Tα 10 anime που θα σε κάνουν να λιώσεις στα γέλια!

admin Από admin 12 Λεπτά Ανάγνωσης

Όπως νομίζουμε ότι πολλοί περιμένατε, μετά από τη λίστα που φτιάξαμε με τα 10 πιο δακρύβρεχτα anime, λογικό και επόμενο ήταν να ακολουθήσει και μια λίστα με τα δέκα(κατά την άποψή μας πάντα) πιο αστεία anime εκεί έξω. Ο καταρτισμός της συγκεκριμένης λίστας ήταν σαφώς πιο δύσκολος, καθώς υπάρχουν τουλάχιστον 20-25 anime που ανήκουν λίγο-πολύ στο ίδιο επίπεδο όσον αφορά το χιούμορ τους και την απόλαυση κατά την παρακολούθηση. Οπότε, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι ορισμένα εξ’ ίσου αστεία anime με αυτά που θα αναφέρουμε, δυστυχώς θα μείνουν εκτός λίστας. Ενδέχεται βέβαια στο μέλλον να φτιάξουμε μία ακόμη με αυτά που παραλείψαμε εδώ. Ξεκινάμε λοιπόν:

 

10- Seto no Hanayome

Γουστάρεις απόλυτο οτινανισμό με over the top humor όλη την ώρα και το ένα παράξενο γεγονός να ακολουθεί το άλλο; Ε, αυτό είναι το anime για σένα. Ακολουθούμε την ιστορία του μικρού Seto, τον οποίο σώζει από βέβαιο πνιγμό μια γοργόνα της ηλικίας του και καταλήγει να γνωρίζει τον αρχιμαφιόζο «γοργόνο» πατέρα της που του λέει απλά, λιτά και απέριττα ότι υποχρεούται να παντρευτεί την κοράκλα του, αλλιώς θα τον γδάρει ζωντανό. Φυσιολογικότατο, σωστά; Οι πραγματικά ξεκαρδιστικές σκηνές της γνωριμίας με την οικογένεια της μικρής γοργόνας και των σκηνών που απειλείται η ζωή του με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο μας έλιωσαν, οπότε έπρεπε να το επιλέξουμε.

9-Beelzebub

Αυτό το anime είναι τόσο μοναδικό που είτε θα σε κάνει να αναρωτιέσαι όλη την ώρα για το τι στο καλό γίνεται ή θα κλάψεις από τα γέλια μέχρι να πονέσει η κοιλιά σου και να μην είναι πλέον αστείο. Ίσως άξιζε υψηλότερη θέση. Πρόκειται για την ιστορία της ανατροφής ενός δαιμονικού μωρού από έναν ανώριμο έφηβο με παραβατική συμπεριφορά (Tatsumi Oga), ο οποίος είναι μαθητής λυκείου μικρών εγκληματιών. Καταπληκτικό έτσι; Και όλα αυτά επειδή έσωσε έναν άκυρο τύπο, που κόπηκε από το πουθενά στη μέση και εμφανίστηκε το μωρό, γιος του βασιλιά των δαιμόνων.

8-Ouran High School Host Club

Μια πραγματικά αξιαγάπητη και ιδιαίτερα αστεία σειρά. Με μια νότα ρομαντικού στοιχείου, άρτια συνδυασμένου με το κυρίως κωμικό της περιεχόμενο, σε «λιώνει» με τις καταστάσεις που αντιμετωπίζουν οι πρωταγωνιστές, αλλά και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά καθενός εξ’ αυτών. Η  Fujiyoka Haruhi κερδίζει μια υποτροφία στην Ακαδημία Ouran, μια εκ των πιο διάσημων και ακριβών Ακαδημιών ever. Για να κατορθώσει να παραμείνει (επειδή δεν έχει και την οικονομική επιφάνεια), πρέπει να διατηρεί υψηλούς βαθμούς. Όταν όμως κατά λάθος σπάει ένα βάζο αξίας 8 εκ. γιεν, αναγκάζεται να προσποιηθεί ότι είναι αγόρι και να δουλέψει ως οικοδεσπότης σε ένα club που αφοσιώνεται στην ικανοποίηση των κοριτσιών της Ακαδημίας. Εκεί αρχίζει η πραγματική διασκέδαση για τους θεατές. Οι δίδυμοι  Kaoru και Hikaru είναι απλά απίστευτοι.

7-Baka to Test to Shukanjuu

Με τέτοιο τίτλο «οι ηλίθιοι, το τεστ και η κλήτευση τεράτων», περιμένεις ένα χαζό anime, με υπερβολική κλισεδούρα, ανάξιο του χρόνου σου. Κι όμως… οι απίστευτα ξεχωριστοί(ο καθένας με τον τρόπο του) και διασκεδαστικοί χαρακτήρες μετατρέπουν αυτή τη ρομαντική κωμωδία σε μια από τις πιο αστείες anime σειρές. Η ιστορία ακολουθεί μαθητές μιας ακαδημίας που τμηματοποιούνται σε τάξεις από Α(για τους καλύτερους) έως F(για τους χειρότερους) ανάλογα με τις βαθμολογίες τους στις εισαγωγικές εξετάσεις. Οι κορυφαίοι μαθητές κάνουν μάθημα σε υπερπολυτελείς αίθουσες και έχουν ό,τι θέλουν σχεδόν ενώ μαθητές της F τάξης έχουν σπασμένα έπιπλα και άθλιες συνθήκες διδασκαλίας. Εκνευρισμένοι από το πώς αντιμετωπίζονται, οι ξεκαρδιστικοί μαθητές της F τάξης(συνεπικουρούμενοι από τη Minami, που κατέληξε σε αυτήν την τάξη από σπόντα) κηρύσσουν πόλεμο απέναντι στις άλλες τάξεις με στόχο να γίνουν αυτοί οι καλύτεροι και να μπουν στην κορυφαία τάξη, και να καταργήσουν παράλληλα αυτό το άδικο σύστημα.

6-Great Teacher Onizuka

Ένα από τα δύο καλύτερα all-around anime της λίστας (το άλλο ακολουθεί) και σίγουρα μέσα στα 20 κορυφαία anime series όλων των εποχών. Ο πρώην αρχηγός διαβόητης συμμορίας μοτοσικλετιστών Onizuka Eikichi (22 χρονών) αποφασίζει από το πουθενά να παρατήσει τη thug life του και να κυνηγήσει μια καριέρα στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, επιδιώκοντας να γίνει ο καλύτερος δάσκαλος στον κόσμο. Μεταξύ μας, βασικός του στόχος κατ’ αρχήν ήταν να γνωρίσει «ζουμερά» μικρά κοριτσάκια, αλλά αφού τελικώς αναλαμβάνει το πιο ζόρικο τμήμα του σχολείου που τον προσλαμβάνει, αποφασίζει να δώσει το είναι του στο να αναμορφώσει τα έξυπνα αλλά παραβατικά γυμνασιόπαιδα που επιδίδονται στο να διώχνουν τους καθηγητές που τους αναλαμβάνουν, τον έναν μετά τον άλλον. Εκεί λοιπόν είναι που αρχίζει και γίνεται πραγματικά διασκεδαστικό. Με τις καινοτόμες μεθόδους του αναλαμβάνει να πείσει και τον πλέον δύσπιστο μαθητή/συνάδελφο (ιδιαίτερα τον υποδιευθυντή που τον μισεί περισσότερο απ’ όσο οι Ναζί τους Εβραίους) ότι αξίζει να θεωρείται κορυφαίος δάσκαλος παραδίδοντας εκπληκτικά μαθήματα ζωής.

5-Hataraku Maou-sama (Devil is a part-timer!)

Είναι σίγουρα από τις πιο αστείες σειρές που έχουμε δει. Είναι αναπάντεχα καλό αν και ιδιαίτερα αμφιλεγόμενο. Εμείς πάντως σίγουρα ευχαριστηθήκαμε με το κωμικό του περιεχόμενο, που συνδυάζεται με λίγη όμορφη και προσεγμένη δράση. Ακολουθούμε την ιστορία του Διαβόλου Sadao, ο οποίος ένα βήμα πριν κατακτήσει τον κόσμο, ηττάται από την ηρωίδα Emilia και αναγκάζεται να «μεταναστεύσει» σε έναν άλλον κόσμο που τυχαίνει να είναι το σύγχρονο Τόκιο. Η κατάκτηση του κόσμου είναι και η μοναδική του πραγματική δεξιότητα, κάτι δύσκολο προς πραγμάτωση πλέον καθώς ουσιαστικά είναι άνθρωπος  που πρέπει να ζήσει μια normal ζωή, φροντίζοντας για τον εαυτό του πιάνοντας κατ’ αρχήν δουλειά part-time. Η πληθώρα αστείων σκηνών που περιλαμβάνει το anime μας έκανε να του δώσουμε την 5η θέση στις προτιμήσεις μας.

4-Nichijou

Το Nichijou είναι το απόλυτο WTF anime καθ’ όλη τη διάρκειά του. Ανταποκρίνεται πλήρως στο όνομά του (=καθημερινή ζωή) καθώς παρουσιάζει την καθημερινότητα σχολιαρόπαιδων και τα «προβλήματα» που τους παρουσιάζονται όπως λ.χ να θυμηθούν να διαβάσουν για ένα τεστ ή να ξυπνήσουν στην ώρα τους και να πάνε σχολείο. Και πού είναι το αστείο σ’ αυτό, θα ρωτήσει κάποιος εύλογα; Προφανώς δεν μένει εκεί… οι καταστάσεις αποκτούν σουρεαλιστική τροπή πολύ σύντομα. Ας πούμε να παίζουν ξύλο ένα ελάφι και ο διευθυντής του σχολείου δεν είναι ιδιαίτερα ρεαλιστικό. Είναι όμως απίστευτα αστείο με τον τρόπο που γίνεται και λιώσαμε στα γέλια κατά την παρακολούθηση, ειδικά την πρώτη φορά. Πολλά παρόμοια άκυρα σκηνικά παρουσιάζονται με ξεκαρδιστικό τρόπο, όπως π.χ ένα κορίτσι που επιτίθεται σε αστυνομικό και κερδίζει μάλιστα στην προσπάθεια της να μη διαβαστεί το σενάριο που έχει γράψει για yaoi manga. Λίγοι θα το ξέρετε αυτό το anime, σας παραπέμπω λοιπόν να το τσεκάρετε και δε θα χάσετε.

3-Sakikage!! Cromartie Koukou

Απλά ΞΕΚΑΡΔΙΣΤΙΚΟ! Αυτή είναι η λέξη που περιγράφει απόλυτα αυτό το show. Γελάς σε όλη τη διάρκεια του… το παρανοϊκό κυριαρχεί, κανένα είδος ρεαλισμού. Πρόκειται για την ιστορία ορισμένων σκληρών αγοριών σε ένα λύκειο γεμάτο delinquents. Αλλά δεν είναι ακριβώς οι τυπικοί, σκληροπυρηνικοί αλητάμπουρες. Έχουν ιδιαίτερα περίεργα και απείρως διασκεδαστικά χόμπι και ανάγκες. Οι χαρακτήρες ένας και ένας. Από τον πρωταγωνιστή που αυτοανακηρύσσεται ο αρχηγός της τάξης, επειδή είναι καλό παιδί (wtf) και ενώ παραμένει το πιο σκληρό αγόρι (γιατί όπως αναφέραμε, είναι boss), το παρατσούκλι του είναι ‘honey boy’(wtf  x2) μέχρι το μαθητή-ρομπότ, που για κάποιο ανεξήγητο λόγο μόνο οι βασικοί χαρακτήρες αντιλαμβάνονται ότι είναι όντως ρομπότ και είναι τελείως στην κοσμάρα του. Δε λέω παραπάνω, ισχύει ότι και για το Nichijou. Λίγοι πιθανώς θα το γνωρίζετε, δείτε το οπωσδήποτε. Τα επεισόδια είναι 12λεπτα και φεύγουν τόσο μα τόσο όμορφα.

2-Daily Lives of High School Boys

Αν ψάχνετε ρομάντζο μαζί με κωμωδία (κρίνοντας απ’ τον τίτλο), μη δείτε αυτό το anime, γιατί θα απογοητευτείτε. Αν όμως ψάχνετε μια αληθινά διασκεδαστική κωμωδία με slice of life περιεχόμενο, αυτό είναι αναμφίβολα το anime για σας! Η ιστορία γυρίζει γύρω από την καθημερινότητα τριών αγοριών που πηγαίνουν σε λύκειο αρρένων και προσπαθούν να είναι χαβαλέδες για να κάνουν πιο «πικάντικη» και διασκεδαστική τη ζωή τους. Αυτό συνήθως καταλήγει σε αστείες χαζομάρες με ξεκαρδιστικά αποτελέσματα. Η σειρά έχει το χαρακτήρα επιθεώρησης και αυτό ακριβώς το στοιχείο επιτυγχάνει τέλεια το σκοπό του ώστε οι χαρακτήρες να μη θεωρούνται “επίπεδοι” και βαρετοί. Υπάρχει σχεδόν παντελή έλλειψη κοριτσιών στο anime καθώς είναι στον πυρήνα του slice of life anime, αλλά πιστέψτε μας, δε θα σας λείψει!

Honorable Mentions

Όπως αναφέραμε στην εισαγωγή, υπάρχει πληθώρα αστείων anime που πιθανώς αδικήσαμε. Τιμητική αναφορά λοιπόν (γιατί πιστεύουμε ότι αδικήθηκαν περισσότερο) θα λάβουν το Sket Dance,

το Senyuu

και το Hajime no Ippo (γιατί είναι ίσως το μόνο τόσο αστείο, ενώ δεν είναι πρωτίστως κωμωδία, αλλά action/sports anime).

 

1-Gintama

Δε νομίζω να περιμένατε κάτι διαφορετικό! Είναι απίστευτο αυτό που έχει καταφέρει αυτό το anime βασιζόμενο κυρίως στο ξεκαρδιστικό του περιεχόμενο, με τις απίστευτες παρωδίες shonen action anime να αποτελούν το αλατοπίπερο. Είναι μακράν η μεγαλύτερη(σε πλήθος επεισοδίων) κωμική anime σειρά και μπράβο του(δεν είναι καθόλου εύκολο) και παραμένει κραταιό και μοναδικά αστείο καθ’ όλη σχεδόν τη διάρκειά του ενώ περιέχει και μερικές από τις καλύτερες anime μάχες τα τελευταία χρόνια. Μαζί με το GTO, είναι μακράν το κορυφαίο γενικά anime της λίστας. Σε έναν κόσμο που έχει καταληφθεί από εξωγήινους με ανώτερη τεχνολογία και όπου samurai σαν τον Gintoki (βασικός πρωταγωνιστής) θεωρούνται ξεπερασμένοι(τα σπαθιά έχουν απαγορευτεί), αυτός και η παρέα του διευθύνουν ένα μαγαζάκι και αναλαμβάνουν κάθε είδος δουλειάς με απώτερο σκοπό να βγάλουν τα απαραίτητα που γι’ αυτούς είναι το ενοίκιο(οκ λογικότατο), το αγαπημένο τους γάλα με γεύση φράουλα (really now???) και το εβδομαδιαίο αντίτυπο του αγορίστικου περιοδικού Shonen Jump(OMFG). Έτσι λοιπόν δημιουργούνται συνεχώς ξεκαρδιστικές καταστάσεις για τους ήρωες μας ειδικά όταν διακωμωδούν(κυρίως ο απίστευτος Gintoki) με μοναδικό τρόπο δημοφιλείς shonen anime σειρές( π.χ  Gundam, Bleach, Dragonball κλπ) ή όταν μάχονται μετά μανίας για να αποκτήσουν τα αντίτυπα του Shonen Jump. Η απόλαυση κατά την παρακολούθηση αυτής της σειράς θα μεγιστοποιηθεί αν κάποιος έχει δει γενικά αρκετά anime, γιατί υπάρχει πληθώρα αναφορών και όταν δεν ξέρεις τι παίζεται, μοιραία ψιλοξενερώνεις. Oπότε αν είσαι νέος στα anime, καλύτερα άστο για λίγο αργότερα. Αν πάλι έχεις δει αρκετά και δεν έχεις τσεκάρει Gintama, κάντο οπωσδήποτε. Είναι υπερβολικά αστείο και χρειάζεσαι το γέλιο στη ζωή σου.

Μοιραστείτε το Άρθρο