Τα 10 καλύτερα art style που έχουμε δει σε manga

admin Από admin 6 Λεπτά Ανάγνωσης

Κάτι  που πραγματικά  με εντυπωσίασε όταν ξεκίνησα  να διαβάζω  manga ήταν  πόσο φοβερά  ζωγραφισμένα  είναι. Ένα  πράγμα  που μου έγινε  αντιληπτό είναι   ότι ένα ς  mangaka έχει μια πραγματικά  δύσκολη δουλεία .Πρέπει  η τέχνη του να είναι καλή  και  παράλληλα  πρέπει  να φροντίσει η  πλοκή να εξελίσσεται με έναν πολύ ωραίο τρόπο έτσι ώστε να μην χάσει το ενδιαφέρον του ο αναγνώστης .Κάποιοι  mangaka  έχουν αποδείξει  ότι έχουν τεράστιο ταλέντο και καταφέρουν με ένα πολύ επιτυχημένο τρόπο να συνδυάσουν αυτά τα  δύο στοιχειά  που προανέφερα. Γι’αυτό αποφάσισα στο συγκεκριμένο άρθρο αποφάσισα  να  γράψω  μια  λίστα η oποία θα αποτελείται από δέκα manga που κατά την δική μου άποψη  έχουν απίστευτη τέχνη. Όμως  η συγκεκριμένη  λίστα  είναι τελείως  υποκειμενική καθώς  βασίζεται στο δικό μου γούστο, όσο αναφορά  την τέχνη στα manga.

10.Blade of the  Immortal

blade-of-the-immortal-1523517

Ο Hiroaki Samura  δείχνει  πόσο καλή  δουλεία  έχει  κάνει στο Blade of the Immortal παρουσιάζοντας  απίστευτα σχεδιασμένους  χαρακτήρες και υπέροχες σκηνές δράσης όλα δεμένα σε ένα υπέροχο story.Το Blade of the immortal αποτελεί αναμφισβήτητα ένα υπέροχο Samurai manga  και σίγουρα  αξίζει μια θέση σε αυτήν την λίστα.

9.20th Century Boys1235009739

Πιστεύω ότι οι όλες  δουλειές  του Naoki Urusawa είναι απίστευτες. Manga όπως το Monster και το 20th century  boys αποτελούν σημεία αναφοράς   στον  ‘’psychological’’ τομέα.
Είναι επίσης αξιοθαύμαστο πόσο καλά αποτυπωμένες  και σχεδιασμένες  είναι οι εκφράσεις  των χαρακτήρων στο 20th Century Boys  κάτι  το οποίο βοηθά  την ιστορία να αναδειχθεί σε μεγάλο βαθμό.O Urusawa φαίνεται ότι έχει απόλυτη  κατανόηση των εκφράσεων του ανθρώπινου  προσώπου κάτι  που  αποδεικνύει  για άλλη μια φορά  πόσο καλός  mangaka είναι. Οπωσδήποτε πρέπει  τσεκάρετε το 20th century boys αλλά και τις άλλες δουλείες του!

8.Akira akira

Η λατρεμένη  ταινία  βασίστηκε στο εξίσου αγαπημένο manga του  Otomo Katsuhiro. Αν και το manga βοηθά τον αναγνώστη να κατανοήσει καλύτερα  το story. Η τέχνη είναι  πραγματικά απίστευτη! Όλα τα sci-fi στοιχειά είναι ζωγραφισμένα τόσο υπέροχα  που κάνουν την ιστορία  πειστική και ρεαλιστική. Θα  ήταν παράλειψη αν δεν αναφέρω  πόσο καλά σχεδιασμένο είναι το ‘’post-apocalyptic ‘’ Tokyo στο οποίο διαδραματίζεται  η ιστορία.

7.One punch-Man
onepunchman_manga-1200x675
O ”ONE” με την βοήθεια του Murata Yusuke  δημιούργησε ένα απίστευτα  διασκεδαστικό manga  το οποίο έχει  τρομερή  τέχνη. Από τους  χαρακτήρες  μέχρι και τις σκηνές  δράσης ,όλα είναι  είναι  πάρα  πολύ καλά  προσεγμένα. Αν θεωρείς τον εαυτό σου anime/manga fan οπωσδήποτε  πρέπει να τσεκάρεις το one punch man!

6.Gantz

gantz-35552

Αιματηρό , Βίαιο ,κάποιες  φορές  ανώμαλο και κωμικό αλλά και απίστευτα ψυχολογικό .Ο  Oku  Hiroya δημιούργησε ένα αμφιλεγόμενο manga το οποίο είτε το αγαπάς είτε  το μισείς. Το ίδιο ισχύει και για την τέχνη η οποία είναι κάπως διαφορετική καθώς  όλα είναι σχεδιασμένα στον υπολογιστή. Κατά  την άποψη μου το Gantz έχει  πάρα  πολύ καλή  τέχνη. Τα  backgrounds κατά την διάρκεια της μάχης  σε κάθε σελίδα  είναι απίστευτα. Επίσης οι σκηνές  δράσης ,οι χαρακτήρες και όλα  τα  εξαρτήματα του όπως η στολή τους και τα όπλα τους είναι πάρα πολύ καλά σχεδιασμένα. Δεν μπορώ να πω περισσότερα γιατί  πρέπει  πραγματικά να το διαβάσετε!

5.Sun-Ken Rock

sun-ken-rock

Ο Boichi έγραψε μια πάρα  πολύ ωραία  ιστορία η οποία έχει αρκετή κωμωδία  αλλά  ταυτόχρονα  δείχνει με ένα  πολύ ώριμο τρόπο τον τρόπο που λειτουργούν τα gang . Ένα αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό του συγκεκριμένου manga είναι η τέχνη του. Αναμφισβήτητα  περιέχει κάποιες  από τις πιο badass σκηνές που έχουμε δει, όσο αναφορά τον τρόπο σχεδίασης. Επίσης οι χρωματισμένες  σελίδες σε αυτό το manga είναι  πανέμορφες!

4.Tokyo Ghoul και Tokyo Ghoul:re
ywbihaq
Αν και στην αρχή  του Tokyo Ghoul η τέχνη δεν είναι και τόσο φοβερή ,όσο το story προχωρά η τέχνη του Ishida Sui  εξελίσσεται σε τεράστιο βαθμό και από ένα σημείο και μετά απογειώνεται! Επίσης τα εξώφυλλα του Tokyo Ghoul,κατά την άποψη μου, είναι υπέροχα και όμορφα   και πραγματικά είναι  πάρα πολύ φοβερός ο τρόπος με τον οποίο χειρίζεται το χρώμα ο Ishida.

3.Jojo’s Bizzare Adventure
manga-review-jojos-bizarre-adventure-phantom-l-oo75rt
O Araki Hirohiko εκτός από ένα υπέροχο story δείχνει  πόσο καλά σχεδιασμένο και ζωγραφισμένο είναι το jojo.Επίσης είναι πολύ φοβερός  ο τρόπος με τον οποίο εξελίσσεται και αλλάζει  η τέχνη του με την πάροδο της ιστορίας. Τα  εξώφυλλα είναι  πανέμορφα και δείχνουν  πως ο Araki έχει μια πλήρη κατανόηση του ανθρώπινου σώματος  κυρίως από τον τρόπο που  σχεδιάζει τις φιγούρες των χαρακτήρων!

2.Berserk
berserk-2460207
Αυτό το αριστούργημα του Kentarou  Miura,το οποίο πιστεύω ότι είναι και το καλύτερο seinen manga όλων των εποχών ,έχει και απίστευτη τέχνη! Είναι  σκοτεινή και πάρα πολύ προσεγμένη. Φαίνεται ότι ο Kentaro δίνει μεγάλη  λεπτομέρεια  στην τέχνη του η οποία όλα αυτά τα χρόνια  παραμένει το ίδιο καλή.

1.Vagabond
8e349eff0404c05bac9a5000bf26f8ef
Το Vaganond είναι ένα αριστουργηματικό samurai-seinen manga του Takehiko Inoue.Είναι πάρα  πολύ βίαιο και  πάρα πολύ αιματηρό και αναμφισβήτητα  έχει την πιο υπέροχη τέχνη! Ο Takehiko έχει  πει ότι για το Vagabond χρησιμοποιεί  μόνο πινέλα και το αποτέλεσμα είναι πανέμορφο. Χρειάζομαι αρκετό χρόνο για να διαβάσω ένα volume  από το Vagabond  γιατί  πραγματικά  χάνομαι μέσα στις σελίδες του. Απίστευτα τοπία και απίστευτες  λεπτομέρειες  όσο αναφορά τους χαρακτήρες. Αξίζει να αγοράσετε τα VizBig Volumes και να  αφιερώστε αρκετό χρόνο σε αυτό το αριστούργημα!

Μοιραστείτε το Άρθρο