Berserk – Ένα anime από τα παλιά μας ξανασυστήνεται!

admin Από admin 6 Λεπτά Ανάγνωσης

Αχχχ,90’s. Πόσο ωραία δεκαετία! Τόσα anime έδειξαν τον δρόμο στους επόμενους και έκαναν γνωστή την βιομηχανία των anime στην Δύση! Πολλά από αυτά τα show έως και σήμερα αποτελούν σημεία αναφοράς, τόσο στο χώρο του τρόμου όσο στο χώρου του  sci-fi κλπ. Γι’ αυτό σήμερα θα μιλήσουμε για ένα anime των 90’s το οποίο επιστρέφει  κοντά μας μετά από απουσία πολλών χρόνων. Ένα anime που έχει βία ,αίμα ,δράση ,ψυχολογία και φοβερούς χαρακτήρες  και ναι, εννοείται πως μιλάω για το BERSERK!


Το Berserk είναι η τηλεοπτική μεταφορά του manga του Kintaro Miura και αποτελείται από 25 επεισόδια , με το πρώτο επεισόδιο να προβάλλεται τον Οκτώβρη του 1997 ενώ το τελευταίο επεισόδιο στις 31 Μαρτίου του 1998.Το anime έχει κεντρικό χαρακτήρα τον Guts, γνωστός και ως Black swordsman.Aρχικά βλέπουμε τον νεαρό  ήρωα, που πολεμάει σαν μισθοφόρος. Σε μια μάχη ο Griffith,  εξαιρετικός μαχητής και καλός ηγέτης, εντυπωσιάζεται από τον τρόπο μάχης του Guts και θέλει να τον πείσει να μπει στην band of the hawk η οποία είναι μια ομάδα μισθοφόρων. Ο Griffith καταφέρνει να εντάξει τον Guts στην ομάδα και από εκεί και έπειτα όλο το show βασίζεται στις μάχες τους, στα βασίλεια που προστατεύει η band of the hawk  και πώς ο Griffith βασιζόμενος στον στρατό του προσπαθεί να ανέβει στην εξουσία και να αποκτήσει δύναμη.

 

Ένας λόγος που το Berserk είναι ένα τόσο κάλο anime,είναι ότι εκτός, από το gore, το αίμα και την δράση ,τα οποία είναι φοβερ , οι χαρακτήρες έχουν βάθος. Ο Guts έχει ένα τραγικό παρελθόν .Είναι φοβερό πως ενώ στην αρχή πολεμάει για τα λεφτά και την ευχαρίστηση του, εξελίσσεται και ωριμάζει με την βοήθεια του Griffith και τον βλέπουμε στην συνέχεια το ενδιαφέρον του για τους συμπολεμιστές του, δηλαδή την band of the hawk, να τον επηρεάζει σαν προσωπικότητα . Ο ίδιος ο Griffith είναι ένας καλά δομημένος χαρακτήρας και παρουσιάζεται ως ένας διορατικός στρατηγός, αν κρίνουμε από τις τέλεια, στρατηγικά , επιθέσεις του, με μια φιλοσοφημένη άποψη για την ζωή που φαίνεται και από το πώς χειρίζεται την εξουσία. Με την πάροδο  των επεισοδίων η σχέση του Guts με τον Griffith ξεδιπλώνεται και αναπτύσσεται, οπότε βλέπουμε εντέλει και τους δυο να κερδίζουν πράγματα ο ένας από τον άλλον.

Άλλος ένας πολύ καλός χαρακτήρας είναι η Casca, που όταν δεν μας δείχνει πόσο badass είναι στην μάχη ,παρατηρούμε την κόντρα που έχει με τον Guts καθώς  μπορεί να τον βοήθησε να ενταθεί στην ομάδα αλλά διαφωνεί με τον τρόπο που αυτός πράττει. Ο Guts έπραττε πολλές φορές αυθόρμητα και εγωιστικά, αφού ακολουθούσε το συναίσθημα και δεν τον ενδιέφερε η κατάσταση στην οποία βρισκόταν στρατηγικά και σωματικά , προκειμένου να προστατεύσει τους άνδρες του. Όλοι οι χαρακτήρες είναι συμπαθητικοί. Ακόμη και ο Corkus που έχει ταλέντο στο να γίνεται σπαστικός ,μετά από ένα σημείο θα αρχίζετε κι τον συμπαθείτε! Πέρα από τους χαρακτήρες ,οι σκηνές δράσης του Berserk είναι επικές και αιματηρές. Μέσα από αυτές όμως παρατηρούμε πολλές φορές πόσο φοβερά χειρίζονται οι χαρακτήρες το ξίφος και αντιλαμβανόμαστε την τακτική τους και την δύναμη τους. Δεν θέλω να σποιλάρω περισσότερα γι’ αυτό αξίζει να δείτε τις σκηνές δράσεις του anime, που αποτέλεσαν ουσιαστικά θταθμοί  στην εξέλιξη των anime δράσης με την μορφή που έχουν σήμερα.

Πριν τελειώσει το review θα ήθελα να αναφερθώ στο πρώτο επεισόδιο,  το ending της σειράς ,το animation και το soundtrack. Ακολουθείστε την συμβουλή μου! Σκιπάρετε το πρώτο επεισόδιο. Δείτε το πολύ αργότερα ή ακόμη δείτε το μετά το τέλος .Καθώς το anime αποτελεί πρόλογο του manga, η σειρά ξεκινά στο μέλλον και το τέλος παρουσιάζεται από το πρώτο επεισόδιο. Το ending στο 25ο επεισόδιο πιστεύω ότι ήταν πολύ απότομο και ίσως αυτό να είναι ο μόνος ενδοιασμός που έχω με το Berserk.Στην αρχή όταν παρακολούθησα το τελευταίο επεισόδιο  μου έκανε εντύπωση και με ενόχλησε πραγματικά πόσο από το πουθενά πρόεκυψε αυτό το τέλος .Με αυτό τον τρόπο όμως αναγκάζεσαι σαν θεατής να διαβάσεις το manga ,το οποίο παρεμπιπτόντως ξεκίνησε το 1989 και αυτήν την στιγμή που μιλάμε δεν έχει τελειώσει!Όσο αναφορά το animation τα γραφικά είναι παλιά αλλά δεν έχει σημασία και δεν πρέπει να αποτελεί αφορμή για να αποφύγετε την σειρά!


Και τέλος το Soundtrack! Ω ΝΑΙ !Τι έπος είναι αυτό? Δεν υπάρχει ούτε ένα μέτριο τραγούδι και δίνει μια άλλη αξία στο show.Ο συνθέτης του ost είναι ο Susumu Hirasawa και είναι κρίμα που δεν τον βλέπουμε συχνά καθώς οι δουλειές του στην βιομηχανία τον anime είναι ελάχιστες .Πέρα από το Berserk,το paranoia agent και το millennium actress δεν έχει κάνει τίποτα άλλο, θα ήθελα να τον ακούγαμε περισσότερο καθώς είναι ιδιοφυΐα.

Το Berserk είναι γενικά ένα πολύ επικό anime, αποτελώντας ένα θαυμάσιο παράδειγμα της cult κουλτούρας των 90’s που κάθε hardcore anime fan πρέπει να δει. Για ultimate anime recommendations σας καθοδηγούμε προς το Claymore καθώς και το Claymore έχει ξιφομάχους και μάχες η οποίες είναι πραγματικά απολαυστικές και το Hellsing ultimate το οποίο περιέχει και αυτό δαίμονες και πολύ βία και αίμα, όλα δεμένα σε ένα υπέροχο story.

 

Μοιραστείτε το Άρθρο