Τα 7 ωραιότερα δώρα στην ιστορία του Χάρι Πότερ

Αρχοντούλα Βαρβάκη Από Αρχοντούλα Βαρβάκη 3 Λεπτά Ανάγνωσης

Την πρώτη του χρονιά στο Χόγκουαρτς τα χριστουγεννιάτικα δώρα ήταν μια πολύ ευχάριστη έκπληξη για τον Χάρι. Χωρίς να το περιμένει βρήκε μπροστά στο κρεβάτι του μια μικρή στίβα, ένα ακόμα ευχάριστο μήνυμα που τον καλωσόριζε στον κόσμο των μάγων. Στα επόμενα χρόνια είδαμε πολλά τέτοια δώρα να πηγαινοέρχονται ανάμεσα στους πρωταγωνιστές της ιστορίας και κάποια από αυτά μας άρεσαν πολύ.

Τα γλυκά του Χάγκριντ

Οι λιχουδιές ήταν σταθερό μέρος της στίβας με τα δώρα. Σοκολατένιοι βάτραχοι, φασόλια σε όλες τις γεύσεις και σπιτικές νοστιμιές της κυρίας Ουέσλι. Όμως ανάμεσα σε αυτά ξεχωρίζουν τα γλυκά που έφτιαχνε ο Χάγκριντ με τα χεράκια του. Μπορεί να ήθελαν ζέσταμα στη φωτιά για να φαγωθούν αλλά αυτός ο συνδυασμός αδεξιότητας και αγάπης είναι ό,τι πρέπει για ζαχαροπλαστική!

Το ημερολόγιο της Ερμιόνης

Όταν πια η Ερμιόνη δεν μπορούσε αν αρκεστεί στις συνεχείς προτροπές για μελέτη, κατέφυγε στο υπέροχο και πανέξυπνο ημερολόγιο που θα έβαζε σε τάξη το διάβασμα του Χάρι (αλλά και του Ρον). Δεν κατάφερε και πολλά αλλά η προσπάθειά του ήταν φιλότιμη.

Ο σουγιάς του Σείριου

Απίστευτο εργαλείο, ικανό να ανοίξει όλες τις πόρτες, όπως έκανε στο γραφέιο της Άμπριτζ σε μια κρίσιμη στιγμή. Δυστυχώς τα βρήκε μπαστούνια στο Υπουργείο Μαγείας, όπου καταστράφηκε προσπαθώντας να ανοίξει μια πολύ καλύτερα ασφαλισμένη πόρτα. Ήταν βαριά απώλεια.

Η Αστραπή του Σείριου

Πολύ σημαντικό δώρο που έφτασε στον Χάρι χωρίς αποστολέα. Εκτός από πολύτιμο σκουπόξυλο, διεθνών προδιαγραφών αυτή η Αστραπή ήταν και μια επανάληψη του δώρου που έκανε ο Σείριος στον Χάρι όταν ήταν μωρό…

Ο αόρατος μανδύας του Τζέιμς

Έφτασε στον Χάρι Χριστούγεννα και από τα χέρια του Ντάμπλντορ, αλλά δεν ήταν χριστουγεννιάτικο δώρο. Πολύτιμος και απίστευτα χρήσιμος και αποτελεσματικός ή πιο σωστά σωτήριος, ο μανδύας αυτός ήταν η κληρονομιά του Τζέιμς ή μάλλον των Πάβερελ και ήταν ένας από τους κλήρους του θανάτου.

Το πάπλωμα της Ερμιόνης

Δεν ήταν για τον Χάρι αυτό το δώρο. Ήταν για τον Κρίτσερ, αλλά αξίζει να το θυμηθούμε. Η πεισματική προσπάθεια της Ερμιόνης να φερθεί στα σπιτικά ξωτικά, όπως του άξιζε, σαν ίσος προς ίσο σήμαινε και χριστουγεννιάτικα δώρα. Και φυσικά η Ερμιόνη είχε δίκιο και η δικαίωσή της ήρθε μέσα από τη ιστορία του Κρίτσερ.

Οι κάλτσες του Ντόμπι

Ήταν το καλύτερο δώρο που χαρίστηκε στα εφτά βιβλία. Γενικά οι κάλτσες του Ντόμπι ήταν σύμβολο ελευθερίας. Ειδικά οι κάλτσες που χάρισε στον Χάρι στο βιβλίο “Ο Χάρι Πότερ και το Κύπελλο της Φωτιάς” ήταν… μια πράσινη κάλτσα με χρυσές σφαίρες του κουίντιτς και μια κόκκινη με σκουπόξυλα! Ας θυμηθούμε όμως και το πορτρέτο που του έφτιαξε την επόμενη χρονιά!

Μοιραστείτε το Άρθρο
Η Αρχοντούλα Βαρβάκη πέρασε από το γνωστό εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας, γιατί το γράμμα της από τη σχολή μαγείας χάθηκε και γιατί είναι πολύ νωρίς για την Ακαδημία του Αστροστόλου. Παρ' όλα αυτά νοιώθει μέλος της γαλαξιακής μαγικής κοινότητας.