Samurai Champloo – Όταν το hip-hop συναντά τους σαμουράι

admin Από admin 5 Λεπτά Ανάγνωσης

Φανταστείτε ένα Historical-Samurai anime το οποίο βασίζεται στην κουλτούρα της Hip-Hop! Πόσο πιο ενδιαφέρουσα μπορεί να γίνει μια σειρά.Το show αυτό λέγεται Samurai Champloo, λέξηπου προέρχεται από την λέξη champuru, η οποία σημαίνει ‘’ανάμειξη’’ γιατί περί αυτού πρόκειται ουσιαστικά, μια ένωση διαφορετικών και αντιθετικών μόνο επιφανειακών στοιχείων, που δημιουργεί κάτι το εντελώς νεό.
Μια παραγωγή ων studio manglobe και με δημιουργό και σκηνοθέτη τον αγαπημένο Shinichiro Watanabe, το Samurai Champloo είναι ένα αποτελείται από 26 επεισόδια με το πρώτο επεισόδιο να προβάλλεται στης 20 Μαΐου του 2004 και το τελευταίο στης 19 Μαρτίου του 2005. 26 επεισόδια γεμάτα δράση συγκίνηση και κωμωδία.

Το anime ακολουθεί τον Mugen ,τον Jin και την Fuu oι οποίοι μετά από αρκετά τρελά γεγονότα καταλήγουν σύντροφοι .Έτσι αρχίζουν ένα ταξίδι με απώτερο σκοπό να βρουν τον Samurai που μυρίζει ηλίανθους, αν και αυτός ο σκοπός δεν είναι το ζητούμενο ,όσο αναφορά την πλοκή ,διότι μέσα από αυτό το anime προβάλλεται ότι δεν έχει σημασία ο προορισμός αλλά το ίδιο το ταξίδι. Γι’ αυτό κάθε επεισόδιο αποτελεί μια ξεχωριστή ιστορία η οποία μας δείχνει τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι κεντρικοί χαρακτήρες και αυτόνομα περιστατικά.

Όσο αναφορά τους χαρακτήρες ο Mugen,κατά την άποψη μου, είναι ο πιο badass Samurai που έχει δημιουργηθεί ποτέ .Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να σκοτώνει και να νικά άτομα τα οποία θεωρεί ότι είναι πιο δυνατά από αυτόν. Επιπλέον είναι πολύ αξιοσημείωτος ο τρόπος με τον οποίο πολεμά.Κάποιες φορές οι κινήσεις του θυμίζουν χορευτικά breakdance και αυτός είναι ένας μόνο από τους τρόπους που γίνεται εμφανή η κουλτούρα της Hip-Hop στο anime.

Ο Jin είναι πιο παραδοσιακός πολεμιστής .Είναι πολύ ήρεμος σαν χαρακτήρας και πιο συγκρατημένος από τον Mugen.Κάποιες φορές αντί να χρησιμοποιήσει βία, χρησιμοποιεί το μυαλό του για να βγει από μια δύσκολη κατάσταση .Εννοείται ότι και ο Jin είναι τρομερός όσο αναφορά τις μαχητικές του ικανότητες. Ο τρόπος με τον οποίο πολεμάει θυμίζει ακριβώς τον τρόπο με τον οποίο πολεμούν οι Samurai και το αναφέρω αυτό γιατί υπάρχει μια θεωρία η οποία ισχυρίζεται ότι η ο τίτλος του anime, Samurai Champloo,στηρίζεται στους κεντρικούς χαρακτήρες, το πρώτο απευθύνεται στον Jin και το δεύτερο  στον Mugen.Η  Fuu από την άλλη δεν έχει τις ικανότητες που έχουν οι άλλοι και πάντα τους φέρνει μπελάδες με τις πράξεις της. Αλλά είναι ο χαρακτήρας που θα προσφέρει κωμωδία και θα κάνει το show πιο ανθρώπινο. Είναι πολύ σημαντική, καθώς συμ,πληρώνει τους άλλους δύο.

Το animation  είναι πραγματικά πανέμορφο! Υπάρχουν  βέβαια και στιγμές στις οποίες η ποιότητα του  πέφτει αλλά αυτές είναι ελάχιστες. Επισης είναι πολύ ωραίο που σε κάθε σκηνή υπάρχει ένα υπέροχο background με αποτέλεσμα να φαίνεται ότι όλα είναι πολύ καλά προσεγμένα.

Όσον αφορά το soundtrack, όλα τα τραγούδια είναι Hip-Hop και πρέπει να παραδεχτώ ότι ενώ δεν είμαι φαν αυτού του είδους μουσικής, λάτρεψα το soundtrack του show.Ο Nujabes έκανε μια υπέροχη δουλειά και η μουσική αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του anime. Ακόμη θα ήθελα να αναφέρω πόσο πανέμορφο είναι το ending και πόσο υπέροχα κολλάει με το anime.

Συνοψίζοντας το Samurai Champloo είναι ένα πραγματικό διαμάντι! Αν ψάχνετε ένα action anime το οποίο περιέχει κωμικές σκηνές αλλά και συγκινητικές στιγμές τότε αυτό το anime είναι για εσάς!

Για ultimate anime recommendations σας καθοδηγούμε προς το Afro Samurai το οποίο έχει ισχυρά στοιχεία από την δύση όπως ακριβώς και το Samurai Champloo. Επίσης και στα δύο anime το soundtrack περιέχει αποκλειστικά hip-hop τραγούδια.
Το άλλο anime είναι το Cowboy Bebop. Μπορεί το Bebop να είναι ένα τελείως διαφορετικό σε πολλούς τομείς αλλά και στα δύο show οι σκηνές δράσης είναι απίστευτες. Επιπλέον και τα δύο anime δίνουν σημαντικό ρόλο στη μουσική καθώς αποτελούν δημιούργηματα του Shinichiro Watanabe ο οποίος ξέρουμε πόσο έμφαση δίνει στη μουσική. Αν σας άρεσε το Champloo πιστεύω ότι θα λατρέψετε και το Cowboy Bebop.

Μέχρι το επόμενο review,Sayonaraaaa!!
‘’Some live , some die, in the way of the samurai’’

Μοιραστείτε το Άρθρο