Τα 11 anime στα οποία δεν θα ήθελες να ζήσεις

Jamal Animas Από Jamal Animas 4 Λεπτά Ανάγνωσης

Το ίντερνετ είναι γεμάτο από stock εικόνες που ρωτούν σε ποιον anime κόσμο θα ήθελες να ζεις, τεστ που σου λένε αν θα ήσουν καλύτερος πειρατής από ότι shinigami ή ninja, ενώ πολλοί συχνά οι anime fans (ειδικά οι μικρότερες και κάπως πιο ρομαντικές ηλικίες) περνούν πολύ ώρα σκεπτόμενοι πως θα ήταν αν έκαναν παρέα με τους αγαπημένους τους ήρωες. Δεν θα κρίνουμε (εδώ) αυτή την τάση, ο καθένας όπως την βρίσκει!

Αλλά….

Υπάρχουν και μερικές σειρές που όχι μόνο δεν φαίνονται θελτικές στο να τις επισκεφθείς, αλλά στην πραγματικότητα φαίνονται φτιαγμένες από τους χειρότερους σου εφιάλτες: σκηνικά θανάτου, αποξένωσης και θλίψης που μπροστά τους η κόλαση μοιάζει με πενταήμερη λυκείου. Καλό είναι να ξέρουμε ποια είναι αυτά, για να έχουμε όλες τις πλευρές του…ονείρου!

1. Attack on Titan

Ποιος δεν θα ήθελε να ζει σε έναν κόσμο όπου στην καλύτερη θα ζούσες παγιδευμένος σε μια πόλη (όπου για κάποιο λόγο έχουν εξαφανιστεί όλοι οι Ασιάτες και οι μαύροι) και στη χειρότερη θα σε έζωναν σε φιάλες γκαζιού για να πετάς μπροστά από αιμοβόρους γίγαντες όπου το μόνο που θέλουν είναι να σε φάνε;; Μάλλον κανείς…

2. Casshern Sins

Αχ… ναι, επικείμενη παγκόσμια καταστροφή, σε έναν κόσμο που μέχρι και ο αέρας προσπαθεί να σε σκοτώσει, αν δεν τον προλάβουν τα αδίστακτα ρομπότ…

3. Dangan ronpa

Ένας κόσμος όπου θα αναγκαζόσουν να σκοτώσεις τους φίλους σου για να ζήσεις, χωρίς πάλι να είναι και σίγουρο…

4. Akira

Αποτέλεσμα εικόνας για Akira

Στην αρχή φαντάζει αρκετά κουλ μέρος ο κόσμος του Akira: Οι μηχανές είναι σίγουρα ένα μεγάλο συν, τα 80s είναι ούτως ή άλλως στην μόδα, οποτε βολεύεσαι και με την τζακετιά και το Neo-Tokio είναι η απόλυτη futuristic πόλη. Οκ, το γεγονός ότι όποιος συναντάς μάλλον θα θέλει να σε κλέψει/βιάσει/διαμελίσει με το μυαλό του λειτουργεί αποθαρρυντικά.

5. Psycho-Pass

Αποτέλεσμα εικόνας για Psycho-Pass

Ένα μέρος που δεν μπορείς να δείξεις συναισθήματα και αν το κάνεις καταλήγεις ή κίμας ή σκλάβος δεν είναι αυτό που λέμε ειδυλιακό…

6. Tokyo Ghoul

Το να είσαι ghoul μπορεί να φαντάζει αρκετά εντυπωσιακό, αλλά στην πραγματικότητα απλά επιλέγεις μια ζωή όπου θα είσαι για πάντα κυνηγημένος, δεν θα μπορείς να ευχαριστηθείς καν το φαγητό, ενώ αν σε πιάσουν, θα σου κόψουν τα μέλη για να τα κάνουν όπλα. Οριακά χειρότερα περνάνε οι ελέφαντες στα τσίρκο.

7. Neon Genesis Evangelion

Στην καλύτερη καταστρέφεται το σπίτι σου. Στην χειρότερη σε αναγκάζουν να κάνεις παρέα με τον Ikari Shinji

8. Guilty Crown

Είτε γίνεσαι πιόνι στον αγώνα κάποιου  που δεν σε ενδιαφέρει, είτε πεθαίνεις από αρρώστια. Τρομερή ζωή…

9. Shinsekai Yori

Η ζωή σε έναν κόσμο χωρίς βία φαντάζει ιδανική. Εκτός αν ξεφύγουν οι δυνάμεις σου. Η πας αντίθετα στον νόμο. Ή θελήσεις να κάνεις κάτι που να σου αρέσει.

10. Black Bullet

Οι επιλογές σου είναι ή το να γίνεις τεράστιο έντομο ή να σε περιθωριποιήσουν και να σε κυνηγούν σαν να είσαι τεράστιο έντομο. Seems legit.

11. Highschool of the Dead

Οκ ναι, ξέρω τι σκέφτεστε, αλλά ας φανούμε λογικοί. Πόσες πιθανότητες θα είχατε να επιζήσετε σε μια ζόμπι αποκάλυψη, όταν μάλιστα βλέπατε τους φίλους σας να πεθαίνουν;;

Το κείμενο το βασίσαμε εδώ

Μοιραστείτε το Άρθρο