Σταθερό στο ραντεβού του για τις αρχέ..." /> To Smassing Culture πήγε στο 4ο ΦantastiCon! – Smassing Culture
Καλοκαιρινές προτάσεις!

Exclusive

Published on October 9th, 2018 | by Nίκος Γιακουμέλος

0

To Smassing Culture πήγε στο 4ο ΦantastiCon!

Σταθερό στο ραντεβού του για τις αρχές Οκτώβρη, το ΦantastiCon ήρθε και φέτος στο κέντρο της Αθήνας, στις 6 & 7 Οκτωβρίου 2018  για να φτιάξει μια πύλη από την καθημερινότητα μας προς το φανταστικό.

Για τέταρτη συνεχή χρονιά, το ΦantastiCon  κατάφερε και και προσέλκυσε ένα διαρκώς αυξανόμενο πλήθος επισκεπτών, cosplayers, καλλιτεχνών αλλά και δημιουργών, οι οποίοι, με τα ιδιαίτερα ταλέντα τους, έδωσαν ο καθένας τον δικό του τόνο στο διήμερο.

Και φέτος η διοργάνωση είχε ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων, πέρα από τους πάγκους με τα κόμικ, τα βιβλία και τα καλούδια για τους λάτρεις του cosplay, των rpg, αλλά και των board games γενικότερα.  Πέρα από τις πολλές εκδηλώσεις που αναδείκνυαν διάφορα θέματα για το “δικό μας” Φανταστικό, σε πτυχές δημιουργίας, προώθησης αλλά και μετάφρασης (ενδεικτικά αναφέρονται οι εκδηλώσεις ” Όλοι οι άνθρωποι του Βασιλιά”, για την μετάφραση και τους συγγραφείς που ασχολούνται με το έργο του Stephen King, το αφιέρωμα στην δυστοπία με τον πάντα μοναδικό Περικλή Μποζινάκη, καθώς το αφιέρωμα στην πρόσφατα εκλιπούσα Ursula K. Le Guin.Ταυτόχρονα, υπήρχε η πάντα αγαπημένηFantasy Symphony Orchestra

Επιπλέον, φέτος η διοργάνωση είχε και διεθνές άρωμα, καθώς προσκεκλημένος φέτος, σε συνεργασία με τις εκδόσεις Καστανιώτη,  ήταν οΡώσος συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας Dmitry Alexeevich Glukhovsky, δημιουργός μεταξύ άλλων του best seller μυθιστορήματος “Metro 2033, γνωστού και από το ομώνυμο video game. Πέρα από τους καλεσμένους όμως, η όλη διοργάνωση ήταν φέτος αφιερωμένη στον  Μάκης Πανώριος, έναν πολυσχιδή δημιουργό (συγγραφέας, ποιητής, εικονογράφος και ηθοποιός), ο οποίος διαμόρφωσε το φανταστικό στην χώρα μας σε μεγάλο βαθμό.

Γενικότερα το  ΦantastiCon 2018 έδωσε ένα πολύ δυνατό στίγμα και έθεσε πολύ ψηλά τον πήχη των διοργανώσεων στην Ελλάδα, κυρίως γιατί φαίνεται πως είναι από ανθρώπους που αγαπούν βαθιά αυτό που κάνουν και δεν έχει εμπορευματικό χαρακτήρα ούτε θέαμα χωρίς ουσία. Είναι, πάνω από όλα, μια αφορμή να δοθεί στην φαντασία μια διέξοδος και κάτι τέτοιο δεν πρέπει να υποτιμάται!  Αισίως κοιτάμε πλέον για το ΦantastiCon 2019!

Φωτογραφίες: Αλεξάνδρα Τάνκα

Tags: , , ,


About the Author

Γεννήθηκε με μεγάλη επιτυχία αλλά μετά άρχισε καπου να δυσκολεύει το πράγμα. Σπούδασε Επικοινωνία και μετά αποφάσισε πως δεν του αρέσει να επικοινωνεί. Όνειρο του να μετακομίσει στην Σαχάρα όπου θα έχει ησυχία, αλλά μέχρι να το καταφέρει δουλεύει κωπηλάτης.Back to Top ↑