Tα 10+1 anime που τελικά το κακό κερδίζει!

Jamal Animas Από Jamal Animas 3 Λεπτά Ανάγνωσης

Crime (or evil) does pay!

Ποιος είπε ότι ο ήρωας πρέπει να κερδίζει πάντα; Σε ένα μέσο με τόση ποικιλία και παραγωγή, όπως τα anime, είναι λογικό τα formats των genres να αλλάζουν και να εξερευνούν διαφορετικά μονοπάτια αφήγησης. Το ότι ο ήρωας θα νικά πάντα τον κακό, θα λύνει το μυστήριο και θα τους λύνει όλους, είναι ένα από τα βασικότερα μοτίβα που υπάρχουν, σε σημείο που να γίνεται κλισέ. Τα παρακάτω anime προσφέρουν, άμεσα ή έμμεσα, μια αναζωογονητική νότα σε αυτό το θέμα!

(σειρά ενδεικτική)

1. JoJo’s Bizarre Adventure: Stone Ocean

Το όνειρο του Dio να κατακτήσει τον παράδεισο και να σκοτώσει τους πάντες (άσχετο που τελικά μετά ξαναζωντανεύουν) υλοποιείται από τον  JoJo’s Bizarre Adventure-ικό φορέα που θα μπορούσε να υπάρξει: έναν ομοφυλόφιλο παπά.

2.  Silent Möbius

Εδώ το κακό δεν νίκησε ακριβώς, αλλά προξένησε τόσο χαμό, με την εν ψυχρώ και πολύ βίαιη δολοφονία του εραστή της πρωταγωνίστριας που η τελική του ήττα φάνηκε κενή…

3. Berserk 

Γνωστό και μη εξαιρετέο για το σκατόψυχο και χαοτικό του φινάλε, που περιλαμβάνει θυσίες σε δαίμονες, βιασμούς και διάφορων άλλων ειδών βασανιστήρια, την ίδια στιγμή που ο βασικός villain απολαμβάνει την αθανασία του.

4. Yu Yu Hakusho

Μπορεί να μην το θυμάστε, αλλά το τέλος του anime δείχνει τους ήρωες του,να αράζουν και να περιμένουν να παλέψουν για το αν οι δαίμονες θα τρώνε ανθρώπους ή όχι. Και δεν ήταν με την μεριά των ανθρώπων…

5.Chrono Crusade

Το anime τελειώνει με όλους τους ήρωες σφαγμένους από τον villain. Όσον αφορά τα gecko ending, δεν γίνεται πιο απόλυτο.

6. Speed Grapher

Ο villain προκαλεί οικονομική κρίση, σκοτώνει τους πάντες σε ένα φετιχιστικό κλαμπ και βλέπει τον ήρωα να χάνει την όραση του και να τρελαίνεται. Εvil to the extereme. 

7.Hellsing: Ultimate

Ο Major καταστρέφει τελικά την Βρετανία και απολαμβάνει τον μεγάλο του πόλεμο. Δεν τον νοιάζει τι γίνεται μετά, ούτε η δική του μοίρα. Ο σκοπός του επετεύχθη.

8.Neon Genesis Evangelion

Το χάος. Και όλοι γίνονται τέρατα. Μάλλον.

9.  Fate/Zero

Ο πανίσχυρος Gilgamesh  αποχωρεί στο ηλιοβασίλεμα, αφού κατάφερε και κατέστρεψε μια πόλη αλλά και εμπόδισε τον αντίπαλο του να κερδίσει…

10. Puella Magi Madoka Magica

 Το πιο σκατόψυχο από όλα τα magical girls anime, ουσιαστικά μας δείχνει τον δαίμονα να κερδίζει στο τέλος, αφού κατάφερε και σύναψε συμβόλαιο με την αγνή  Madoka. 

10+1 Gintama

Ω ΝΑΙ! Μπορεί το Gintama να είναι η καλύτερη κωμωδία, όμως (ένα από) τα φινάλε του είναι πολύ σκοτεινό, στα όρια του καφκικού μάλιστα. Αναφερόμαστε στο Shogun Assassination Arc, όπου το Tendoshu καταφέρνει, σχετικά εύκολα, να δολοφονήσει τον στόχο του ενώ οι άλλοι παλεύουν μεταξύ τους!

αρχικό κείμενο εδώ

Μοιραστείτε το Άρθρο