Pokemon Go: Πως θα γίνεις σωστός εκπαιδευτής

admin Από admin 6 Λεπτά Ανάγνωσης

Το Pokemon Go κατακτά τον κόσμο μέσα σε ελάχιστες ημέρες. Οι πλατείες και τα πάρκα γεμίζουν εκπαιδευτές. Κι όλα αυτά χωρίς η Niantic να βγάλει οδηγίες η κάποιου είδους tutorial για το παιχνίδι. Κάπως έτσι είχε γίνει βέβαια και με τις κασέτες και έτσι μας αρέσει κυρίως για όλη την παραφιλολογία και τους μύθους που δημιουργούνται κάθε φορά (πχ παλιότερα ότι πρεπει να πατάς πολύ γρήγορα το Β για να έχεις καλύτερες πιθανότητες να πιάσεις το pokemon ή τώρα ότι στα νεκροταφεία θα βρεις Ghastly – δεν ισχύει , το έμαθα με τον δύσκολο τρόπο και νύχτα.)
Μετά απο μία εβδομάδα εντατικής ενασχόλησης , νομίζω ότι μπορώ να δώσω μερικές συμβουλές σε κάποιον που θέλει να ασχολήθεί πιο σοβαρά με το παιχνίδι, πέρα από τις βασικές τύπου ‘πρέπει να περπατάς, πώς να ρίχνεις την πόκεμπολ, τι σημαίνουν τα βήματα δίπλα στα ποκεμον.

Πιάσε ότι κινείται.
Αν το παιχνίδι ήθελε να είμαστε επιλεκτικοί δεν θα μας έδινε το ίδιο XP και Stardust είτε πιάσουμε ένα Charizard 1200 CP ή ένα Zubat 10CP. Πιάστα όλα και όσα περισσεύουν transfer στο σφαγείο. Χρειάζεσαι το XP.

Προσοχή με τα power up
Βασικά μην ανεβάζεις τίποτα στα πρώτα 12-15 level. Δεν έχει νόημα να ξοδέψεις stardust να ανεβάσεις ένα Mankey απο 100 σε 200, ενώ σε 2-3 μέρες θα πιάσεις 300άρι. Κράτα τα Stardust για πιο μετά που θα αργείς να πάρεις level.

Δίλλημα πρώτα evolution ή power up: απάντηση evolution.
Όταν ένα pokemon εξελιχθεί θα αλλάξουν κάποιες κινήσεις (moveset) που είχε στο προηγούμενο στάδιο. Επειδή το moveset είναι κάτι σταθερό, δεν μπορείς να του μάθεις αργότερα άλλη επίθεση, πρέπει να το εξελίξεις πρώτα να δεις αν σε ικανοποιούν οι συγκεκριμένες επιθέσεις και μετά να ξοδέψεις stardust – στο ίδιο CP θα φτάσει είτε το κάνεις power up πριν είτε μετά την εξέλιξη.

Υπομονή με τα pokemon που εξελίσσονται 2 φορές.
Δεν έχει νόημα να κάνεις ένα machop machoke με το που μαζέψεις  25 candy και μετά να αρχίσεις να μαζέυεις τα 100 για το machamp. Μέχρι να τα μαζέψεις, θα έχεις βρει ένα πολύ καλύτερο machop να εξελίξεις. Γι’ αυτό μάζεψε πρώτα 125 candy και μετά κάνε ένα machamp τούμπανο.

*Δεν ανεβαίνουν όλα τα pokemon το ίδιο όταν εξελίσσονται.ΕΔΩ μπορείς να δεις τα multipliers που έχουν παρατηρηθεί απο εκπαιδευτές ανα τον κόσμο σε κάθε pokemon και να ξέρεις περίπου τι να περιμένεις από κάθε εξέλιξη

Κάνε όλα τα evolution μαζί.

Κάθε evolution σου δίνει 500XP, όσες φορές κι αν το χεις ξανακάνει. Άρα μια καλή στρατηγική είναι να μαζέψεις candy σε πολλά pokemon- κυρίως τα συχνά- και κάποια στιγμή να ανοίξεις ενα lucky egg (διπλό xp για μισή ώρα) και να εξελίξεις τα πάντα παίρνοντας 1000xp το κομμάτι. Είναι πιο αποδοτικό απ το να χρησιμοποιήσεις το lucky egg σε lure module ή incense.

Προσπάθησε να έχεις απάντηση για όλα τα pokemon.
Αυτό θα είναι αρκετά πιο οικείο σε όσους έπαιζαν τις κασέτες. Φρόντισε με βάση τις αδυναμίες του κάθε είδους να έχεις κάτι δυνατό απέναντι σε κάθε πιθανό αντίπαλο. Αντί πχ να επενδύσεις σε power up σε ένα pokemon φωτιάς ακόμα ίσως θα ήταν καλύτερο να ανεβάσεις ένα sandshrew με επιθέσεις ground για να ρίχνεις αυτά τα Arcanine που είναι παντού και τραμπουκίζουν κόσμο που δεν έχει κοντά του θάλασσα. Παρακάτω ένας πίνακας για να ξέρεις τι νικάει τι.

Χτύπα εχθρικά gym για το xp.
Όσο πιο πολλά pokemon έχει μέσα ένα gym τόσο πιο πολύ xp θα δώσει αν το νικήσεις. Επίσης το πολεμάς πολλές φορές μέχρι να πέσει όλο το prestige που σημαίνει παραπάνω xp. Γι αυτό ψάξε gym με αρκετά αδύναμα pokemon. Μπορείς να διαλέξεις την εξάδα που θα χρησιμοποιήσεις, αλλά και την σειρά που θα βγουν. Επίσης μπορείς να αλλάζεις pokemon μέσα στη μάχη. Οπότε πάρε υπόψιν την προηγούμενη συμβουλή και διάλεξε την σωστή ομάδα.


Έλεγχε αν χωράει να βάλεις κάποιο pokemon σε gym της ομάδας σου.
Κάθε 21 ώρες μπορείς να πάρεις νομίσματα. Απλά μπαίνεις στο shop και πατάς collect now. Σου δίνει 10 νομισματα και 500 stardust για κάθε pokemon που έχεις σε gym. Προσπάθησε κάποια συγκεκριμένη ώρα να έχεις πολλά ταυτόχρονα για το καλύτερο δυνατό collect.

Κατέβασε offline χάρτες.
Ένα μεγάλο πρόβλημα του παιχνιδιού είναι η κατανάλωση μπαταρίας. Ένας τρόπος να μειωθεί αρκετά είναι από την εφαρμογή google maps, να πάτε στην επιλογη για offline maps και να κατεβάσετε την περιοχή που κινείστε. Έτσι κάνει πολύ λιγότερα refresh και καταναλώνει λιγότερη ένέργεια.

Πάρε Power Bank
Επειδή και πάλι η μπαταρία θα τελειώσει πριν τελειώσει η δίψα για κυνήγι, προμηθεύσου ένα power bank, κάνουν από 10-50 ευρώ, για να έχεις 3-4 έξτρα φορτίσεις.

Από εμάς αυτά, καλό κυνήγι!!

vincentv3ga Team Valor

Μοιραστείτε το Άρθρο