Ελάτε για signings στο Smass Fest 2018!

admin Από admin 7 Λεπτά Ανάγνωσης
PALM SPRINGS, CA - AUGUST 27: Comic Book Legend Stan Lee attends Comic Con Palm Springs 2016 at Palm Springs Convention Center on August 27, 2016 in Palm Springs, California. (Photo by David Crotty/Getty Images)
Στα πλαίσια του φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί στην Λέσχη “Αναιρέσεις” (Ιπποκράτους 175β) στις 6 και 7 Ιουλίου, αγαπημένοι κομίστες θα υπογράφουν τα κόμικ και τις αυτοεκδόσεις τους στο χώρο της λέσχης. Το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

Παρασκευή 6/7:17.00-19.00 

Σπύρος Δερβενιώτης – Shark Nation

Στο sequel, ο δημιουργός δε διστάζει να καταπιαστεί με μερικά από τα πιο δύσκολα θέματα της εποχής μας. Αυτά περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την ιντερνετικής κουλτούρα, τα τρολ και την πολιτική ορθότητα. Αποτελούν, στην εποχή μας, θέματα αμιγώς πολιτικά, όπως έδειξαν και οι εκλογές στις ΗΠΑ. Ο Δερβενιώτης δεν υιοθετεί την επικίνδυνη στάση του ισαποστισμού, του «ναι μεν, αλλά». Στις σελίδες του Shark Nation ο φόνος, ο βιασμός, η τρομοκρατική δράση της alt-right δεν εξισώνεται με τη διαδήλωση, τη διαμαρτυρία, την πάλη για ίσα δικαιώματα. Αντίθετα, η τελευταία αναγνωρίζεται και, στο τέλος τίθεται στο επίκεντρο για όλους, ανεξαρτήτως φύλου, σεξουαλικότητας, χρώματος, ιδιότητας ή… μηχανικής υπόστασης.

 

Ευγενία Κουμάκη – Hubris και Butterfly effect

Μία από τις μεγάλες εκπλήξεις του 2017 ήταν το Ηubris που αποτέλεσε μια φρέσκια σχεδιαστικά και κυρίως θεματικά ματιά σε θέματα που, αν και έχουμε δει συχνά σε κόμικ επιστημονικής φαντασίας, δεν συνηθίζουμε να τα σκεφτόμαστε κάτω από διαφορετικούς όρους. Ο κοινωνικός πόλεμος διεξάγεται καθημερινά και αναμεταδίδεται μέσω των τηλεοπτικών δεικτών. Αυτό είναι το κύριο μήνυμα του «Butterfly Effect», μιας ιστορίας που δεν έχει πρωταγωνιστές αλλά όλους και όλες μας συμμέτοχους στις τραγωδίες που μαστίζουν τον σύγχρονο κόσμο. Μικρά, φαινομενικά ασύνδετα μεταξύ τους περιστατικά δίνουν την μεγάλη εικόνα ενός κόσμου και μιας κοινωνίας γεμάτη αντιφάσεις και εκμετάλλευση. Άλλο ένα πρώτης τάξης επεισόδιο του Black Mirror, άλλη μια γνώριμη και εκ βαθέων κριτική στον καπιταλισμό που γίνεται με υλικούς όρους αυτή την φορά.

Δημήτρης Καμένος – WWS:World War Sapiens 1

Βρισκόμαστε στο έτος 1940 και ένας απόλυτος πόλεμος μεταξύ των ανθρωπίνων ειδών μοιάζει αναπόφευκτος. Οι δυνάμεις του Γενοσοσιαλιστικού Άξονα, αποτελούμενες από Homo Sapiens και Neanderthal γενικεύουν την επίθεση εναντίον των ανθρώπων της Χαϊδελβέργης, των αυστραλοπίθηκων και των άλλων ανθρωπιδών που θεωρούν «μη καθαρά». Η κατεχόμενη Σιλεσιοπομερανική Κοινοπολιτεία γεμίζει από στρατόπεδα συγκέντρωσης . Η Φραγκία έχει κατακτηθεί και οι δυνάμεις της Ιγγλετέρας, καθηλωμένες, αντιμετωπίζουν τους βομβαρδισμούς των φασιστών. Tο μπαρ του Ντικ, κάπου στην Β.Α. Αφρική, θεωρείται ουδέτερο έδαφος. Εκεί συχνάζουν αξιωματικοί της πανίσχυρης Ένωσης Δενισοβιετικών Δημοκρατιών. Εκεί οι εξόριστοι ακούν τους φλογερούς λόγους του πρωθυπουργού της Ιγγλετέρας που προσπαθεί να ενισχύσει το φρόνημα των κατατρεγμένων. Εκεί βρίσκεται και ο Υπερνεκρομάντης Άλιστερ Κρώλεϊ που περιμένει τον Αρχινεκρομάντη Φράνσις Μπάρετ με μια διαταγή στα χέρια του, υπογεγραμμένη από τον ίδιο τον Αλόις Χίτλερ.

Σάββατο: 17.00-19.00

Tasmar – Hard Porn και Hard Rock

Πρωταγωνιστής του Hard Rock είναι ο Μάρκος, ένας έφηβος, μεταλλάς που τελειώνει το σχολείο και θέλει απεγνωσμένα να φύγει απ’ το νησί που μεγάλωσε, τη Σύρο. Τον Μάρκο θα τον γνωρίσουμε μαθητή, αλλά θα τον ακολουθήσουμε και σε επόμενες περιόδους της νεανικής του ζωής. Ο Μάρκος θα δουλέψει μετά το σχολείο σε τουριστικό εστιατόριο της Σύρου, θα πάει στο στρατό και τελικά θα πιάσει μια κανονική δουλειά στο ναυπηγείο στο οποία σιχαίνεται κάθε δευτερόλεπτο που περνάει. Όπως και με κάθε έφηβο θα γνωρίσουμε τις παρέες του, τις πρώτες του κοπέλες, θα ταξιδέψουμε μαζί του σε μια απρόσμενα «κουραστική» σχολική 5ημερη, θα τον ακούσουμε να παίζει σκληρούς ήχους με το μπάσο του και θα του κρατήσουμε παρέα στις ατέλειωτες σκοπιές όταν θα έρθει η σειρά του για του «παράλογου» τη θητεία.
Το Hard Porn είναι το ερωτικό spin-off του Μάρκου που έχει ήδη κάνει θόρυβο

 

Νικόλας Στεφαδούρος – Αλεξάνδρεια 

Με την Αλεξάνδρεια, ο δημιουργός σκιτσογραφεί το -μέχρι σήμερα- πιο προσωπικό του έργο. Αφηγητής του comic είναι ο πατέρας του, ο Γιώργος Στεφαδούρος, ο οποίος διηγείται την ιστορία της οικογένειάς του στα παιδικά του χρόνια του στην Αλεξάνδρεια. Ο Νικόλας Στεφαδούρος στην Αλεξάνδρεια εικονογραφεί μερικές ιστορίες απ’ αυτές που διηγούνται οι μεγαλύτεροι στα παιδιά, που κάθονται οκλαδόν για να τους ακούσουν. Και είναι οι ιστορίες της δικής του οικογένειας, του πατέρα του (που τις εξιστορεί), της μητέρας του, των παππούδων του και των φίλων τους. Γι’ αυτό και είναι τόσο προσωπικές, που ξεχειλίζουν από τρυφερότητα και συναίσθημα.

Ηλίας Πιερακέας(Pier)- Παυσίπονο

Η αυτοέκδοση του ανερχόμενου δημιουργού είναι συλλογή μικρών ιστοριών που αποπνέουν τον σύγχρονο αλλοτριωτικό χαρακτήρα των αστικών κέντρων. Ψυχολογικά προβλήματα, φόνοι και καταπίεση που δεν μένουν στους τέσσερις τοίχους αλλά εκδηλώνονται με ολέθρια αποτελέσματα.

Και τις δύο μέρες, θα τρέχει στο χώρο η έκθεση «Πόλεμος και Εθνικισμοί», όπου η ελληνική σκηνή των νέων σκιτσογράφων ορθώνει την φωνή της για ένα θέμα που αγγίζει άμεσα τις ζωές όλων μας, αλλά και ένα γεμάτο παζάρι με graphic novels και αυτοεκδόσεις! Από εκεί δεν θα λείπουν και πολλοί αγαπημένοι καλλιτέχνες όπου θα υπογράφουν τις δημιουργίες τους!

Και τα βράδια; Τα καλύτερα! Την  Παρασκευή 6/7 βλέπουμε έναν… αλλιώτικο Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, όπου επιτέλους μπορούμε να πούμε αυτό που πολλοί σκεφτόμασταν αλλά λίγοι έλεγαν: ΦΡΌΝΤΟ ΣΚΟΥΠΊΔΙ! Το Σάββατο 7/7 σας αποχαιρετούμε με ένα nerd ταράτσα πάρτι, όπου τοImperial March θα ανοίξει για πιο… καλοκαιρινά  πράγματα που ταιριάζουν με κοκτέιλ και χορούς!  Βάλτε τη καλή διάθεση και βάζουμε τα υπόλοιπα! Και θυμόμαστε από πέρσι: ποτέ ένα nerd πάρτι δεν αποτυγχάνει! Μαζεύεται πολύς κόσμος; Θα χορέψουμε. Μαζεύεται μέτριος κόσμος; Θα στήσουμε τουρνουά Magic The Gathering. Μαζεύεται λίγος κόσμος; Θα (ξανά) παίξουμε DnD!

Τι άλλο περιμένετε! Παρασκευή 6 και Σάββατο 7 Ιουλίου πάμε Λέσχη Αναιρέσεις!

Τα events των εκδηλώσεών μας θα τα βρείτε και στα social media:
Smass Fest στο Facebook
Εκδήλωση Πολιτική ορθότητα και μαζική κουλτούρα
Εκδήλωση Existence is pain|Νιχιλισμός και μαζική κουλτούρα

Μοιραστείτε το Άρθρο