Game of Thrones – Death has many faces…

admin Από admin 5 Λεπτά Ανάγνωσης

Γράφει η Ολύβια Tζιουβάρα

Σε μια σεζόν με μόλις 6 επεισόδια η ομάδα του Game of Thronesαφιέρωσε τα 2 κυρίως στο να μας δώσει χρόνο να αποχαιρετίσουμε το πολυπληθές cast, δείχνοντας τις τελευταίες μέρες και ώρες πριν οι στρατιές του NightKing να φτάσουν στο κάστρο των Stark. Mε λίγες ώρες να μας χωρίζουν από τη μάχη του Winterfell, τη μεγαλύτερη στην ιστορία κινηματογράφου και τηλεόρασης. Όλοι θα πεθάνουμε, κάποιοι όμως πριν από κάποιους άλλους, και στη μάχη αυτή θα μετρήσουμε πολλούς θανάτους. Προφανώς από εδώ και μετά ακολουθούν spoilers και προβλέψεις για την 8η σεζον.

Ο κλισέ θάνατος

Ζευγάρι συζητά λίγο πριν τη μάχη για το πως θα περάσουν την κοινή ζωή τους μαζί όταν έρθει η ειρήνη. Ναι, προφανώς είτε η Missandei είτε ο Greyworm είτε και οι δύο θα πεθάνουν. Κρίμα. Από τα πιο πειστικά ζευγάρια της σειράς, αν και, κατά τ άλλα, αρκετά βαρετοί χαρακτήρες που δεν τους δόθηκε ποτέ ο χώρος και ο χρόνος να εξελιχθούν.

Ο θάνατος του συμπαθούς δεύτερου χαρακτήρα

Μιλάω για όλους αυτούς που θα στενοχωρηθούμε που θα πεθάνουν αλλά κάποιοι θα πεθάνουν στη μεγαλύτερη μάχη που έχει δει ποτέ οθόνη (εκτός από τους ανώνυμους κομπάρσους that is) και μπορεί να λυπηθούμε γι αυτούς μέχρι να σκεφτούμε πως μάλλον δεν θυμόμασταν ότι υπήρχαν. Podric, Dolorous Edd, Gilly, ενός λεπτού σιγή για το θάνατό σας.

Ο θάνατος που σημαίνει κάτι

Είσαι ξιπασμένος και αλαζόνας. Αποφασίζεις να προδώσεις την οικογένεια που σε μεγάλωσε και τον καλύτερό σου φίλο για να κερδίσεις την εύνοια του πατέρα σου, χάνοντάς την για πάντα. Σε ευνουχίζουν (κυριολεκτικά και μεταφορικά) περνάς γενικά άσχημα, αποφασίζεις να το ξεπεράσεις και σε χτυπάνε τα 40 κύματα (κυριολεκτικά και μεταφορικά). Επιτέλους καταλήγεις να καταλάβεις πως μπορείς να είσαι κομμάτι τόσο της βιολογικής σου οικογένειας και παράδοσης όσο και της οικογένειας που σε μεγάλωσε, διαλέγεις ένα πόστο δίπλα στον τύπο που θα το παίξει δόλωμα ακριβώς γιατί νιώθεις εν μέρει υπεύθυνος που βρεθήκατε όλοι σ αυτή τη θέση. Και θυσιάζεσαι. Theon συγκινήθηκα στο reunion με τη Sansa, ο θάνατός σου έχει να δώσει στην ιστορία, well done.

Ο θάνατος ήταν ήδη εδώ

Ξέρετε, στις κρύπτες του Winterfell όπου θα κρυφτεί ο άμαχος πληθυσμός και ήδη βρίσκονται απλά μέσα σε ξύλινα κουτιά και κρατώντας σπαθιά όλοι οι Stark που πέθαναν στην ιστορία του Westeros. Ίσως το απόσπασμα του trailerόπου η Daenerysλέει στον Jon (Aegon?) «The dead are already here» να μην αναφέρεται στους νεκρούς που έρχονται από μακριά.

Ο θάνατος που θα μας στοιχήσει πραγματικά

Από δω και μετά οι προβλέψεις δυσκολεύουν. Είναι η μεγαλύτερη μάχη. Θα πεθάνουν και βασικοί χαρακτήρες. Το ερώτημα είναι ποιοι. Αν όντως έχουμε ζόμπι μέσα και έξω από το Winterfell κανείς δεν είναι ασφαλής. Έτσι, το μέλλον για τον συμπαθή (αλλά εδώ και δύο σεζόν μη χρήσιμο) Tyrion προδιαγράφεται χλωμό. Αντίστοιχα ο Jaime φαίνεται να είχε αφιερωμένο στη δική του ιστορία εξιλέωσης μεγάλο κομμάτι του 2ου επεισοδίου, κάτι που τον κάνει αρκετά δημοφιλή στόχο. Αν και εκτιμώ πως θα τον δω να παίρνει τελικά τον τίτλο του Queenslayer, το να πεθάνει παλεύοντας στη μεριά των ζωντανών δεν είναι άσχημο τέλος για την ιστορία ενός από τους πιο παρεξηγημένους χαρακτήρες στο σύμπαν του Game of Thrones.

Προσωπικά όμως πιστεύω πως ο μεγάλος θάνατος στο 3ο επεισόδιο θα είναι η Arya. Η Arya που ήταν παρούσα στον αποκεφαλισμό του Nedκαι το Red Wedding,περιπλανήθηκε σ όλο το Westeros, εκπαιδεύτηκε όσο κανείς, έχει δει το θάνατο με τα πολλά πρόσωπα (sic), είχε μια λίστα με όσους θέλει να σκοτώσει αλλά τελικά διαγράφει πράγματα που έχει να κάνει πριν πεθάνει. Η Arya που τρέχει μέσα στις κρύπτες κυνηγημένη τόσο στο trailer του 8ου κύκλου όσο και στο preview του 3ου επεισοδίου.H Arya της οποίας οι ικανότητες φαίνονται αξεπέραστες, κάνοντας την τραγική ειρωνεία του ανίκητου που τελικά ηττάται ένα αρκετά πιθανό σενάριο στα χέρια ενός showόπως το Game of Thrones.

Μοιραστείτε το Άρθρο