Τα σημαντικότερα φιλιά της ιστορίας

iskender Από iskender 4 Λεπτά Ανάγνωσης

Αυτό το άρθρο είναι τέλειο, γιατί εσείς περιμένετε ότι θα δείτε τη νοσοκόμα που φιλιέται με το ναύτη που γυρίζει από τον πόλεμο, ή τους διαδηλωτές που φιλιούνται πεσμένοι στο δρόμο ενώ πίσω τους καίγονται τα οδοφράγματα. Άλλοι πάλι λέτε θα δούμε το φιλί του Klimt, η του Rodin,το upside down του Spiderman, αλλά όχι. Σας έχουμε 4 πολύ καλύτερα.


1. Το φιλί της ζωής

Το φιλί της ζωής κυριολεκτικά είναι αυτό που έδωσε ο εργάτης J.D. Thompson στον συνάδελφο του Randall G. Champion, όταν ο δεύτερος χτυπήθηκε από το ηλεκτρικό ρεύμα πάνω σε κολώνα όπου εργαζόταν. Τη στιγμή απαθανάτισε ο αμερικανός φωτογράφος Rocco Morabito, ο οποίος κέρδισε και Pulitzer το 1968 για τη συγκεκριμένη φωτογραφία. Για την ιστορία, να πούμε ότι Rocco, αντικρίζοντας την κατάσταση, πρώτα κάλεσε ασθενοφόρο, και μετά έπιασε την φωτογραφική του μηχανή, και ότι ο Champion σώθηκε, και απεβίωσε το 2002 σε ηλικία 64 ετών από ανακοπή.

2. Ο ανοσολόγος που φίλησε μια φορέα του AIDS

Ο γνωστός ιταλός ανοσολόγος Fernando Aiuti, έγινε γνωστός παγκοσμίως όταν σε μία διάλεξή του το 1991 περί AIDS, έπιασε μια οροθετική γυναίκα από το κοινό, την Rosaria Iardino, και την φίλησε στο στόμα, θέλοντας να αποδείξει ότι η ασθένεια δεν μεταδίδεται με το φιλί. Με την πράξη του αυτή κατάφερε να σοκάρει το κοινό που παρευρισκόταν εκεί, και να περάσει ένα ισχυρό κοινωνικό μήνυμα κατά του στιγματισμού των οροθετικών ατόμων. Ο ανοσολόγος απεβίωσε πριν 3 μήνες, σε ηλικία 83 ετών.

3. Το ολ τάιμ κλάσικ σοβιετικό

*το κείμενο που θα σας κάνει να προφέρετε την παντέλεια λέξη Μπρέζνιεφ

Τιμώντας την 30η επέτειο της Γερμανικής Δημοκρατίας το 1979, ο Leonid Brezhnev και ο πρόεδρος της Ανατολικής Γερμανίας, Erich Honecker, έδωσαν το φιλί της αδελφοποίησης, με στόχο να περάσουν το μήνυμα της εμπιστοσύνης μεταξύ ανατολικού μπλοκ, και Σοβιετικής Ένωσης. Αυτό το φιλί έμελε να αφήσει το στίγμα του και να συζητιέται ακόμα και μετά από χρόνια. Η γνωστή εταιρεία ρούχων United Colors of Benetton που έχει βασίσει τις διαφημιστικές τις καμπάνιες στη συμπόρευση ανθρώπων από άλλες φυλές και χρώματα, το 2011 έκανε μια καμπάνια που το πήγαινε ακόμα παραπέρα, φωτοσοπάροντας γνωστούς ηγέτες να ανταλλάσσουν ένα φιλί αλά Brezhnev-Honecker.

4. Ιτς μπρίτνει μπιτς

Madonna Britney GIF from Madonna GIFs

Το έτος 2003, Madonna και Britney στα καλύτερα τους, και ενώ ερμηνεύουν από κοινού το κομμάτι της βασίλισας Like a Virgin στα βραβεία του MTV, δίνουν ένα καυτό φιλί. Και επειδή στο θέμα φιλί δεν ισχύει το ουκ εν το πολλώ το ευ, η βασίλισα της ποπ μετά το φιλί με την Britney, γυρίζει και δίνει άλλο ένα με την Christina Aguilera που βρισκόταν επίσης στη σκηνή μαζί τους. Φήμες λένε ότι την επόμενη μέρα υπήρξε κι ένας άνθρωπος πάνω στον κόσμο που ασχολήθηκε με την υπόλοιπη βραδιά των βραβείων.

Αναδημοσίευση απ’ το iskender

Μοιραστείτε το Άρθρο
Από iskender
Follow:
Το iskender είναι ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που γεννήθηκε στην Ξάνθη. Πήρε το όνομα του απ'το ισκεντέρ κεμπάπ. Στο iskender γράφουν παιδιά που μεγαλώσαν με Ατρόμητους στην ΕΡΤ και Πάπυρους στο ALTER. Ελπίζουν τα κείμενά τους να είναι τόσο νόστιμα όσο και το ομώνυμο κεμπάπ.