Οι 10+1 νέες σειρές που περιμένουμε να γίνουν το νέο μας κόλλημα το φθινόπωρο

Nίκος Γιακουμέλος Από Nίκος Γιακουμέλος 8 Λεπτά Ανάγνωσης

Ο Σεπτέμβρης πλέον έχει μπει για τα καλά, οι βροχές ξεκίνησαν, τα σχολεία άνοιξαν, το καλοκαίρι ψιλοξεχνιέται σιγά-σιγά. Αυτό συνιστά μια επιστροφή καθολική στα πράγματα του χειμώνα και, πέρα από δουλειές, αυτό σημαίνει και τηλεόραση. Μπορεί το παλαιότερο μοτίβο, όπου ήθελε τα δίκτυα να βγάζουν τις σειρές τους το φθινόπωρο να φαντάζει πλέον πρωτόγονο αφού πολλές (και καλές) σειρές βγαίνουν κυριολεκτικά ΟΠΟΤΕ ΝΑΝΑΙ, αλλά αυτό δε σημαίνει οτι σαν πλάσματα της συνήθειας είμαστε και εμείς προετοιμασμένοι να αφήσουμε αυτή την υπενθύμιση των νέων σειρών που μας υπόσχονται οτι θα γίνουν το νέο μας κόλλημα. Ποιο θα είναι το νέο Casa de papel της χρονιάς άραγε;

Υπενθυμίζουμε πως οι λίστες για ΝΕΕΣ σειρές αφορούν ακριβώς αυτό: σειρές που βγαίνει τώρα η πρώτη season τους. Θα ήταν λάθος μια τέτοια σειρά να μπει στην ίδια λίστα με το Bojack Horseman πχ, του οποίου τον νέο κύκλο τον περιμένουμε μήνες και μήνες. Ας τους δώσουμε τον χρόνο για να δείξουν την αξία τους. Αλλιώς ξαναβλέπουμε σε επανάληψη Φιλαράκια.

Υπενθύμιση νο2, η σειρά είναι ενδεικτική.

1- Maniac

H οσκαρική και πολυαγαπημένη Emma Stone (La la land, Zombieland) δέχθηκε να κάνει σειρά, και μάλιστα από το Netflix. Αυτό από μόνο του θα ήταν αρκετό για να πορωθούμε ΑΛΛΑ, είπαν να προσθέσουν και τον πάντα συμπαθή και πρόσφατα σκηνοθέτη Jonah Hill (Hail Ceasar, Wolf of Wall Street)  στο μείγμα, κάτι που δεν έχουμε δει από το πολύ μακρινό πλεόν 2007, στο επικό Superbad. Η σειρά βασίζεται στην ομώνυμη νορβηγική του 2014 και πρόκειται για μια μαύρη κωμωδία επιστημονικής φαντασίας και μπλέκει φαρμακευτικές δοκιμές, ένα τρελοκομείο και μπόλικη παράνοια. Οι υπεύθυνοι λένε πως πρόκειται για μια μείξη Legion και Black Mirror. Mακάρι να έχουν δίκιο.

Έρχεται: 21/9

2- Bodyguard

Το Bodyguard έχει κυκλοφορήσει ήδη με ένα επεισόδιο το οποίο έσπασε ρεκόρ στο BBC. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα πολιτικο θρίλερ και αφηγείται την ιστορία ενός βετεράνου που καλειται να προστατέψει μια εκκεντρική πολιτικό, με την οποία διαφωνεί. Σε αντίθεση με την ομώνυμη ταινία, της οποία το τραγούδι στοιχειώνει ακόμα εφιάλτες, το Bodyguard αναμένεται πολύ λιγότερο (ιδανικά καθόλου) γλυκανάλανατο, πιο σκληρό, και με ρεαλιστικά ηθικά διλλήματα. Πρωταγωνιστεί ο άλλοτε βασιλιάς του Βορρά Richard Madden (Game of Thrones) και η χαρισματική Keeley Hawes (High-Rise,Death at a Funeral). Δημιουργός της σειράς είναι ο Jed Mercurio (Line of Duty).

Ερχεται: Παίζεται ήδη

3-The War of the Worlds

Ω ΝΑΙ! Η θρυλική ραδιοφωνική εκπομπή του Orson Wells, που είχε προκαλέσει πανικό στις ΗΠΑ (κυριολεκτικά κάποιοι πίστεψαν οτι γινόταν εισβολή εξωγήινων) γίνεται τηλεοπτική σειρά (μήπως και ξεπλύνει την ρετσινά από την απαίσια ταινία με τον Tom Cruise). H σειρά θα μείνει πιστή στο αρχικό κείμενο του HG Wells και θα λαμβάνει χώρα στο βικτωριανό Λονδίνο. Υπεύθυνος είναι ο γνωστός σεναριογράφος του Doctor Who Peter Harness. 

Έρχεται: Οκτώβρη

4-The Romanoffs

O δημιουργός της πιο στυλάτης σειράς που γνωρίζουμε (τι ποιας;) Matthew Weiner επιστρέφει στην τηλεόραση (και πιο συγκεκρμένα στο Amazon Prime) με μια σειρά για… τη δυναστεία των Romanoffs. Πριν πάρουμε τα τίμια καλάσνικοφ, να διευκρινιστεί πως πρόκειται για ανθρώπους που ισχυρίζονται ότι έχουν καταγωγή από εκεί σε βαθμό ψύχωσης, και η σειρά θα εκτυλίσεται τη δεκαετία του 1960 στις ΗΠΑ. Παλιοι γνώριμοι του Weiner όπως οι Ιsabelle Huppert (The Piano Teacher,Loulou) , Aaron Eckhart (Dark Knight, Sully)  and Diane Lane (Justice League,Trumbo) αναμένεται να δώσουν το παρόν.

Έρχεται: 12/10

5-Les Misérables

Ευτυχώς όχι μιούζικαλ. Το BBC αποφάσισε πως έλειπε μια ακόμα εξιστόρηση των Άθλιων και έτσι έρχεται ξανά στις οθόνες μας, με όλη την κομψή αλλά και ισχυρή πίεση που μπορεί να έχει μια επική παραγωγή του βρετανικού κρατικού καναλιού. Την μεταφορά έχει αναλάβει ο Andrew Davies, (House of Cards, War & Peace), ενώ βαριά ονόματα της βρετανικής σκηνής, με πρώτη και καλύτερη την Olivia Colman (Τhe Crown, ο Αστακός) θα παρελάσουν με κουστούμια εποχής.

6-Gentleman Jack

Μια σειρά για την ζωή της Anne Lister, μια γυναίκας του 19ουαιώνα, πρωτοπόρας στην σεξουαλική απελευθέρωση των γυναικών, ήταν κάτι που ίσως έλειπε από την τηλεόραση. Ειδικά όταν αυτή είναι γραμμένη από την Sally Wainwright (Happy Valley, Scott & Bailey, Last Tango in Halifax) και παίζουν ονόματα όπως της Suranne Jones (A Touch of Cloth) και της Rosie Cavaliero (Jane Eyre), είναι κάτι που δεν θα ξεφύγει της προσοχής. Του κοινού ή των κριτικών ή και των δύο!

Έρχεται: Τέλη Νοέμβρη

7-Black Earth Rising 

Μια σειρά που επικεντρώνεται στα εγκλήματα πολέμου που γίνονται στην Αφρική με την κάλυψη και την στήριξη πολυεθνικών, για την αποικιοκρατία και τον ιμπεριαλισμό είναι κάτι που γενικά θέλουμε να βλέπουμε στην τηλεόραση.  Ειδικά όταν γίνεται με τους συντελεστές που γίνεται (δημιουργός ο Hugo Blick των The Honourable Woman και  The Shadow Line)  με τους Abena Ayivor (The Dinosaur Project) και  John Goodman (Argo, 10 Cloverfield Lane )

Έρχεται: Οκτώβρη

8-Chilling Adventures of Sabrina

Σοβαρό reboot, nostalgia cash crab ή guilty pleasure, όπως και να έχει το σίγουρο είναι οτι θα δώσουμε μια ευκαρία στην νέα Sabrina, την ιστορία μιας μικρής μάγισσας στον σύγχρονο κόσμο (ή για την ακρίβεια, στον κόσμο του Riverdale, καθώς εκεί θα διαδραματίζονται τα γεγονότα). Οι παλαιότεροι θυμούνται την σειρά με την Melissa Joan Hart οι νεότεροι το animation. Ίσως οι ακόμα νεότεροι να έχουν τη δική τους Sabrina στο πρόσωπο της Kiernan Shipka (American Dad!, Sofia the First)…

Eρχεται: 26/10

9-Kidding

H σύνδεση του απίστευτου Jim Carey (Αce Ventura, The Mask) με τον Dave Holstein (Weeds, Brick) ήταν κάτι που δεν θα μας άφηνε αδιάφορους. Βαρύ αλλά γλυκό, όπως προοιωνίζεται, η ιστορία του Jeff, ενός διάσημου παιδικού παρουσιαστή που προσπαθεί να κρατήσει τα λογικά του όσο η οικογένεια του διαλύεται, μας δίνει άλλον ένα λόγο για τον οποίο ο Jim Carey ειναι ο Pagliacci της εποχής μας.

Έρχεται στις 16/9

10-Vanity Fair 

Καμία σχέση με το περιοδικό μόδας. Αντίθετα, το Vanity Fair με πρωταγωνίστρια την Olivia Cooke (Ready Player One) , είναι μια καυστική κωμωδία για τα ήθη που βάζουν το φαίνεσθαι πάνω από το είναι. Αποτελεί διασκευή του έργου του William Makepeace Thackeray και προτείνεται σε όσους παρουσιάζουν σύνδρομο στέρησης σειρών εποχής και βρετανικού χιούμορ!

Ερχεται: Προβάλλεται ήδη.

+1

Wanderlust

Mια ασυνήθιστη σειρά για μια ακόμια πιο ασυνήθιστη οικογένεια. Το Wanderlust μιλά για τις σχέσεις, τις φθορές που τους επιφέρει ο χρόνος και τελικά, οι ίδιοι οι άνθρωποι. Στηρίζουμε για το θέμα και την Toni Collette του Hereditary.

Έρχεται: Ήρθε.

Μοιραστείτε το Άρθρο
Γεννήθηκε με μεγάλη επιτυχία αλλά μετά άρχισε καπου να δυσκολεύει το πράγμα. Σπούδασε Επικοινωνία και μετά αποφάσισε πως δεν του αρέσει να επικοινωνεί. Όνειρο του να μετακομίσει στην Σαχάρα όπου θα έχει ησυχία, αλλά μέχρι να το καταφέρει δουλεύει κωπηλάτης.