Anime

Published on November 4th, 2016

0

Εσείς το γνωρίζατε αυτό; Οι 13 πληροφορίες που δεν ξέρατε για τα αγαπημένα σας anime/manga

Η δημοφιλία και η ανθεκτική φύση των anime τσιμεντώθηκε με την δημιουργία του Astro Boy το  1963. Για 53 χρόνια, το μέσο αυτό διασκέδασε εκατομμύρια fans. Πολλοί από εμάς νιώθουμε ότι γνωρίζουμε ήδη αρκετά για την ιστορία τους, ωστόσο κάθε master έχει ακόμα πολλά να μάθει. Για παράδειγμα, εσείς γνωρίζατε ότι..

1. To Bleach δημοσιεύτηκε στο Shonen Jump χάρη στον Akira Toriyama.


Το Weekly Shonen Jump απέρριψε το προσχέδιο του Kubo για το Bleach επειδή οι εκδότες πίστευαν ότι ήταν παρόμοιο με το Yu Yu Hakusho. O Akira Toriyama, δημιουργός του Dragon Ball, εντυπωσιάστηκε από το προσχέδιο και έγραψε ένα γράμμα στον Kubo για να τον ενθαρρύνει. Το Bleach εκδόθηκε από το Weekly Shonen Jump χάρη στην επιρροή του Toriyama.

2. O Griffith του Berserk αρχικά ήταν κορίτσι.

Αποτέλεσμα εικόνας για Griffith
Η Frikka μοιάζει πολύ με τον Griffith. Εμφανίζεται μόνο στο προσχέδιο του Berserk, το οποίο έβγαλε μόνο ένα τεύχος και δεν εντάσσεται στο σύμπαν που δημιούργησε το Berserk.

3. To Gintama ήταν βασισμένο αρχικά σε τηλεοπτικό δράμα.

Αποτέλεσμα εικόνας για Gintama gif
Το Weekly Shonen  Jump προσέγγισε τον Hideaki Sorachi για να δημιουργήσει ένα manga που να βασίζεται στη σειρά Shinsengumi. Η σειρά περιστρέφεται γύρω από τον Toshiro Hijikata και μια μονάδα ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας.

4. Ο Hol Horse προορίζονταν αρχικά να ενωθεί με τους ήρωες.

Αποτέλεσμα εικόνας για Hol Horse
Αφού σκότωσε τον Avdol, ο Hol Horse υποτίθεται ότι θα άλλαζε γνώμη μετά την αντιπαράθεση με τον Dio και θα οδηγούνταν στο να μπει στους Stardust Crusaders. Παρόλα αυτά, εξαιτίας της δημοφιλίας του Avdol, τον ανέστησαν και ο Hol Horse συνέχισε να είναι για λίγο ακόμα μέλος της ομάδας.

5. Η Sasha Blouse του Attack on Titan επρόκειτο να πεθάνει

Αποτέλεσμα εικόνας για Sasha Blouse gif
Ο Hajime Isayama αρχικά σχεδίαζε να σκοτώσει τη Sasha στο τεύχος 36. Λέγεται ότι ένας συντάκτης κατέρρευσε και πήγε στο μπάνιο να κλάψει για το θάνατό της, γεγονός που έκανε τον Hajime να ξανασκεφτεί την επιλογή του.

6. Το προσχέδιο του Naruto δεν είχε καμία σχέση με νίντζα

Το Naruto αρχικά ήταν η ιστορία ενός δαίμονα αλεπού που μάθαινε πώς να κάνει φίλους στον κόσμο των ανθρώπων.

7. Η Naomi Misora επρόκειτο να έχει μεγαλύτερο ρόλο στο Death Note

Αποτέλεσμα εικόνας για Naomi Misora gif
Η Naomi Misora επρόκειτο να έχει μεγαλύτερο ρόλο επειδή ο Tsugumi Ohba πάντα ήθελε να δημιουργήσει έναν ενδιαφέρων γυναικείο χαρακτήρα. Το πρόβλημα προέκυψε στην εξέλιξη της ιστορίας καθώς ο Ohba συνειδητοποίησε ότι είχε κάνει τη Misora πολύ έξυπνη, καθώς ήταν αυτή που ξεδιάλυνε όλα τα κρίσιμα σημεία της πλοκής. Ο Ohba και ο Obata αποφάσισαν να τη σκοτώσουν για να ενισχυθεί η ένταση της ιστορίας.

8. Οι Sailors του Sailor Moon υποτίθεται ότι θα πέθαιναν

H Naoko Takeuchi σχεδίαζε να πεθάνουν οι ηρωίδες, όμως ο εκδότης απέρριψε την ιδέα της επειδή το Sailor Moon είναι shoujo manga (απευθύνεται σε έφηβες). Σε μια συνέντευξη, στον τρίτο τόμο του manga, η Takeuchi αποκάλυψε ότι την ενοχλούσε πολύ το γεγονός ότι δεν μπορούσε να σκοτώσει κανέναν από τους κεντρικούς χαρακτήρες.

9. Το Yu-Gi-Oh! δεν προοριζόταν να αφορά ένα παιχνίδι με κάρτες

Αποτέλεσμα εικόνας για Yu-Gi-Oh! gif
Το παιχνίδι με τις κάρτες που δείχνει το Yu-Gi-Oh! επρόκειτο να κρατήσει για λίγα τεύχη καθώς η σειρά θα βασίζονταν σε άλλα είδη παιχνιδιών. Αυτό φαίνεται στα πρώτα τεύχη. Ωστόσο, το κοινό λάτρεψε το παιχνίδι με τις κάρτες τόσο πολύ, ώστε ο Kazuki Takahashi αναγκάστηκε να το κάνει κεντρικό θέμα.

10.Eπίσης,  το Yu-Gi-Oh! είναι ένα σχόλιο για την κουλτούρα των otaku


Αναφερόμαστε φυσικά στο manga και όχι στο anime. Οταν εκδόθηκε το 1996, το manga ακολουθούσε την πορεία του Yugi Mutou, ενός νεαρού αγοριού που του άρεσαν τα παιχνίδια αλλά ήταν διαρκώς θύμα τραμπουκισμού. Μέσα από τις μονομαχίες και τη δύναμη που του έδωσε το παζλ της Χιλιετίας, προκάλεσε τους νταήδες σε παιχνίδια όπου ο ηττημένος υφίσταται τραυματισμούς, παραμορφώσεις, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις θα μπορούσε ακόμα και να πεθάνει. Στην πορεία της ιστορίας, ο Yugi συναντά και άλλους που έχουν στραφεί στο παιχνίδι με τις κάρτες για να ξεφύγουν από σοβαρά προβλήματα στη ζωή τους και εθίζονται από τη δύναμη που τους προσφέρει.

11. Το Cutie Honey του 1973 είναι η πρώτη σύγχρονη σειρά με μαγικά κορίτσια

Αποτέλεσμα εικόνας για Cutie Honey 1973 gif

Για πολλούς φαν των anime,  το Sailor Moon είναι το κύριο παράδειγμα αυτού του είδους. Ωστόσο το είδος χρωστάει πάρα πολλά στον Go Nagai που δημιούργησε το Cutie Honey.  Ο Nagai έθεσε πρώτος το concept της μεταμόρφωσης, μια σεκάνς που αντιγράφηκε σχεδόν αυτούσια από το Sailor Moon. Το παράξενο είναι πως το Cutie Honey δεν χαρακτηρίστικε ως anime με μαγικά κορίτσια, εξαιτίας του… προγραμματισμού! Πριν τον Nagai, τα μαγικά κορίτσια ήταν κυριολεκτικά μαγισσούλες, (βλέπε το  Sally the Witch) και ήταν αυστηρά προγραμματισμένα στις 7 το πρωί. Το Cutie Honey δεν  ταίριαζε σε αυτό το πλαίσιο και έτσι χαρακτηρίστηκε…  shounen από την Toei Animation.

12. Η δημιουργία του Neon Genesis Evangelion είναι εξίσου παράδοξη με την ίδια τη σειρά.

Ο Hideaki Anno, μετά την εμπορική αποτυχία της προηγούμενης σειράς του και τη διαφαινόμενη αποτυχία αυτής που έγραφε εκείνη την περίοδο, βγήκε για ποτό με τον Toshimichi Otsuki της King Records. Αυτός, έχοντας πιεί μερικά ποτά, είπε ότι θα στήριζε ό,τι και αν έφτιαχνε ο Anno, σε μια προσπάθεια να τον αποτρέψει από το να εγκαταλείψει τα anime. Ετσι, προέκυψε το Evangelion ως μια προσπάθεια να αντισταθμίσει όλα τα παιδιάστικα anime που κυκλοφορούσαν τότε, ακόμα και τη σειρά Nadi του ίδιου. O Αnno ήθελε να προσελκύσει νέο κοινό στα anime και αδιαφόρησε για την προώθηση των προϊόντων της σειράς  . Τα πράγματα πήγαιναν καλά, όμως ο Anno έπαθε νευρικό κλονισμό.

Το αποτέλεσμα ήταν καθυστερήσεις, παράνοιες και ατέλειωτο τρέξιμο για να προλάβουν τις προθεσμίες.  Καρέ χωρίς τους ήρωες, φωτογραφίες, flashbacks, οτιδήποτε μπορούσαν να σκεφθούν οι δημιουργοί για να γλυτώσουν χρόνο, το έκαναν. Στο μυαλό τους φαινόταν ίσως τσαπατσούλικο, το αποτέλεσμα όμως ενέπνευσε μια ολόκληρη γενιά δημιουργών και μας έδωσε ένα από τα μεγαλύτερα αριστουργήματα στον χώρο…

13. Η επιτυχία των Power Rangers άνοιξε το δρόμο για τα anime στις ΗΠΑ

Κανείς δεν ξέρει τι σκεφτόταν ο  Haim Saban  όταν έφερε το Kyoru Sentai Zyurangerand  στην Αμερική και το ξαναβάφιτσε Mighty Morphin’ Power Rangers, αλλά κέντρισε την προσοχή των παιδιών το 1993 . Οι γνωστοί σε όλους Power Rangers έγιναν τεράστια επιτυχία και οι άλλοι τηλεοπτικοί σταθμοί ζητούσαν απελπισμένα και άλλα γιαπωνέζικα show. Eνώ τα μεγάλα δίκτυα είχαν την δυνατότητα να γυρίσουν τα  δικά τους , (όπως τα Big Bad Beetleborgs) τα περισσότερα βολεύτηκαν με τα anime, που ήταν αρκετά φθηνότερα.  Υπήρχαν βέβαια anime στην Αμερική και παλαιότερα, το 1990 όμως πραγματικά απογειώθηκαν!

Εσείς τι άλλη παράξενη πληροφορία ξέρετε για τα anime;

Τα trivia τα βρήκαμε εδώ και εδώ.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,


About the AuthorsBack to Top ↑