Anime

Published on October 14th, 2015

6

Oι 10 πιο WTF δυνάμεις στο One Piece (so far…)

(προφανώς ακολουθούν spoilers)

Mε 18  σχεδόν χρόνια ιστορίας περίπου και άλλα τόσα μπροστά του, το μόνο σίγουρο είναι ότι το One Piece μας έχει δώσει αρκετά δείγματα τρέλας

Η μεταμοντέρνα του αισθητική, όπου διαφορετικοί πολιτισμοί και περίοδοι συνδυάζονται μεταξύ τους με ένα κοινό κοινωνικό και πολιτικό πλαίσιο είναι σίγουρα μια τεράστια πηγή έμπνευσης αλλά και ελευθερίας στην αποτύπωση των πιο σουρεαλιστικών και πρωτότυπων ιδεών! Βέβαια αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν και άπειρα κλισέ ή απλά στιγμές που φαίνεται πως ο Oda ούρλιαξε YORO ( δεν προφέρουν το λ oι Ιάπωνες) και αποφάσισε να κάνει ότι του κατέβηκε, αδιαφορώντας για το πόσο γελοίο ή εξωπραγματικό μπορεί να ήταν αυτό!

Έτσι έχουμε δει ένα σωρό χαρακτήρες και κυρίως δυνάμεις, που αν και «ενδιαφέρουσες» με έναν πολύ χαλαρό ορισμό της λέξης, είναι πραγματικά, ΌΤΙ ΝΑΝΑΙ.

Ας τις δούμε λοιπόν!

10) Alvida

Alvida-one-piece-31434017-1280-720

Μια επίσκεψη από τα παλιά, πολύ παλιά χρόνια, την εποχή που το One Piece μόλις έκανε τα πρώτα του βήματα! Η Alvida λοιπόν  εμφανίστηκε στο πρώτο-πρώτο επεισόδιο ως μια εύσωμη και ενοχλητική πειρατίνα. Μια μπουνιά, ένα φρούτο του διαβόλου και 40 επεισόδια αργότερα την ξαναβλέπουμε αδύνατη, με την εκπληκτική δυνατότητα να… γλιστράει. Όντως αυτή είναι η δύναμη της, απλά γλιστράει, πράγμα που εκτός από το να ανεβάζει κάπως το evasiveness δεν κάνει και πολλά άλλα. Απλά γλιστράει ωραία.

9) Tsuru

Woshu_Woshu_no_Mi_Infobox

Η Tsuru είναι μια παλιά φίλη του παππού του Luffy, που έφαγε το Woshu Woshu no Mi. Έτσι κέρδισε την δύναμη να… πλένει τον κόσμο και να τον κρεμάει σαν πετσέτα. Αυτό. Δεν ξέρω πως ακριβώς σε βοηθά στη  μάχη ή στο να πλένεις ρούχα, πάντως το κάνει. Απλά ας πούμε ότι ήταν άτυχη γιατί ο Oda λογικά θα την έφτιαξε όταν έβαζε μπουγάδα.

8) Ηina

Hina

 Η Ηina είναι μια αξιωματικός του Ναυτικού, φίλη του Smoker και μία από τις δασκάλους τους Cοby στην αρχή (τον θυμάστε αυτόν;) Η δύναμη της είναι να βγάζει κάγκελα και φυλακίζει αδύναμους εχθρούς. Είναι βέβαια άχρηστη απέναντι σε δυνατούς μαχητές, επομένως είναι κάποια που μέχρι και ο Chopper  χωρίς καν να μεταμορφωθεί θα μπορούσε να νικήσει. Θα έκανε τρομερή καριέρα στο τσίρκο πάντως.

7) Wapol

Wapol's_Beheading_in_the_Anime

Ένας από τους πιο αποτυχημένους villain της σειράς και πρώην βασιλιάς της πατρίδας του Chopper,ο  Wapol έχει την δύναμη να τρώει τα πάντα και να τα αφομοιώνει στο σώμα του. Ακούγεται αρκετά κουλ μπορεί να πει κάποιος και ναι, θα μπορούσε. Το θέμα είναι ότι ο  Wapol επιλέγει να τρώει πλοία, κομπάρσους, ακόμα και τον εαυτό του, με αποτέλεσμα να γίνεται πιο αδύναμος από ότι στην αρχή.

6) Lassoo

Inu_Inu_no_Mi,_Model_Dachshund_Infobox

Ο Lassoo είναι μπαζούκα. Στο οποίο μπαζούκα έδωσαν ένα φρούτο του διαβόλου. Μέχρι εδώ καλά. Το θέμα είναι ότι του έδωσαν το φρούτο που το μετατρέπει σε Γερμανικό Μπάσετ, ίσως το πιο ήρεμο  και άχαρο είδος σκύλου στην ιστορία. Δεν ξέρω ποιος σκέφτηκε ότι αυτό ήταν καλή ιδέα, ίσως ο Oda βαριόταν, ίσως ήθελαν ένα χαριτωμένο όπλο καταστροφής. Υπάρχουν και άλλα  φρούτα-σκυλιά (ενδεικτικά υπάρχει ένας σκυλάνθρωπος Δαλματίας κάπου στο ναυτικό) αλλά είναι άνθρωποι, επομένως κάααπου μπορεί να το χρησιμοποιήσουν. Γιατί σε μπαζούκα;

5)Κalifa

Nami_vs._Kalifa

Όπως ο Wapol πιο πάνω, η Κalifa φαίνεται πως είναι από τις περιπτώσεις όπου η γελοιότητα της δύναμης την κάνει πιο αδύναμη.  Ενώ στην αρχή φαίνεται σαν μια badass πράκτορας της ισχυρότερης μυστικής οργάνωσης της Παγκόσμιας Κυβέρνησης, με το που τρώει το φρούτο της μειώνεται σε μια fan service κακιά που αντιμετωπίζει η Νami, πράγμα που ανεβάζει την Νami ως ηρωίδα, αλλά όλοι το ξέρουμε πως η χρησιμότητα της δεν είναι σε μάχες. Η Kalifa λοιπόν αντάλλαξε όλη την badassιλα της με την δύναμη να… ελέγχει μπουρμπουλήθρες, τις οποίες χρησιμοποιεί είτε ως πανοπλία σε σχήμα αρνιού, είτε επιθετικά για να… ξεπλύνει τους αντιπάλους της. Κυριολεκτικά, τους πλένει και χάνουν τις γωνίες τους.  Έχουμε δει και χειρότερα.

4) Bellamy

Bane_Bane_No_Mi

Σε  κάτι πιο γνωστό έχουμε τον Bellamy που η δουλειά του πάνω κάτω είναι να τρώει ξύλο. Και λογικό, γιατί η δύναμη του είναι ουσιαστικά να βγάζει ελλατηρια στα πόδια και να πηδάει. Και αυτό θεωρείται καλή δύναμη για μάχη στον κόσμο του One Piece. Eγώ θα έκανα φασαρία ότι με έκλεψαν αν μου έδιναν τέτοια δύναμη. Νιώστε λίγο, υπάρχουν τύποι που μεταμορφώνονται σε ζώα, που ελέγχουν τα στοιχεία της φύσης και αυτός  απλά πηδάει ψηλά και γρήγορα!

3) Κelly Funk

Kelly_Funk_Immediately_After_Transforming

Ίσως μία από τις πιο ΌΤΙΝΑΝΑΙ δυνάμεις σε όλο τον κόσμο του Οne Piece η ιδιότητα αυτού του μισητού τύπου είναι να γίνεται ΖΑΚΕΤΑ και να ελέγχει όποιον τον φοράει. Ας  παραβλέψουμε ότι ο άνθρωπος είναι το όνειρο κάθε Ελληνίδας μάνας για το κρύο, ο άνθρωπος είναι άχρηστος σε κάθε ουσιαστική μάχη γιατί η δύναμη του χρειάζεται κάποιον να προσφερθεί να τον φορέσει. Μόνο ο αδερφός του προσφέρεται  φυσικά και τα αποτελέσματα είναι μέτρια….

2)Diamante

1414919273-op-668-t411

Κάπου εδώ εισερχόμαστε σε επικίνδυνα FAIL μονοπάτια. Ο Diamante είναι ίσως μία από τις μεγαλύτερες απογοητεύσεις/WTF στιγμές της σειράς. Είναι μέλος της οικογένειας του Donflamingo, η οποία αποτελείται από ένα μάτσο αποτυχημένους που ο μόνος λόγος που παρουσιάζουν κάποια δυσκολία ως εχθροί είναι επειδή οι Straw Hats έχουν νερφαριστεί σε σημεία αδικίας. Ας πάμε όμως ειδικά στον Diamante.  Έχεις ένα περίεργο χαρακτήρα, σε ένα ολόκληρο arc τον χτίζεις σαν τον πρωταθλητή του Κολλοσαίου και όταν έρχεται η ώρα να παλέψει αποδεικνύεται πως η δύναμη του είναι… να κάνει τα πράγματα να κυματίζουν σαν σημαίες. Πράγμα το οποίο έχει δύο, άντε τρεις πρακτικές εφαρμογές σε μάχη ή στην καθημερινή ζωή. Εκτός από τελείως άχρηστος και πραγματικά αδύναμος καθώς ο Sabo αν ήθελε τον είχε κάνει κομμάτια χωρίς καν το φρούτο του Ace.

1)Jora

Heaven's_Do_Art

Ίσως η χειρότερη ιδέα για δύναμη στην ιστορία των δυνάμεων. Κάτι τόσο κακό και ότι νάναι που ούτε το Ranma 1/2 δεν το δεχόταν, και να θυμίσουμε πως είχε φτιάξει πολεμική τέχνη για διανομείς πίτσας. Η Jora ( που είναι και αυτή μέρος της οικογένειας του Donflamingo) έχει την δύναμη να μετατρέπει τους ανθρώπους σε… έργα μοντέρνας τέχνης. Από εξπρεσιονισμό μέχρι σημερινή avant- guarde, με μια ιδιαίτερη αγάπη στον Πικάσο. Βέβαια πέρα από μια εικαστική ενόχληση δεν τους επηρεάζει σε κάτι άλλο. Μπορώ να την δεχθώ μονάχα σαν καπρίτσιο της στιγμής, σε φάση ο Οda να βαριόταν και να είπε “οκ, ας φτιάξω κάτι τελείως  $*%!)%!” Και το έκανε…

Tags: , , ,


About the Authors6 Responses to Oι 10 πιο WTF δυνάμεις στο One Piece (so far…)

  1. Pingback: Τα 12 πιο WTF anime του 2015…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑
  • Social