ένα shonen anime που βγήκε το φθινόπωρο του 2018 και καταπιάνεται με ζητήματα ρατσισμού και κοινωνικού αποκλεισμού

Anime

Published on May 25th, 2019

0

Radiant – Ένα anime που μας κίνησε το ενδιαφέρον

Το Radiant είναι ένα shonen anime που βγήκε το Φθινόπωρο του 2018 και είναι βασισμένο σε ένα Γαλλικό manga. Μέχρι στιγμής, έχει βγει η πρώτη σεζόν που είχε 21 επεισόδια.


Στον κόσμο του Radiant υπάρχουν τα Nemesis, τέρατα που πέφτουν από τον ουρανό και μολύνουν όποιον άνθρωπο ακουμπήσουν. Οι μολυσμένοι άνθρωποι παίρνουν από κάποια κατάρα αλλά παίρνουν και την δυνατότητα να χειρίζονται την μαγεία. Είναι δηλαδή Sorcerers. Οι Sorcerers αντιμετωπίζονται με ρατσισμό από τους υπόλοιπους ανθρώπους παρ’όλο που είναι οι μόνοι που μπορούν να εξουδετερώσουν ένα Nemesis.

Ο πρωταγωνιστής μας είναι ένας νεαρός μάγος, ο Seth. Το όνειρο του είναι να ταξιδέψει μέχρι το Radiant, το μυθικό μέρος από όπου λέγεται ότι προέρχονται τα Nemesis και να το καταστρέψει. Καθώς ξεκινάει το ταξίδι του γνωρίζει την Melie και τον Doc, δυο μάγους από το Artemis Institute. To Artemis Institute είναι μία πόλη από μάγους, η οποία είναι αυτόνομη και είναι ένα από τα λίγα μέρη που δεν ελέχγονται από το Inquisition. Το Inquisition είναι ένας οργανισμός που έχει ως ρόλο να ελέγχει την δραστηριότητα των μάγων και να παρεμβαίνει όταν κάποιος μάγος κάνει κατάχρηση των δυνάμεων του.

Όσο ξεδιπλώνεται η πλοκή του Anime αποκαλύπτεται διαρκώς ότι τα πράγματα δεν είναι πάντα αυτά που φαίνονται. Για παράδειγμα, τα μέλη του Inquisition δεν έχουν την ίδια συμπεριφορά. Κάποιοι έχουν την αίσθηση της δικαιοσύνης και την υπερασπίζονται σε κάθε περίπτωση ενώ κάποιοι άλλοι είναι διεφθαρμένοι και δεν τους νοιάζει αν αδικούν ανθρώπους μόνο και μόνο για να προωθήσουν τα δικά τους συμφέροντα. Προς το τέλος της σεζόν μαθαίνουμε ότι υπάρχουν οι Domitors, οι οποίοι είναι Sorcerers με την δυνατότητα να ελέχγουν ένα Nemesis. Οι πρωταγωνιστές μας φτάνουν στο σημείο να αναρωτηθούν αν τελικά τα Nemesis είναι ένας εχθρός που πρέπει να καταστραφεί ή αν είναι και αυτά παρεξηγημένα πλάσματα που δέχονται επίθεση από τους άλλους ενώ μπορεί να υπάρξει ειρηνική συνύπαρξη μαζί τους.

Συνοψίζοντας, η πρώτη σεζόν ήταν αρκετά ενδιαφέρουσα και έδειξε ότι αν και έχει μέσα πολλά κλισέ που έχει ένα shonen , δεν έχει απλά καλούς και κακούς αλλά σύνθετους χαρακτήρες με σύνθετη ατζέντα. Η πλοκή μας γέννησε πολλά ερωτηματικά που ελπίζουμε να μας απαντηθούν στις επόμενες.

Tags: , , , ,


About the Authors

Το iskender είναι ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που γεννήθηκε στην Ξάνθη. Πήρε το όνομα του απ'το ισκεντέρ κεμπάπ. Στο iskender γράφουν παιδιά που μεγαλώσαν με Ατρόμητους στην ΕΡΤ και Πάπυρους στο ALTER. Ελπίζουν τα κείμενά τους να είναι τόσο νόστιμα όσο και το ομώνυμο κεμπάπ.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑
  • Social