10+1 πράγματα που θέλουμε να δούμε στο sequel του Deadpool!

Nίκος Γιακουμέλος Από Nίκος Γιακουμέλος 7 Λεπτά Ανάγνωσης

Το ότι ο Deadpool μας ξεσήκωσε δεν είναι έκπληξη. Το πολυαναμενόμενο ντεμπούτο του αγαπημένους μισθοφόρου και η απεικόνιση του χαρακτήρα του ήταν τόσο τέλεια όσο περιμέναμε και μας αποζημείωσε για την φρίκη που είδαμε στο X-men Origin:Wolverin. Το είπαμε και θα το ξαναπούμε, ο Rayan Reynolds γεννήθηκε να παίξει τον Deadpool και μας δίνει ίσως μία από τις καλύτερες και πιο μοναδικές super hero movies που έχουμε δει, ανοίγοντας παράλληλα νέους δρόμους για το είδος, όχι στο θέμα του R (οκ, σε αυτό δεν είναι και πρωτοπόρα) αλλά σίγουρα στην δυναμική και στη φόρμα τέτοιων ταινιών.

Είπαμε βέβαια και ότι η ταινία δεν είναι τέλεια, έχει πολλά θέματα τα οποία δεν μπορούμε να κάνουμε πως δεν τα βλέπουμε, όσο και αν η ερμηνεία ( ή καλύτερα η ωμή δύναμη της παρουσίας) του Reynolds μας μαγεύει και μας διασκεδάζει. Εδώ απλά θέλουμε να εκφράσουμε τα nerd μας όνειρα και να αναφέρουμε κάποια πράγματα που πραγματικά θέλουμε να δούμε στο (ή στα) sequel που επιφυλάσσει το μέλλον.

1)Τον Cable

Aυτό είναι σιγουράκι και μας το υποσχέθηκαν στην ίσως καλύτερη post credit scene που είδαμε σε κομιξιταινία. Ο τηλεπαθητικός ηγέτης από το μέλλον θα έρθει στην μεγάλη οθόνη. Αυτό που θέλουμε να δούμε είναι η ιδιαίτερη χημεία και το ξεχωριστό bromance μεταξύ αυτών των δύο ετερόκλητων χαρακτήρων, που πραγματικά ΔΕΝ έχουν τίποτα κοινό και ξεκίνησαν από μια ειλικρινή προσπάθεια να σκοτώσουν ο ένας τον άλλο. Ο  Cable είναι μια σοβαρή (ίσως υπερβολικά) φιγούρα που θέτει όρια και ισορροπίες στην χαοτική πορεία του Wilson, οπότε το αποτέλεσμα της συγκατοίκησης του θα είναι σίγουρα ενδιαφέρον. Τώρα για το ποιος θα υποδυθεί τον Cable, έχουμε εμπιστοσύνη στον Reynolds.

deadpool-cable-back-to-the-future-156381

2) Tην τρέλα του Deadpool

Δεν εννοώ την χαριτωμενιά και την παλαβομάρα του χαρακτήρα, από αυτή πήραμε γερές δόσεις στην ταινία. Εννοώ τα βαρύτατα και σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα που βασανίζουν τον Deadpool, την παράνοια, την σχιζοφρένεια και την αδυναμία του να θυμηθεί το παρελθόν του. Αυτά τα χαρακτηριστικά είναι κομβικά για μερικές από τις καλύτερες ιστορίες του Deadpool και δεν θα πρέπει να λείπουν από μια ολοκληρωμένη απεικόνιση του.

OWiBae8

3) Έναν καλύτερο αντίπαλο

Σε καμία περίπτωση δεν υποτιμούμε τον Ed Skrein (Ill Manors, The Transporter Refueled). Αναγνωρίζουμε ότι ήταν ένας καλός Francis, όσο του το επέτρεπε δηλαδή το σενάριο και ο φτωχός χαρακτήρας.  Επίσης ένα origin story του Deadpool χρειαζόταν τον Αjax (και να λέμε και ευχαριστώ που δεν του έβαλαν την στολή από τα κόμικ) Αλλά πραγματικά, ο Deadpool έχει εκνευρίσει ΟΛΟ το σύμπαν της Μarvel, έχει δεκάδες εχθρούς, φίλους που θέλουν να τον σκοτώσουν και τύπους που απλά θέλουν να πάθει κακό. Πραγματικά τσιμπήστε έναν στην τύχη, από τον Δράκουλα μέχρι τον Gambit, έχει πλακωθεί με όλους.

background

4)Τη Θάνατο

Η ερωτική σχέση του με την Θάνατο είναι κομβικής σημασίας για τον Deadpool. Λίγο η τρέλα που είπαμε παραπάνω, λίγο τα δεκάδες προβλήματα που αντιμετωπίζε, δίνουν μια άλλη όψη σε αυτή την σχέση και θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να την δούμε στο μεγάλο πανί…

maxresdefault (1)

5) Περισσότερους Χ-Men

Το λέει και ο ίδιος ο Deadpool στην ταινία ότι η παραγωγή τσιγγουνεύτηκε και δεν έφεραν περισσότερους Χ-Men στην ταινία. Ο Wade Wilson είναι τρομερός όταν συνυπάρχει με άλλους ήρωες, γιαυτό και εμφανίζεται πλέον στα περισσότερα comic της Μarvel (αυτό και για το ότι πουλάει). Και επειδή δυστυχώς δεν θα τον δούμε με τον Spiderman, τον Captain America ή τον Daredevil, καθώς αυτοί ανήκουν στην Μarvel, ας τον δούμε με τον Wolverine, τον Cyclops και την παρέα αυτή.

deadpool_67325

6) Τον Βob

Δεν ξέρω γιατί βρίσκω τόσο διασκεδαστική την μορφή του Βob. Ίσως  επειδή ταιριάζει άπειρα στον μεταμοντέρνο χαρακτήρα του Deadpool ως ήρωα. Ίσως γιατί παραμένει πιστός ακόμα και όταν ο Wade τον απειλεί πως θα τον σκοτώσει, τον πυροβολεί στο πόδι και τον ντύνει παπαγάλο. Ίσως γιατί παρ όλες τις περιπέτειες του με τον μισθοφόρο, τελικά πάντα γυρνάει στην γυναίκα του, την Alison, και την ΗYDRA για την επαγγελματική ασφάλεια (ποιος μπορεί να τον κατηγορήσει). Έκανε μια σύντομη εμφάνιση στην ταινία, όμως θέλουμε παραπάνω…

Bob_agent_Hydra_h

7)Το Deadpool Corps

Ίσως, κάποτε, όταν οι καιροί ωριμάσουν, είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε μια ταινία που ο μόνος χαρακτήρας θα είναι ο Deadpool και διάφορες εκδοχές του εαυτού του…

Deadpool_Corps

8) Ένα μη-happy ending

Oι ιστορίες του Deadpool δεν είναι πάντα καλές και δεν τελειώνουν συνήθως όμορφα. Ο Μerc With a Mouth πολύ συχνά καταλήγει μόνος, χωρίς φίλους (είτε γιατί πέθαναν, είτε για τον εγκατέλειψαν). Επιπλέον σπάνια έχει μια νορμάλ ερωτική ζωή, για διάφορους λόγους. Αυτά λοιπόν είναι στοιχεία που θα θέλαμε να δούμε και στην κινηματογραφική εκδοχή του ήρωα…

_1442267300

9)Εναν πανσέξουλ Deadpool

Όλοι ξέρουμε ότι ο Deadpool είναι μάχιμος αντιρατσιστής και δεν βάζει όρια πουθενά. Προφανώς αυτό ισχύει και στον έρωτα. Παρόλο που δεν τον έχουμε δει ακόμα να κάτι κάτι με άτομα του ίδιου φύλου, είναι μια εκδοχή του χαρακτήρα που του δίνει μια άλλη διάσταση και ανοίγει ένα παράθυρο στο να τον καταλάβουμε καλύτερα.

cabledeadpool007

10) Καλύτερη σκηνοθεσία και σενάριο

Τα έχουμε ξαναπεί, όμως στο sequel πραγματικά χρειάζεται ένα πιο προσεγμένο σενάριο και μια καλύτερη σκηνοθεσία, τώρα που ξέρουμε πως ο χαρακτήρας είναι στα καλύτερα χέρια όσον αφορά το casting.  Όσο και αν εκτιμάμε τον Tim Miller (special Effects στο Scott Pilgrim vs. the World) ένα από τα πράγματα που μας ξένισαν στην ταινία ήταν ο ρυθμός της, και αυτό δείχνει αδυναμία του σκηνοθέτη…

αρχείο λήψης

και το +1…

Nα κάνει sploorp

taOIDne

Μοιραστείτε το Άρθρο
Γεννήθηκε με μεγάλη επιτυχία αλλά μετά άρχισε καπου να δυσκολεύει το πράγμα. Σπούδασε Επικοινωνία και μετά αποφάσισε πως δεν του αρέσει να επικοινωνεί. Όνειρο του να μετακομίσει στην Σαχάρα όπου θα έχει ησυχία, αλλά μέχρι να το καταφέρει δουλεύει κωπηλάτης.