Τα 5 αγαπημένα μας μαθήματα στο Hogwarts

admin Από admin 3 Λεπτά Ανάγνωσης

Δεν ξέρουμε γιατί οι μαθητές του Hogwarts δεν κάνουν φυσική αφού ζουν στο ίδιο περιβάλλον με εμάς ή και μαθηματικά αφού θα μπορούσαν να επωφεληθούν από τις θετικές επιστήμες. Δεν ξέρουμε γιατί δεν κάνουν μαθήματα για τη δική τους γλώσσα και για ξένες. Δεν ξέρουμε γιατί δεν κάνουν γυμναστική, αφού έχουμε (σχεδόν) την ίδια φυσιολογία και τέλος γιατί δεν κάνουν μαθήματα για κάποια τέχνη. Αφού όμως έτσι έχουν τα πράγματα, αφού κάνουν μόνο μαθήματα ξένα για μας και οπωσδήποτε εντυπωσιακά, ονειρευόμαστε πως θα μπορούσαμε να παρακολουθήσουμε κάποια από αυτά. Ίσως και όλα, όταν έρθει το χαμένο γράμμα μας.

Είναι βέβαιο ότι αυτή η λίστα θα μπορούσε να είναι άλλη. Μπορεί εσείς να επιλέξετε άλλα μαθήματα και δεν σας αδικούμε. Μετά από πολλή σκέψη λοιπόν φτιάξαμε μια λίστα  με τα 5 μαθήματα, στα οποία δε θα χρησιμοποιούσαμε ποτέ πονηρά ζαχαρωτά:

1- Φροντίδα μαγικών πλασμάτων

hagrid-personazhi-kinofranshiza.ru3

Ήταν όλα υπέροχα: Τα νίφλερ, τα θέστραλ, ο ιππόγρυπας, ο μονόκερος. Και θα θέλαμε πολύ να τα ταΐσουμε. Ακόμα καλύτερος ήταν ο Hagrid.

2- Αστρονομία

astronomy

Εδώ που τα λέμε η αστρονομία κάπου υπάρχει και στα δικά μας σχολεία. Αλλά σε αυτόν τον πυργίσκο με τα τηλεσκόπια κλπ πολύ θα θέλαμε να ανέβουμε για να φτιάξουμε τους χάρτες μας.

3 -Σκουπόξυλα

HarryPotterStone_196Pyxurz

Τι σόι μάγοι είμαστε αν δεν πετάμε με το σκουπόξυλό μας; Δεν καταλάβαμε ποτέ γιατί αυτά τα μαθήματα έγιναν μόνο στο πρώτο έτος. Το σκουπόξυλο δεν χρειάζεται δίπλωμα όπως ο διακτινισμός; Εμείς πάντως θέλουμε μια Αστραπή.

4 -Φίλτρα

Emma-watson-half-blood-prince-harry-potter-hermione-hermione-granger-potion-Favim_com-45655

Πάμε σε πιο mainstream μαθήματα. Πώς να μη μας μαγνητίσουν τα λόγια του Snape στο πρώτο βιβλίο: «Ακόμη, πιστεύω πως πολύ λίγοι από σας θα καταλάβουν την ομορφιά του τσουκαλιού που σιγοβράζει, το λεπτό άρωμα των ατμών του, ή τη ντελικάτη δύναμη των φίλτρων καθώς κυλούν μέσα στις ανθρώπινες φλέβες, μαγεύοντας το μυαλό κι αιχμαλωτίζοντας τις αισθήσεις…»

5- Άμυνα κατά των σκοτεινών τεχνών

2

Με προϋπόθεση έναν καλό καθηγητή, αυτό το μάθημα λογικά δεν λείπει από καμία λίστα. Δεν υπάρχει σοβαρός μάγος που να μη θέλει να κάνει αυτό το μάθημα, να μη θέλει να γνωρίσει ένα σωρό μυστήρια αντικείμενα και να αντιμετωπίσει μικρά και πονηρά πλασματάκια.

ΥΓ: Τη Μαγκλολογία την αποκλείσαμε, επειδή είμαστε μαγκλογεννημένοι.

Μοιραστείτε το Άρθρο