Ρέμους Λούπιν Λυκάνθρωπος, όπως οροθετικός

Αρχοντούλα Βαρβάκη Από Αρχοντούλα Βαρβάκη 2 Λεπτά Ανάγνωσης

Στις 6 Σεπτεμβρίου κυκλοφόρησαν τα τρία νέα ηλεκτρονικά βιβλία για το Hogwarts, που συγκεντρώνουν υλικό από το Pottermore και μεταξύ άλλων μας θύμισαν την ιστορία του αγαπημένου λυκανθρώπου Remus Lupin, που λόγω της αρρώστιας του αντιμετωπίζει πολλές δυσκολίες ως μαθητής αλλά και αργότερα.

anigif_enhanced-27442-1440846068-2_preview

«Η λυκανθρωπία του Λούπιν ήταν μια μεταφορά για αυτές τις αρρώστιες που κουβαλούν ένα στίγμα, όπως ο HIV και το AIDS», γράφει η Ρόουλινγκ στο νέο βιβλίο. Ωστόσο η ίδια εξηγεί μέσω του τουίτερ πως η δήλωση αυτή δεν είναι νέα. Άλλωστε αυτό είναι φανερό και στα ίδια τα 7 βιβλία της σειράς, όπου δίνεται ιδιαίτερο βάρος στην αρρώστια του Λούπιν, στον τρόπο που την αντιμετωπίζει, στην προκατάληψη των άλλων απέναντί του, στο δικαίωμά του να ζήσει μια φυσιολογική ζωή.

lupin 2.png

«Όλων των ειδών οι προλήψεις φαίνεται να περιβάλλουν καταστάσεις που αφορούν το αίμα, μάλλον λόγω των ταμπού που περιβάλλουν το ίδιο το αίμα.

Η κοινότητα των μάγων είναι τόσο επιρρεπής στην υστερία και την προκατάληψη, όσο και αυτή των Μαγκλ και ο χαρακτήρας του Lupin μου έδωσε μια ευκαιρία να εξετάσω αυτή τη στάση.»

Ο Remus Lupin εμφανίζεται στο τρίτο βιβλίο της σειράς «Ο Xάρι Πότερ και ο αιχμάλωτος του Αζκαμπάν». Ο καθηγητής Lupin είναι λυκάνθρωπος αλλά χάρη σε ένα μαγικό φίλτρο μπορεί πια να πολεμάει τα συμπτώματα και να κρύβει την αρρώστια του. Ωστόσο όταν το μυστικό του αποκαλύπτεται αναγκάζεται να εγκαταλείψει το Χόγκουαρτς, γιατί οι γονείς των μαθητών δε θα μπορούσαν να δεχθούν την παρουσία του.

Πηγή 1, πηγή 2

Μοιραστείτε το Άρθρο
Η Αρχοντούλα Βαρβάκη πέρασε από το γνωστό εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας, γιατί το γράμμα της από τη σχολή μαγείας χάθηκε και γιατί είναι πολύ νωρίς για την Ακαδημία του Αστροστόλου. Παρ' όλα αυτά νοιώθει μέλος της γαλαξιακής μαγικής κοινότητας.