρείς εξουσίες της σύγχρονης αστικής δημοκρατίας.Οπότε προφανώς και δεν συμφέρει τον εν λόγω Εισαγγελέα και κάθε Εισαγγελέα να κατονομάσει τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ένας έφηβος σήμερα γιατί θα έπρεπε να κοιταχτούν όλοι τους στο καθρέφτη.Το εύκολο λοιπόν είναι να καταδικάσουν οτιδήποτε άλλο.Το Death Note φταίει γιατί τα παδιά γίνονται βίαια,οι μετανάστε φταίνε που μας παίρνουν τις δουλειές,οι άπλυτοι που απεργούν και κάνουν κατάληψη φταίνε για την οικονομία,οι gay φταίνε γιατι έτσι κτλ.

Ας αφήσουμε λοιπόν το κρυφτούλι γιατί τα πραγματικά αίτια που ένας έφηβος αποξενώνεται και αναπτύσσει παραβατική συμπεριφορά είναι άλλα.Όταν ένας έφηβος καταλήγει στη βία είναι γιατί πρώτα την έχει υποστεί.Είτε είναι σωματική,είτε είναι λεκτική,είτε είναι ψυχολογική.Και αυτό έρχεται απ’την κοινωνία.Όχι από τα anime.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σημείο 3ο
Από την ανακοίνωση του Εισαγγελέα:
«Πρόκειται για την ιστορία του μαθητή λυκείου Γιαγκάμι Λάιτ, ο οποίος ανακαλύπτει ένα τετράδιο, με το οποίο μπορεί να σκοτώσει οποιονδήποτε, απλά γράφοντας το όνομά του σε αυτό σκεπτόμενος το πρόσωπό του. Η πλοκή παρακολουθεί τις προσπάθειες του να καθαρίσει από τους εγκληματίες μία «κοινωνία που σαπίζει» και να γίνει ο ίδιος κριτής και «θεός ενός νέου κόσμου» οδηγούμενος σταδιακά στην παράνοια. Εμπόδιο στα σχέδια του στέκεται η αστυνομία με την πολύτιμη βοήθεια του καλύτερου ντετέκτιβ του κόσμου, του “L”.»

Προφανώς ο πολυάσχολος Εισαγγελέας μας δεν έκατσε να δεί όλη την σειρά.Γιατί τότε το τέλος ίσως του θύμιζε ένα στοιχείο που συναντάμε σε δεκάδες αρχαίες τραγωδίες: την Νέμεσι δηλαδή την θεία δίκη.

Spoiler Alert:Ο Light αφού έχει χάσει τελείως τον έλεγχο των πράξεων και σκοτώνει άκριτα όποιον βρεθεί στο δρόμο του,καταλήγει να πεθάνει απ’τον ίδιο τον Shinigami που του έδωσε το Death Note.Έτσι το anime, με σκληρό μεν γλαφυρό δε τρόποm μας μεταφέρει το μήνυμα ότι κανείς δεν μπορεί να γίνει θεός και δεν έχει το δικαίωμα να αφαιρεί ζωές.

Παρ’όλα αυτά όχι απλά δεν θυμάμαι να έχουν απαγορευτεί οι αρχαίες τραγωδίες αλλα τις διδασκόμαστε και στο σχολείο.

Σημείο 4ο
«Δουλεία δεν είχε ο διάολος,γαμούσε τα παδιά του»
Σοφή λαϊκή ρήση

«Κύριοι» Εισαγγελείς
Έχω μια πολύ καλή πρόταση να σας κάνω.Τι θα λέγατε αντί να ασχολείστε με τα anime,να ασχοληθείτε με κανένα σοβαρό ζήτημα για να δικαιολογήσετε και αυτόν τον σκασμό λεφτά που σας πληρώνουμε ως φορολογούμενοι.Θα σας δώσω μερικες ιδέες.

1)Μήπως να ασχοληθείτε να επισπεύσουν οι διαδικασίες της δίκης της Χρυσής Αυγής που πάνε 5 χρόνια σχεδόν και κοντεύουν να παραγραφούν τα αδικήματα?(καθόλου τυχαία εξέλιξη)

2)Μήπως να κοιτάξετε να βάλετε στη φυλακή τα λοιπά παραμάγαζα της ΧΑ όπως την Combat18,Κρυπτεία κτλ που δεν κάνουν καν προσπάθεια να κρύψουν τον ναζιστικό χαρακτήρα τους και τους δικάζουν ώς εγκληματίες και όχι ως τρομοκράτες.

3)Μήπως να σταματήσετε να μπουζουριάζετε κόσμο όπως η Ηριάνα,ο Περικλής,ο Τάσος Θεοφίλου και τόσoυς άλλος αγωνιστές με κατηγορίες ότι κάνανε παρέα με λάθος άτομα ή ότι βρήκανε στο σπίτι τους κατσαρόλες και άδεια μπουκάλια?

Τέλος μια εργασία για το σπίτι για τον κ. Γαληνά.
Κάτσε και ψάξε πόσοι πέθαναν απ’το «επικίνδυνο» Death Note πόσοι πέθαναν όλα αυτά τα χρόνια από «περίφανες» μπαλωθιές στους γάμους.

Αναδημοσίευση από animedope.com

TAGGED:
Μοιραστείτε το Άρθρο