Τρόμος από τους ειδικούς – Τα 10 ιαπωνικά horror που αξίζει να δείτε

Oμάδα Afterwords Από Oμάδα Afterwords 6 Λεπτά Ανάγνωσης

Οι ιαπωνικές ταινίες τρόμου πάντα βάζουν τον πήχη ψηλά όταν θέλουν να σας κάνουν να ανατριχιάσετε. Αλλά τι κάνει ακόμα και τους πιο σκληροπυρηνικούς να τρομάζουν;

10. Sadako vs Kayako (2016)

Τα crossover, δηλαδή η μίξη ταινιών τρόμου, είναι συνήθως ένδειξη μιας σειράς ταινιών που αργοπεθαίνει, αλλά αυτός ο συνδυασμός του The Ring (Μετάφραση: Σήμα Κινδύνου) εναντίον του The Grudge (Μετάφραση: Η Κατάρα) έχει περισσότερη ζωντάνια από ό,τι θα περίμενε κανείς. Ένας άνδρας με υπερφυσικές δυνάμεις αποφασίζει ότι ο μόνος τρόπος για να σώσει μια μαθήτρια καταδικασμένη από την κατάρα της Sadako είναι να προσθέσει άλλη μια κατάρα, έτσι ώστε και οι δυο μαζί να την εξολοθρεύσουν. Περιττό να πούμε ότι τα πράγματα δεν πάνε όπως έχουν σχεδιαστεί.

9. One Missed Call (2003) (Μετάφραση: Ο ήχος του θανάτου)

Μαθητές λαμβάνουν ηχητικά μηνύματα που προαναγγέλλουν τον δικό τους βίαιο θάνατο – γεγονός που όντως τελικά συμβαίνει δίχως να λείπει το μαύρο χιούμορ και ένας ανατριχιαστικός συνηθισμένος ήχος κλήσης. Ο σκηνοθέτης Takashi Miike παίζει με τους κανόνες των ιαπωνικών ταινιών τρόμου, λίγο ή πολύ, όλα όμως εκτροχιάζονται σε μια παλαβή τελευταία σκηνή.

8. Versus (2000)

Πληρωμένοι δολοφόνοι της Yakuza θάβουν τα πτώματα των θυμάτων τους σε ένα μέρος που αποκαλείται Δάσος της Ανάστασης. Μέγα λάθος. Μαφιόζοι εναντίον ζόμπι στην απόλυτη τρέλα του Ryuhei Kitamura, σε έναν χαμηλού κόστους συνδυασμό δράσης ninja, τρελών πλάνων και μερικών από τις πιο υπερβολικές ερμηνείες που έχετε δει ποτέ πέρα από τις ταινίες του Nicolas Cage. Στην ταινία υπάρχουν επίσης ζόμπι με όπλα.

7. Monsterz (2014)

Ένας ψυχοπαθής που ελέγχει το μυαλό των άλλων ξεκινάει μια μάχη ευφυΐας με τον μόνο άνθρωπο που δεν μπορεί να ελέγξει χρησιμοποιώντας τους παρευρισκόμενους ως πιόνια μίας χρήσης. Το ριμέικ του Hideo Nakata στο κορεάτικο παραφυσικό ψυχολογικό θρίλερ, Haunters (2010) είναι πιο τρομακτικό σε σχέση με την πρώτη ταινία, ενώ επωφελείται από το όμορφο αποτέλεσμα του Kenji Kawai.

6. Suicide Club (2001)

Λίγες πρώτες σκηνές είναι πιο εντυπωσιακές από αυτές της σουρεαλιστικής φρίκης του Sion Sono, όπου 54 μαθήτριες πιάνονται χαρούμενες χέρι-χέρι και ρίχνονται σε ένα επερχόμενο τρένο. Ένα κύμα αυτοκτονιών αποδεικνύεται ότι με κάποιον τρόπο σχετίζεται με μια μυστηριώδη ιστοσελίδα, απρόβλεπτους ελκυστικούς ροκάδες και φαρδιές λωρίδες ανθρώπινου δέρματος. Δεν είναι για αυτούς που σοκάρονται εύκολα.

5. Marebito (2004)

Μεταξύ των ταινιών Grudge, ο Takashi Shimizu σκηνοθέτησε αυτήν την παράξενη, χαμηλού κόστους, σχεδόν πειραματική εισχώρηση στον χώρο του H.P Lovecraft. Ένας εμμονικός κάμεραμαν (τον ρόλο του υποδύεται ο Shinya Tsukamoto της γνωστής ταινίας Tetsuo) διερευνά έναν τεράστιο Κάτω Κόσμο που βρίσκεται κάτω από το Τόκιο, στον οποίο βρίσκει μια μουγκή γυμνή γυναίκα με βαμπιρικές τάσεις και την φέρνει στη γη για να ζήσει στο διαμέρισμά του. Όπως θα κάνετε κι εσείς.

4. Retribution (2006)

Ο Kôji Yakusho υποδύεται έναν ντετέκτιβ, του οποίου η έρευνα σχετικά σε μια σειρά δολοφονιών ανατρέπεται όταν όλα τα αποδεικτικά στοιχεία οδηγούν σε αυτόν. Με σκηνοθέτη τον Kiyoshi Kurosawa δε συναντά κανείς φαντάσματα δεν ντυμένα στα λευκά όπως η Sadako εδώ το φάντασμα φοράει κόκκινα, ενώ ο Kurosawa να δίνει πρακτικές οδηγίες για το πώς μπορεί κάποιος να προκαλεί αυξανόμενη αίσθηση του τρόμου με κάτι παραπάνω από απλό ζουμ και τοποθέτηση μιας κάμερας.

3. Death Note (2006)

Ξεχάστε το κακόγουστο ριμέικ του Netflix και εστιάστε στη σειρά anime manga ή σε αυτή την εκδοχή έντονης δράσης που έχει σκηνοθετήσει ο Shusuke Kaneko. Ένας αναπτυγμένος, για την ηλικία του, μαθητής βρίσκει ένα σημειωματάριο με τη δύναμη να σκοτώνει κάθε άνθρωπο που το όνομά του έχει γραφτεί μέσα σε αυτό, και αρχίζει να το χρησιμοποιεί για να απαλλαγεί από τον κόσμο των εγκληματιών, ενώ τον παρακολουθεί ένα καρτούν δαίμονα τριών μέτρων. Όμως, καθώς αυξάνεται ο αριθμός των πτωμάτων, η εκστρατεία του αυτόκλητου τιμωρού αποκτά ολοένα και μικρότερο ηθικό υπόβαθρο.

2. Helter Skelter (2012)


1

Ο πρώην φωτογράφος μόδας Mika Ninagawa σκηνοθέτησε αυτή την εντυπωσιακή παραβολή με βάση τα manga για ένα διάσημο κορίτσι που υποβάλλεται σε εκτεταμένες αισθητικές επεμβάσεις προκειμένου να παραμείνει στην κορυφή του παιχνιδιού των ειδώλων των εφήβων. Όμως το μόνο που καταφέρνει είναι να βυθιστεί σε ένα παραλήρημα σεξ, ναρκωτικών και κακεντρεχούς συμπεριφορά, καθώς αρχίζουν να επιδρούν οι αντιαισθητικές μετεγχειρητικές παρενέργειες, ενώ μια αντίπαλος απειλεί να κλέψει τη δόξα της.

1. Bilocation (2013)

Το ανατριχιαστικό ψυχολογικό θρίλερ της Mari Asato αποτελεί μια ασυνήθιστα διασκεδαστική παραλλαγή των συνηθισμένων ταινιών με σωσίες. Μια αγωνιζόμενη καλλιτέχνης ανακαλύπτει ότι έχει ένα σατανικό alter ego και συμμετέχει σε μια ομάδα που έχει διαμορφωθεί για να βοηθά τους ανθρώπους να αντιμετωπίζουν τους δικούς τους απειλητικούς σωσίες. Η Asato κάποτε δούλευε ως μαθητευόμενη φωτογράφος του Kiyoshi Kurosawa κι αυτό φαίνεται.

Μοιραστείτε το Άρθρο
Oμάδα μεταφραστιών, αναγνωστριών και γενικά πολυμηχανήματα! Περισσότερα γαι αυτές εδώ https://www.facebook.com/AfterWordstranslations/