My Hero Academia – Δημοφιλές αλλά προβλέψιμο…

Έφη Kαραχάλιου Από Έφη Kαραχάλιου 5 Λεπτά Ανάγνωσης

Μέχρι στιγμής το 2016 ήταν μια πολύ καλή  σεζόν. Είχαμε εξίσου καλά  anime και την άνοιξη και το καλοκαίρι  και τώρα  περιμένουμε  να  δούμε τα anime του φθινόπωρου.Ένα show που είχε τεράστια επιτυχία ήταν το Μy  Hero Academia. To My Hero Academia  είναι ένα Super Hero,comedy,Action anime  των studio Bones το οποίο αποτελεί τηλεοπτική μεταφορά του manga του KoriHoshi Kouhei. Η πρώτη σεζόν αποτελείται από 13 επεισόδια, με το πρώτο να προβάλλεται στις  3 Απριλίου και το τελευταίο στης 26 Ιουνίου.

maxresdefault11

Το My Hero academia διαδραματίζεται σε ένα κόσμο όπου  ένα  μεγάλο μέρος του πληθυσμού έχει υπερδυνάμεις . Όμως, το υπόλοιπο  μέρος  του γεννιέται  χωρίς  να έχει κάποια  ειδική ικανότητα και ουσιαστικά  αυτή η ομάδα ανθρώπων αποτελεί   την μειονότητα  του πληθυσμού, στην όποια ανήκει και ο πρωταγωνιστής  Deku. Ο Deku  είναι μοναχικός σαν  χαρακτήρας και πολύ ντροπαλός. Το απόλυτο όνειρο του είναι να γίνει  ο μεγαλύτερος  σούπερ ήρωας  κάτι που όλοι  γύρω του θεωρούν  αδύνατο σκεπτόμενοι το γεγονός ότι ο Deku έχει γεννηθεί χωρίς  καμία  υπερδύναμη. Ο ίδιος  προσπαθεί να αγνοεί τα όσα  λένε οι γύρω  του και συνεχίζει  πιστά να ακολουθεί το όνειρο και τον στόχο του. Όλα αυτά όμως αλλάζουν όταν μέσα από κάποια  τρελά  γεγονότα ο πρωταγωνιστής  συναντά το είδωλο του, τον All Might. Ο Αll Might θεωρείται  από πολλούς  το σύμβολο της ειρήνης  καθώς αποτελεί  έναν από τους πιο δυνατούς  σουπερ ήρωες .Σύντομα όμως μαθαίνουμε  ότι ο All Might έχει κάποια όρια σαν σουπερ ήρωας  καθώς σε μια μάχη που έδωσε πριν από αρκετό καιρό τραυματίστηκε  αρκετά  σοβαρά με αποτέλεσμα να μπορεί να χρησιμοποιεί τις δυνάμεις του για συγκεκριμένο χρονικό όριο. Γνωρίζοντας ότι θα έρθει η στιγμή που δεν θα μπορέσει να ασκεί τις δυνάμεις του  ψάχνει έναν διάδοχο για να μεταβιβάσει την δύναμη του. Δεν μπορώ να πω περισσότερα γιατί  πιστεύω ότι αξίζει να δείτε το show.

Το animation και  το  soundtrack είναι  αρκετά  καλά. Το animation είναι πολύ όμορφο και φαίνεται ότι η Bones έκανε μια πολύ καλή  δουλεία .Τώρα, το soundtrack είναι αρκετά καλό. Ο συνθέτης του ost, Yuuki Hayashi, έκανε  αρκετά  καλή  δουλειά. Δεν μπορώ να πω ότι από το πρώτο μέχρι το τελευταίο τραγούδι το soundtrack ήταν υπέροχο αλλά τραγούδια όπως  το ‘’Υοu say run’’ και το ‘’You can become a hero’’ ήταν  πανέμορφα και έκαναν κάποιες  σκηνές   πoλύ επικές!

https://www.youtube.com/watch?v=3wNQHnEXBLs

Ένα θέμα που έχω με το Show είναι ότι υπάρχουν  τόσοι   πολλοί  χαρακτήρες  και τόσες πολλές  δυνάμεις  αλλά  βλέπουμε ελάχιστα από αυτά. Εννοείται  πως ήδη  έχει ανακοινωθεί 2η σεζόν  οπότε αυτό το πρόβλημα  λογικά θα λυθεί αλλά υπάρχει και η περίπτωση η Bones να αποφασίσει να μην ακολουθήσει το manga με αποτέλεσμα να μην γνωρίσουμε κάποιους  χαρακτήρες. Επίσης ένα άλλο θέμα είναι ότι η πλοκή είναι αρκετά προβλέψιμη. Μετά από το  πρώτο επεισόδιο πιστεύω ότι ο καθένας  μπορεί  να προβλέψει  τον τρόπο  που θα συνεχιστεί η πλοκή. Για παράδειγμα  ένας  άλλος  χαρακτήρας του Show o Bakugou, ο οποίος αμφισβητεί  περισσότερο από όλους τον Deku καθώς θεώρει τον στόχο του αδιανόητο. Η  συμπεριφορά του Bakugou θυμίζει  πολύ αυτή ενός villain και δεν είναι δύσκολο να προβλέψουμε ότι  κατά  πάσα  πιθανότατα  είτε θα γίνει ο κύριος  ανταγωνιστής του Deku είτε θα συμφιλιωθεί  μαζί του στην πορεία  και θα τον βοηθήσει. Βέβαια, όσο προβλέψιμο και αν γίνεται το show η αλήθεια  είναι ότι  παραμένει  διασκεδαστικό και επικό! Η  Bones έχει  ένα  φοβερό  υλικό  στα  χέρια  της και αν το χειριστεί  σωστά  τότε  το show θα  αναδειχθεί  περισσότερο και θα γίνει ακόμη πιο επικό .Η  2η σεζόν πιστεύω ότι είναι κάτι που όλοι μας ανυπομονούμε να δούμε!

maxresdefault10

Αν σας άρεσε το My Hero Academia  τότε  θα λατρέψετε   το One Punch Man το οποίο περιέχει  κωμωδία, δράση και σουπερ ήρωες όπως και το My Hero  Academia.
Η 2η πρόταση είναι το Hunter x Hunter, όπου και στα δυο show οι κεντρικοί  χαραχτήρες αφοσιώνονται  και κυνηγούν πιστά το όνειρο τους.

Μέχρι το επόμενο review,Sayonaraaaaa!!!

Μοιραστείτε το Άρθρο