Berserk (2016) – Η αμφιλεγόμενη επιστροφή ενός θρύλου

Έφη Kαραχάλιου Από Έφη Kαραχάλιου 4 Λεπτά Ανάγνωσης

Το Berserk του 1998 ήταν ένα  πολύ καλό anime(τι είχαμε πει γι’ αυτό εδώ).Είχε ένα  πολύ καλό story,φοβερές  σκηνές δράσης  και  πάρα  πολύ καλά δομημένους  χαρακτήρες. Όμως το τέλος  του Berserk άφησε πάρα  πολλά  αναπάντητα  ερωτήματα σε όλους τους  Fan κι αυτό έγινε  λόγο του απότομου  τέλους  του. Αυτό το τέλος  είχε ως κύριο στόχο να αναγκάσει  τους  fan να  διαβάσουν  το manga. Όπως  κι να χει άφησε μια  πικρή  γεύση σε όλους  τους  τηλεθεατές .Έτσι μετά από 18 σχεδόν χρόνια το Berserk επέστρεψε  δίνοντας  συνεχεία στο show του 1998.
maxresdefault3Οι απόψεις  για το show του 2016 διίστανται. Ένας  λόγος  που πολύ το απεχθάνονται  είναι τα  γραφικά. Το  Berserk (2016) χρησιμοποιεί  3d γραφικά και όντως  το αποτέλεσμα δεν είναι τόσο καλό. Όλα φαίνονται ”ρομποτικά” , από τα  πρόσωπα των ηρώων μέχρι και τις κινήσεις  τους. Το animation  δεν βοηθάει  σε καμία  περίπτωση να αναδεχθεί το show.Σίγουρα  είναι ένα  λόγος  που απωθεί τον τηλεθεατή από το να  το παρακολουθήσει .

Άλλο ένα θέμα  που απασχολεί  πολλούς  fan είναι η μουσική .Η μουσική σε καμία περίπτωση δεν είναι κακή  . Τo opening είναι απίστευτο  και το soundtrack έχει αρκετά καλά τραγούδια .Επίσης ακούμε  πολλά metal τραγούδια κατά  τη διάρκεια   του Berserk και  πιστεύω ότι είναι το απόλυτο show στο οποίο ταιριάζει αυτή η μουσική. Το θέμα είναι ποιος έγραψε το ost. Κάποιες από τις δουλειές που είναι γνωστός  ο συνθέτης  είναι το soundtrack των ταινιών του Berserk και  το soundtrack του Evangelion.Το θέμα είναι ότι όλοι fan ήθελαν τον Susumu Hirasawa να  γράψει την μουσική  για το show του 2016. Ο Hirasawa πιστεύω ότι είναι απίστευτος  μουσικός και το soundtrack που έγραψε  για το show του 1998 ήταν πολύ φοβερό. Ακούμε ένα δικό του τραγούδι στο show του 2016,το ‘’Hai Yo’’, αλλά  πιστεύω  ότι θα ήταν καλύτερα αν το soundtrack το έγραφε εξολοκλήρου ο Hirasawa.

Ένα από τα  πιο σημαντικά  λάθη είναι ότι στο show του 2016 παρατηρούμε  ότι  προσπερνούν αρκετά  πράγματα από το  manga.Ήδη μετά το arc της έκλειψης , που ήταν το τελευταίο ark στο show του 1998, για  να φτάσουμε στο show του 2016 παρέλειψαν  πάρα  πολλά  κεφάλαια. Αυτό είναι πολύ κακό διότι  ξέρουμε  πόσο  φοβερό είναι το manga του Berserk.Πιστεύω  ότι γίνεται αντιληπτό και από άτομα  που δεν το έχουν διαβάσει  το γεγονός ότι  το anime  προχωράει  αρκετά  γρήγορα. Η δική μου άποψη είναι ότι για να γίνει σωστό adaptation του Berserk πρέπει να το πάρουν από την αρχή  και να ακολουθούσουν πίστα  το  manga.Μόνο τότε θα δούμε ένα πολύ καλό adaptation.
16908_berserk_animereviewf
Βέβαια αυτό που πρέπει να αναγνωριστεί είναι ότι το Berserk συνεχίζει ένα έχει ένα  καλό story  και καλές σκηνές  δράσης. Είναι  προνόμιο να βλέπουμε  την επιστροφή  του Guts στην οθόνη  μετά από 18 χρόνια .Επίσης δεν βλέπουμε συχνά  το απίστευτο Blood and Gore που παρέχει  αυτό το anime.Πιστεύω ότι ακόμη και σήμερα  παραμένει  κάτι  πολύ καλό και πολύ αξιόλογο στο  χώρο του Dark Fantasy.Για να δείτε το show του 2016 εξυπακούεται ότι πρέπει να δείτε το show του 1998 ή μπορείτε να παρακολουθήσετε τις ταινίες του Berserk οι οποίες  κάνουν μια καλή  περίληψη  του anime του 1998.

Όπως  προανέφερα ,οι απόψεις  για το συγκεκριμένο show διίστανται .Τα  γραφικά  όντως είναι  πολύ κακά  και το αδικούν ,όμως  το Berserk συνεχίζει να είναι Berserk. Σε καμία περίπτωση δεν ανήκει στα  καλύτερα anime  της  χρονιάς, όμως  πιστεύω ότι αξίζει  τον χρόνο σας καθώς  με την πάροδο των επεισοδίων η αγωνία και το ενδιαφέρον σας  θα  αυξηθούν.berserk-2016-anime

TAGGED:
Μοιραστείτε το Άρθρο