Τα 10 κορυφαία Manhwa ( τι είναι αυτό?!) που θα σας προσφέρουν πολλές ώρες ψυχαγωγίας.

admin Από admin 15 Λεπτά Ανάγνωσης

Για όσους δεν γνωρίζουν, τα Manhwa είναι τα Κορεάτικα Manga/Comics (Νότια Κορέα προφανώς) τα οποία τα διαβάζεις όπως τα δυτικά comics από τα αριστερά προς τα δεξιά. Ένας μεγάλος αριθμός Manhwa, σε αντίθεση με τα Manga είναι ολοκληρωτικά χρωματισμένα, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι υστερούν σε ποιότητα τα σχέδια, πράγμα το οποίο είναι μια φρέσκια και ευπρόσδεκτη αλλαγή απο την ασπρόμαυρη μονοτονία των Manga. Δυστυχώς, ένα αρνητικό στοιχείο των Manhwa σε αυτήν την λίστα είναι ότι τα περισσότερα είναι Web-Comics, δηλαδή δεν εκδίδονται σε υλική μορφή Manga/Comic άρα μπορείς να τα βρεις μόνο στο ίντερνετ. Yπάρχουν δεκάδες Manhwa που ανταγωνίζονται ή και ακόμα ξεπερνάνε σε ποιότητα τα κλασικά και πλέον πασίγνωστα manga τα οποία ανήκουν στην Ιαπωνική κουλτούρα. Τα Manhwa δεν είναι δύσκολο να τα βρεί κανείς , εφόσον τα πιο πολλά Manga sites ανεβάζουν και Manhwa, αρκεί να ξέρεις που να ψάξεις.

Με αυτήν την σύντομη εξήγηση όσον αφορά το τι είναι τα Manhwa και τι διαφορές υπάρχουν, ας περάσουμε στο ψητό.

    10: Wake up Deadman

wake_up_deadman___sahu_and_mr_skull_by_minatosama207-d5xblw6

Είδος: Action, Comedy, Drama, Horror, Romance, Slice Of Life, Supernatural, Tragedy, Webtoons.

Συγγραφέας: Kim Yong Hwan.

Καλλιτέχνης: Kim Yong Hwan.

Κατάσταση: Ολοκληρώθηκε.

Σώζοντας την ζωή της κοπέλας των ονείρων του ο Sahu θυσιάζει την ζωή του σπρώχνοντας την μακριά από την κυκλοφορία του δρόμου. Του δίνεται όμως μια δεύτερη ευκαιρία στην ζωή, η καλύτερα στον θάνατο γιατί τώρα πλέον είναι ζόμπι. Τώρα προσπαθεί να επιβιώσει σε μια πέτρινη ζούγκλα, πιστεύοντας ότι μια μέρα θα τραγουδήσει για τον κόσμο. Το μόνο ολοκληρωμένο Manhwa σε αυτήν την λίστα με 82 συνολικά chapters. Πλήρες χρωματισμένο, με ενδιαφέροντες χαρακτήρες και σχέδιο που θυμίζει δυτικά comics. Ο τόνος του Manhwa είναι κυρίως κωμικός με σημεία που σοβαρεύουν αρκετά.

fghdfghd

Επίσης, το ‘Wake up Deadman’ είναι καινοτόμο γιατί σχηματίζει την εικόνα των ζόμπι και το μετατρέπει σε κάτι που μπορείς να ταυτιστείς ενώ θέτει όντως το ζήτημα των δικαιωμάτων και τονίζει την καταπίεση των ομάδων που δεν προσαρμόζονται στα κοινωνικά πρότυπα, εφόσον η πρώτη αντιπαράθεση του Sahu είναι εναντίον ενός ρομπότ της αστυνομίας τo oποίο τον ανακαλύπτει και τον αποκαλεί παραβάτη επειδή είναι ζόμπι, και ότι εφόσον ένα ζόμπι θεωρείται νεκρό, τα βασικά του ανθρώπινα δικαιώματα δεν αναγνωρίζονται, ως εκ τούτου θα πρέπει να εκδιωχθεί δια της βίας και με συνοπτικές διαδικασίες να εξοντωθεί. “Δεν το καταλαβαίνω. Γιατί είναι τόσο απελπισμένοι να μας ξεφορτωθούν; “Τι ακριβώς κάναμε τόσο λάθος για να δικαιολογήσουν τέτοια φασαρία και δραστικά μέτρα;  Ήδη πεθάναμε μια φορά και τώρα θέλουν να πεθάνουμε και δεύτερη”.

    9: Soul cartel

soul-cartel2Είδος: Action, Adventure, Comedy, Fantasy, Martial Arts, Supernatural, Webtoons.

Συγγραφέας: Haram

Καλλιτέχνης: Kim Yeong-ji

Κατάσταση: Εν εξελίξει.

Όλα ξεκίνησαν 500 χρόνια πρiν με ένα συμβόλαιο μεταξύ ενός ανθρώπου και ενός δαίμονα. Τώρα ένα νέο συμβόλαιο σχηματίζεται ενώ διάβολοι, άγγελοι, τέρατα, δαίμονες, ανθρώπινες ψυχές μάχονται στον κάτω κόσμο.  fhfghfdd

Θα καταφέρει ο Cha Shi-hoon να επιβιώσει από το μαρτύριο που τον περιμένει από τα διαβολικά παιχνίδια του διαβόλου Mephistopheles? Η ιστορία αυτή είναι γεμάτη δράση, περιπέτεια και φαντασία. Ολοκληρωτικά χρωματισμένο, με σχέδιο που βελτιώνεται όσο προχωράει η ιστορία.

    8: Hive

Hive_banner

Είδος: Action, Horror, Mature, Psychological, Webtoons.

Συγγραφέας: Kim Gyu-sam.

Καλλιτέχνης: Kim Gyu-sam.

Κατάσταση: Εν εξελίξει.

hfghfgh

Η ζωή ενός υπαλλήλου γραφείου αλλάζει δραστικά όταν ξαφνικά εισβάλουν στην πόλη του γιγάντια έντομα. Αίμα, ένστικτο και επιβίωση του ισχυρότερου. Για τους λάτρεις της καταστροφής σε παγκόσμια κλίμακα και την επιβίωση των ανθρώπων σε έναν κόσμο χωρίς νόμους, οπού τον τελευταίο λόγο τον έχει ο πιο ικανός. Υπάρχει κάτι χειρότερο σε τέτοιου είδους φανταστικά σενάρια επιβίωσης απο γιγαντιαία και απαίσια έντομα που σε κυνηγάνε για να σε σκοτώσουν; Διαβάστε το για να μάθετε!

    7: King of Hel

lkoh

Είδος: Action, Adventure, Comedy, Drama, Fantasy, Historical, Martial Arts, Supernatural.

Συγγραφέας: Ra In-soo.

Καλλιτέχνης: Kim Jae-hawn.

Κατάσταση: Εν εξελίξει.

Όταν ζούσε, ο Majeh ήταν ταλαντούχος ξιφομάχος. Στον θάνατο ενεργεί ως θεριστής για τον βασιλιά της κόλασης συλλέγοντας τις ψυχές των νεκρών για να τις φέρει στον κάτω κόσμο/υπόκοσμο. Όλα αλλάζουν όταν ένα χάσμα μεταξύ της κόλασης και της Γης ανοίγει και τα κακά πνεύματα αρχίζουν να δραπετεύουν προς το βασίλειο των θνητών. Τώρα ο βασιλιάς της κόλασης εξαρτάται από τον Majeh για να κυνηγήσει και να εξαφανίσει τα περιπλανώμενα πνεύματα που απειλούν τους θνητούς.ghfhf

Το πρώτο ασπρόμαυρο Manhwa σε αυτήν την λίστα και το δεύτερο μεγαλύτερο με 305 μεταφρασμένα chapters μέχρι στιγμής. Το King of Hell θυμίζει πάρα πολύ τa παλιά Manga στο σχέδιο εφόσον το πρώτο chapter βγήκε το 2001, πράγμα το οποίο όμως δεν είναι κακό, διότι το σχέδιο του King of Hell έχει υψηλή ποιότητα με φανταστικές λεπτομέρειες. Μια υπερφυσική περιπέτεια με άφθονες μάχες,  χαρακτήρες και πλοκή που θα κρατήσει το ενδιαφέρον σας μέχρι το τέλος!

    6: The god of Highschool

fghfgh

Είδος: Action, Adventure, Comedy, Martial Arts, Supernatural, Webtoons.

Συγγραφέας: Park Yong-je.

Καλλιτέχνης: Park Yong-je.

Κατάσταση: Εν εξελίξει.

Ενώ ένα νησί μισό-εξαφανίζεται από προσώπου γης, μια μυστηριώδης οργάνωση στέλνει προσκλήσεις για ένα τουρνουά σε κάθε εξειδικευμένο μαχητή στον κόσμο. “Αν νικήσετε μπορείτε να έχετε ΌΤΙ θέλετε!” Προσκαλούν μόνο τους καλύτερους για να πολεμήσουν και να διεκδικήσουν τον τίτλο του καλύτερου μαχητή στον κόσμο. Το ‘The god of highschool’ δεν σχετίζεται καθόλου με ζωή σχολείου/λυκείου, όσο και αν ο τίτλος σας λέει το αντίθετο. Το μόνο σχετικό είναι οι ηλικίες των χαρακτήρων.

ghfghfΟλοκληρωτικά χρωματισμένο με φανταστικό και ιδιαίτερο σχέδιο και ένα από τα αγαπημένα μου προσωπικά. Η ιστορία είναι ξεκάθαρα υπερφυσική, καθώς παίρνει μια περίεργη στροφή αρκετά νωρίς όσον αφορά τις δυνάμεις και ικανότητες των χαρακτήρων. Άπειρο ξύλο, αμέτρητοι χαρακτήρες φαντασμαγορικές μάχες, ικανότητες και δυνάμεις που τονίζονται από την ιδιαίτερη έφεση του καλλιτέχνη και προβάλλονται από το χρώμα και το σχέδιο του.

    5: The gamer

The_Gamer

Είδος: Action, Comedy, Martial Arts, School Life, Supernatural, Webtoons.

Συγγραφέας: Sung San-young.

Καλλιτέχνης: Sang-ah.

Κατάσταση: Εν εξελίξει.

Ένας κανονικός μαθητής λυκείου ξαφνικά αναπτύσσει μια ιδιαίτερη δύναμη, όπου όλος ο κόσμος του μοιάζει σαν να είναι σκηνικό από ηλεκτρονικό παιχνίδι. Μπορεί να δει τα επίπεδα των ανθρώπων, να κοιτάξει έτσι απλά τα στατιστικά ενός απλού αντικειμένου, να αποκτήσει ικανότητες, ακόμη και να ανεβεί επίπεδα! Ακολουθήστε τον Han Jee-han καθώς ανακαλύπτει πως να χρησιμοποιεί τις δυνάμεις του, και πιθανόν να μάθει από που προήλθαν. Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από αυτό το Manhwa για τους λάτρεις των RPG (role playing games).

dfgdfg

Να μπορείς έτσι απλά με μια κίνηση του χεριού σου και την φωνή σου να ανοίγεις την μπάρα μενού των ανθρώπων και να έχεις πρόσβαση σε όλα τους τα χαρακτηριστικά και ιδιότητες. Να έχεις απεριόριστο χώρο αποθήκευσης στο ‘inventory’ σου το οποίο εμφανίζεται από το πουθενά και μπορείς να αποθηκεύσεις ότι θες μέσα! Όλα αυτά είναι ρόδινα και ωραία, μέχρι που ο Han Jee-han ανακαλύπτει οι δεν είναι ο μόνος με ιδιαίτερες δυνάμεις σε αυτόν τον κόσμο και ότι τα πράγματα είναι πολύ πιο επικίνδυνα από ότι περίμενε. Αλλά αυτό δεν τον ενοχλεί ιδιαίτερα γιατί η δύναμη του είναι πολύ απλά κλεψιά (cheat) και μπορεί να κάνει power leveling (να ανέβει επίπεδα πολύ γρήγορα) για να αντιμετωπίσει ότι έρθει κατά πάνω του.

    4: Noblesse

ragnarok

Είδος: Action, Comedy, Drama, Mystery, School Life, Supernatural, Webtoons.

Συγγραφέας: Son Jae-ho.

Καλλιτέχνης: Lee Gwang Su.

Κατάσταση: Εν εξελίξει.

Αυτή η ιστορία έχει να κάνει με ένα βαμπίρ, που προέρχεται από τις τάξεις των ευγενών, τον  Cadis Etrama Di Raizel (η αλλιώς Rai), ο οποίος κοιμόταν τα τελευταία 820 χρόνια χωρίς την γνώση της εξέλιξης και των επιστημονικών επιτευγμάτων της ανθρωπότητας. Έχοντας πρόσφατα ξυπνήσει από τον λήθαργο του σε ένα εγκαταλελειμμένο κτήριο στην νότια Κορέα, βρίσκει τον πιστό του υπηρέτη Frankenstein σε ένα σχολείο. Το Noblesse ακολουθεί τις επικίνδυνες περιπέτειες του Rai ενάντια σε μια μυστική οργάνωση, ενώ αποκαλύπτεται το παρελθόν του.bbbb

“Βαμπίρ; ΜΠΟΥΥΥΥΥΥ!” Ακούγεται ξαφνικά τρανταχτό γιουχάισμα απο τους αναγνώστες. “Μήπως γυαλίζουν κιόλας”; Το μεγαλύτερο Manhwa σε αυτήν την λίστα με 377 μεταφρασμένα chapters μέχρι στιγμής και ένα από τα πρώτα που άρχισα να διαβάζω. Ολοκληρωτικά χρωματισμένο με πάρα πολύ καλό σχέδιο. Σε όποιον/ά αρέσουν τα πανέμορφα ευγενή και παντοδύναμα βαμπίρ, μαζί με κατώτερους βρυκόλακες, λυκάνθρωπος και ανθρώπινα πειράματα, είσαστε στο στοιχείο σας. Το ‘Noblesse’ έχει μέσα λίγο από ζωή σχολείου μαζί με αρκετά κωμικό χαρακτήρα, πράγμα το οποίο μπορεί να απωθήσει μερικούς από εσάς αλλά εγώ το βλέπω ως μέρος της συνολικής γοητείας του Manhwa. Όταν σοβαρεύει όμως, σοβαρεύει πραγματικά και ετοιμαστείτε για πολύ εντυπωσιακές μάχες.

    3: The Breaker & The Breaker:New Waves

-9999Είδος: Action, Comedy, Drama, Ecchi, Martial Arts, School Life.

Συγγραφέας: Jeon Geuk-jin.

Καλλιτέχνης: Park Jin-hwan.

Κατάσταση: Season 1 ολοκληρώθηκε, Season 2 εν εξελίξει.

Ο νέος δάσκαλος των Αγγλικών, Chun-Woo δεν είναι αυτό που πραγματικά φαίνεται. Ο Shioon, θύμα καθημερινού bullying γίνεται ξαφνικά μάρτυρας της απίστευτης δύναμης του νέου δασκάλου και τον παρακαλάει να τον δεχτεί ως μαθητή του. Ο Chun-Woo όμως ισχυρίζεται ότι ο μόνος τρόπος για να τον δεχτεί θα είναι αν τον επιβεβαιώσει ότι είναι πραγματικά έτοιμος να βάλει την ζωή του σε κίνδυνο. Παρόλα αυτά, ο Shioon κάνει μια εντυπωσιακή είσοδο στον κόσμο του Murim ( ο κρυμμένος κόσμος των πολεμικών τεχνών).breaker01

Το δεύτερο και τελευταίο ασπρόμαυρο Manhwa της λίστας, βασισμένο πάνω σε πολεμικές τέχνες και την χρήση του Ki/Chi (εσωτερική ενέργεια του ανθρώπου). Δεν είναι ρεαλιστικό βέβαια, γιατί οι ικανότητες των χαρακτήρων ξεπερνάνε κατά πολύ  την πραγματικότητα και ξεφεύγουν από τα λογικά πλαίσια. Τα κύρια σημεία του ‘The Breaker’ είναι η πλούσια ιστορία, οι αξιοσημείωτοι χαρακτήρες και η ανάπτυξη τους, όπως και οι υπέροχες μάχες. Η ιστορία είναι μια ιστορία εξηλέωσης, λύτρωσης, ανάπτυξης και ωρίμανσης του Shioon σαν άνθρωπο του κανονικού κόσμου, αλλά και του κόσμου των κρυμμένων πολεμικών τεχνών (Murim).

    2: Dice: The cube that changes everything

maxresdefault

Είδος: Action, Drama, Fantasy, Psychological, Romance, School Life, Slice of Life, Supernatural, Webtoons.

Συγγραφέας: Yunhyunseok.

Καλλιτέχνης: Yunhyunseok.

Κατάσταση: Εν εξελίξει.

Όταν γεννιόμαστε, ρίχνει κάποιος ένα ζάρι που αποφασίζει όλα μας τα χαρακτηριστικά; Την πορεία της ζωής μας;  Ο Dongtae είναι ο χειρότερος σε όλα. Στην εμφάνιση, στους βαθμούς, στην ζωή, στα πάντα. Όλα αυτά όμως μπορεί να αλλάξουν. Αν μπορούσες να αλλάξεις την ζωή σου παίζοντας ένα παιχνίδι, θα το έκανες; Ομορφιά, σοφία, νοημοσύνη, δύναμη, ευκινησία και τύχη στην ρίψη ενός ζαριού.

dfsdfsd Ο κακόβουλος και μυστηριώδης ‘Χ’ είναι αυτός που ορίζει τους κανόνες του παιχνιδιού μέσα από ένα τηλέφωνο. Είσαι έτοιμος/ή να αλλάξεις; Η πιο ιδιαίτερη ιστορία σε αυτήν την λίστα διότι προκαλεί σκέψη και προβληματισμό για την σημερινή κοινωνία και το πώς τα πάντα σε ένα βασικό επίπεδο κρίνονται από την εξωτερική μας εμφάνιση. Το σχέδιο είναι εξίσου καλό και ολοκληρωτικά χρωματισμένο, πράγμα το οποίο ολοκληρώνει αυτό το φανταστικό Manhwa. Η εξαιρετική ιστορία του Dice: the cube that changes everythingθα σας προβληματίσει και θα σας βάλει να δουλέψετε το μυαλό σας. Εσείς στην θέση του Dongtae τι θα κάνατε;

    1: Tower of God

TowerOfGod_zpsdc735d18

Είδος: Action, Adventure, Comedy, Drama, Fantasy, Mystery, Supernatural, Webtoons.

Συγγραφέας: Siu.

Καλλιτέχνης: Siu.

Κατάσταση: Εν εξελίξει.

Τι επιθυμείτε; Τύχη; Δόξα; Δύναμη; Εκδίκηση; Η μήπως κάτι άλλο που τα ξεπερνάει όλα; Οτιδήποτε επιθυμείς, ‘αυτό υπάρχει εδώ’ ‘στον πύργο του θεού (Tower of God). Ακολουθήστε τον Twenty-Fifth Baam (25ή νύχτα) καθώς σκαρφαλώνει κάθε επίπεδο του πύργου για να βρει την αγαπημένη του φίλη, Lahel  αντιμετωπίζοντας επικίνδυνες καταστάσεις καθώς χρησιμοποιεί κάθε μέσο για να φτάσει στην κορυφή. jjj

Το αγαπημένο μου Manhwa ως εκ τούτου στην πρώτη θέση αυτής της λίστας. Μια επική περιπέτεια με φοβερή φαντασία, γεμάτη χρώμα, φανταστικούς χαρακτήρες, σκηνικά που σου κόβουν την ανάσα και μια ιστορία με πλοκή που θα σας καθηλώσει στις καρέκλες σας. Οι ικανότητες των χαρακτήρων είναι ιδιαίτερα πρωτότυπες και οι μάχες φαντασμαγορικές. Ο συγγραφέας έχει κάνει εξαιρετική δουλειά και έχει δημιουργήσει έναν μαγευτικό κόσμο, εντελώς φανταστικό με διαφορετικές ηθικές αρχές και διαφορετική πολιτική και κοινωνική δομή από τον δικό μας. Το Tower of God είναι μια μοναδική εμπειρία που δεν πρέπει να χάσει κανείς!

Μοιραστείτε το Άρθρο