Arrow-Η πέμπτη season προσπαθεί να επιστρέψει στις ρίζες της σειράς!

admin Από admin 6 Λεπτά Ανάγνωσης

To Arrow είναι μία από τις πιο επιτυχημένες superhero σειρές που παίζονται αυτή την στιγμή. Οι πρώτες δύο σεζόν έκαναν ξεκάθαρα την διαφορά και δόμησαν ένα από τα πιο διασκεδαστικά shows με υπερήρωες ever. Αλλά η τρίτη κι η τέταρτη (ειδικά) σεζόν μας έκαναν να σιχαθούμε την σειρά με την απαίσια εξέλιξη που είχαν κάποιοι αγαπημένοι χαρακτήρες, αλλά και την τεμπέλικη εισαγωγή της μαγείας στον κόσμο του Flarrowverse (τουλάχιστον ξαναείδαμε Constantine!). Τώρα όμως έφτασε η μαγική στιγμή του χρόνου όπου όλες οι σειρές ανανεώνονται με νέες σεζόν, γεγονός που δίνει στο Arrow την ευκαιρία να ξανακερδίσει τους fans του. Όντας, λοιπόν, εγώ ο ίδιος fan μπορώ να πω πως με ξανακέρδισε!

Η 5η σεζόν του Arrow έχει μακράν το καλύτερο εισαγωγικό επειδόδιο που έχω δει σε όλο το Flarrowverse. Δείχνει στον θεατή πως η σειρά επιστρέφει στις παλιές της δόξες προσθέτοντας συγχρόνως καινούρια, ενδιαφέροντα στοιχεία στον μύθο του Oliver Queen. Η σειρά ξεκινά μερικούς μήνες μετά την ήττα του Damien Darhk με τον Oliver προσπαθεί να κάνει την Star City ένα καλύτερο μέρος, όχι μόνο ως Green Arrow, αλλά και ως δήμαρχος της πόλης. Ταυτόχρονα, νέοι vigilantes έχουν εμφανιστεί και νέες απειλές επίσης κάνοντας τον Emerald Archer λιγότερο αφοσιωμένο στον ρόλο του δημάρχου και περισσότερο του υπερήρωα.

Αποτέλεσμα εικόνας για arrow season 5

Το καλύτερο με το πρώτο επεισόδιο είναι το ότι επέστρεψε στις ρίζες του. Τα flashbacks απέκτησαν ξανά ενδιαφέρον, οι εχθροί που εμφανίζονται είναι επίσης ενδιαφέροντες και δεν έχουν σχέση με υπερφυσικά στοιχεία, κάτι που τους κάνει πιο ταιριαστούς για τον Green Arrow. Η δράση έχει πάρει τα πάνω της και είναι πιο  συναρπαστική από ποτέ! Κάθε μπουνιά φαίνεται αληθινή και ο θεατής νιώθει τον πόνο που νιώθει εκείνος που χτυπιέται. Επιτέλους βλέπουμε μερικά από τα διάσημα trick arrows που τόσο έχουμε αγαπήσει εμείς οι fans του Emerald Archer και, γενικά, η σειρά αρχίζει να γίνεται όλο και πιό πιστή στα comics. Επίσης, τα στοιχεία που είχε δανιστεί το Arrow από τον Batman έχουν αρχίσει να φεύγουν σιγά σιγά και ο Green Arrow σταματά να μοιάζει με φτηνή αντιγραφή του Batman. Επιπλέον, ο Oliver έχει αρχίσει να σκοτώνει και πάλι το οποίο είναι άλλο ένα στοιχείο που μας οδηγεί στο συμπέρασμα πως η σεζόν αυτή θα πάρει στοιχεία από τις δύο πρώτες. Θέλω ακόμα να προσθέσω πως ανυπομωνώ να δω τί θα γίνει με τον Prometheus επειδή φαίνεται υπέροχος ως αντίπαλος για τον Arrow!

Αποτέλεσμα εικόνας για arrow season 5

Όταν είδα το πρώτο επεισόδιο σκέφτηκα πως δεν γίνεται να συνεχίσει τόσο καλά η σειρά. Μετά την τέταρτη σεζόν, η πίστη μου στο Arrow έχει ξεθωριάσει λίγο οπότε ανυπομονούσα για το δεύτερο επεισόδιο για να δω αν είχα δίκιο. Τελικά δεν είχα. Όχι μόνο το δεύτερο επεισόδιο καταφέρνει να είναι όσο καλό όσο το πρώτο, αλλά επανέφερε, εν μέρει, την εμπιστοσύνη μου . Στο δεύτερο επεισόδιο ο Oliver μαζεύει τους νέους vigilantes της Star(και τον Cutis) με σκοπό να τους εκπαιδεύσει και να φτιάξει μία νέα ομάδα η οποία θα τον βοηθά στην προστασία της πόλης. Αλλά ο Green Arrow δεν είναι τόσο καλός μέντορας και υπάρχουν προβλήματα στην διαμόρφωση της ομάδας. Και οι μπελάδες δεν σταματούν εκεί καθώς ένας μυστηριώδης κουκουλοφόρος εμφανίζεται ο οποίος μπορεί να ελέγχει… τα πατσαβούρια που φοράει (είναι πολύ καλύτερο από όσο ακούγεται).

Αποτέλεσμα εικόνας για arrow season 5

Για όσους δεν γνωρίζουν, ο μυστηριώδης αυτός ξένος είναι, φυσικά, ο Rag Man, ένας από τους πιό παράξενους και, περιέργως, πιo badass χαρακτήρες της DC και το Arrow κάνει πολύ καλή δουλειά με το να τον παρουσιάζει. Είναι το καλύτερο πράγμα σε αυτό το επεισόδιο. Είναι ωραίος ως χαρακτήρας αλλά αυτό που τον κάνει πραγματικά ξεχωριστό είναι οι δυνάμεις του και ο τρόπος που τις χρησιμοποιεί για να πολεμά. Είναι απλά τέλειο! Τα εφέ είναι απίστευτα και περιέργως ρεαλιστικά κάνοντας τον Rag Man να φαίνεται πως όντως χρησιμοποιεί την στολή του ως όπλο και όχι πως κάποιο παράξενο CGI εφέ κάνει την δουλειά. Οι υπόλοιποι χαρακτήρες είναι πολλοί καλοδουλεμένοι, εκτός από τον Wild Dog ο οποίος έχει την κλασσική συμπεριφορά του ανίδεου επαναστάτη με την χρυσή καρδιά. Ξέρετε, εκείνος ο οποίος θα διακινδυνεύσει όλη την ομάδα του για να κάνει αυτό που νομίζει εκείνος πως είναι σωστό. Ο Prometheus ξαναεμφανίζεται και αυτή τη φορά, τον ακούμε να μιλάει και ανατρίχιασα. Μου αρέσει όλο και περισσότερο και ελπίζω πραγματικά να γίνει εχθρός αντάξιος του Malcolm Merlyn (της πρώτης σεζόν) ή και ακόμα του Deathstroke (της δεύτερης σεζόν).

Αποτέλεσμα εικόνας για arrow season 5

Η πέμπτη σεζόν του Arrow έκανε το πιο δυνατό ξεκίνημα από οποιαδήποτε άλλη. Δεν ξέρω αν θα συνεχίσει την καλή σταδιοδρομία αλλά εγώ έχω την πεποίθηση πως αυτή η σεζόν μπορεί να είναι μία από τις καλύτερες του Arrow. Αν είστε από αυτούς που σταμάτησαν να βλέπουν Arrow επειδή απογοητεύτηκαν από την τέταρτη σεζόν, μην ανησυχείτε φίλοι μου, επειδή το Arrow είναι καλό και πάλι! Αξίζει να του δώσετε μία δεύτερη ευκαιρία!

Μοιραστείτε το Άρθρο