7 λόγοι για να αρχίσεις τώρα το Penny Dreadful!

Έφη Kαραχάλιου Από Έφη Kαραχάλιου 4 Λεπτά Ανάγνωσης

Πολλές καινούργιες σειρές αρχίζουν αυτή την περίοδο, μια όμως καταφέρνει να μας εφιστά το ενδιαφέρον, διανύοντας τώρα τον τρίτο κύκλο της.Η σειρά του John Logan(Gladiator,The Last Samurai,Spectreκατέχει ακόμα την γοητεία της!  Penny Dreadful( είναι στην κυριολεξία οι λαϊκές ιστορίες τρόμου που δημοσιεύονταν σε ομώνυμα φτηνά περιοδικά στην Αγγλία του 19ου αιώνα αλλά και το όνομα της σειράς που έκανε αίσθηση από τότε που πρωτοπροβλήθηκε. Για επτά λόγους σου προτείνουμε να την αρχίσεις  και να την τελειώσεις μέσα σε ένα Σ/Κ και μας ευχαριστείς γι ‘αυτό αργότερα.

  1. H πλοκή

eva green_zpslmlgx3nf

Το Penny Dreadful δεν είναι άλλη μια σειρά- συνονθύλευμα όλων των ηρώων της βικτοριανής γοτθικής λογοτεχνίας, ούτε το «ξαναζέσταμα» παλιών γοτθικών μύθων, κάτι που είναι γενικά συνηθισμένο. Το σενάριο είναι τέτοιο έτσι ώστε να παρακολουθούμε την εξέλιξη των χαρακτήρων μεμονωμένα όσο και συνολικά και εκεί είναι που όλοι αυτοί εμπλέκονται αριστουργηματικά  μεταξύ τους.

  1. Η ατμόσφαιρα

PennyDreadfulWalkAlone

Η σειρά καταφέρνει να σε καθηλώσει όχι μόνο για τους διαβόητους πρωταγωνιστές αλλά και για τα ατμοσφαιρικά σκηνικά , που δίνουν σίγουρα την αίσθηση μιας καλής παραγωγής. Σκηνικά, κουστούμια, εφέ, μακιγιάζ, όλα συμβάλλουν στο να αποδοθεί καλύτερα το στοιχείο του γοτθικού- μεταφυσικού και δίνοντας έμφαση σε κάθε λεπτομέρεια.

  1. Η μουσική στους τίτλους αρχής

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=RWhT42t212U]

Η μουσική που χρησιμοποιείται στους τίτλους αρχής έχει προταθεί για Emmy πέρσι. Αξίζει μια επανάληψη:

 

  1. Ο σεβασμός στην αντιμετώπιση κοινωνικών ζητημάτων

josh hartnett gay 2

Μπορεί η γυναικεία χειραφέτηση, η σεξουαλικότητα και τα LGBTQ δικαιώματα να θίγονται σε μια γοτθική σειρά τρόμου, καλύτερα ακόμα και από το Game of Thrones; Ναι, αν και το παράδειγμα του GoT τέθηκε τελείως προβοκατόρικα. Σε αυτή την σειρά είναι λες και ΟΛΟΙ μπορούν να κάνουν κάτι με ΟΛΟΥΣ και δεν το κρύβει με μισόλογα ή αφαιρετικές σκηνές. Ο Dorian Gray πχ μπορεί το ίδιο εύκολα να πάει με τους πάντες.

  1. Διάφορες πηγές μυθολογίας

 

tumblr_inline_o2p3c5dOkr1qec1pk_500

Το πώς είναι τοποθετημένη η ιστορία δίνει απεριόριστη ελευθερία στους σεναριογράφους του Penny Dreadful στο να εκμεταλλεύονται πολλές και διαφορετικές πηγές μυθολογίας. Έτσι, ενώ η πρώτη σεζόν εστίαζε σε βρικόλακες και λυκανθρώπους, στη δεύτερη βλέπουμε περισσότερο μάγισσες, με ακόμα και την προφητεία για τον Εωσφόρο να διασπείρεται σε όλο το φάσμα των αρχαίων θρησκειών. Κάθε ιστορία παίρνει τον χρόνο της, και έτσι δεν μένεις νοηματικά μετέωρος στο οτιδήποτε.

  1. Το cast των ηθοποιών

giphy (2)

Οι Timothy Dalton (007, Toy Story), Billie Piper (Doctor Who), Josh Harnett (Lucky Number Slevin,30 Days of Night) και η έκπληξη Rory Kinnear (Spectre, Immitation Game)στο ρόλο του τέρατος του Φρανκενστάιν, δημιουργούν έναν εντυπωσιακό κατάλογο ονομάτων που δεν μένει μόνο στην φήμη που έχουν δημιουργήσει λόγω άλλων δουλειών, αλλά αποδεικνύουν σε κάθε επεισόδιο

1.Η Eva Green

pennyd1

Η Eva Green  (The Dreamers, Sin City: A Dame to Kill For,The Salvation  )φαίνεται να υποδύεται τον ρόλο της καριέρας της σε αυτή την σειρά και δεν είναι υπερβολή. Σίγουρα θα μου πείτε έχει παίξει πολλούς παρόμοιους β’ ρόλους , ωστόσο το ίδιο το σενάριο την τοποθετεί στο κέντρο της ιστορίας, οπότε την βλέπουμε στον ίδιο κύκλο να δαιμονίζεται, να κλείνεται σε άσυλο, να τρελαίνεται, να χάνει την πίστη της στο Θεό και τούμπαλιν. Ο ρόλος του μέντιουμ Vanessa Ives έχει σίγουρα πολλά επίπεδα και η ηθοποιός  είναι λες και βάζει γκολ από τα αποδυτήρια σε όλα!

 

 

 

Μοιραστείτε το Άρθρο